Épül a gépem ::: kgl

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

xw705sph

Valamiert megis piros X van Motor output enabled mezoben.

acv99ypss

Köszönöm. Ezt állítottam be.

acv99ypss

Az X Y és Z tengely rendben vezérelhető a billentyűkről. Éljen :) :) :)

Az Y tengely viszont akadósan mozog, feltételezem zsír hiányban szenved a golyós orsó és a líneáris csapágyak. Sima piros gépzsírom van itthon. Jó lesz az hozzá?

Közben próbálom tanulgatni a mach3 kezelését és még a limiteket kellene beállítanom valahogy, meg a végállás kapcsolókat kell megoldanom amik most érkeztek meg.

acv99ypss

Az akadozós mozgás hibát megtaláltam. A motor tengelyén nem volt eléggé megszorítva a kuplung csavarja.

Ha a mach3-ban a nullpontra kattintok, akkor a z tengely emelkedik. Lehetséges hogy cserélnem kéne a forgásirányt a vezetékek felcserélésével?

Mielőtt felszerelném a gépnek az asztallapját, be kéne kötnöm a frekvenciaváltó vezérlést a mach3-ba.Találtam egy orosz nyelvű videót de semmit sem értek belőle. Ebben a videóban egy 230 V-os frekiváltót kötnek be, nekem meg 380V van. Nem tudom, hogy lehet e valami eltérés a bekötésben, de szerintem nem. Esetleg a dip kapcsolókat lehet hogy másként kellene bekapcsolni ???
Most megpróbálom kijegyzetelni a videón látható lépéseket mert ebben a videóban relé nélkül oldja meg a frekiváltó kezelését. Olvastam a kommenteket, ahol elhangzik az is, hogy egy 10V-os külső táp is kell a maxh3 10V és a frekiváltó 10V bemenetére ????? Ezt a videóban viszont nem látom. Lehet hogy mondja, de az oroszt nem értem.
A frekiváltó doksiját felraktam Ide.ide :

acv99ypss

Az akadós mozgás megoldódott. Az y tengely kuplung nem volt eléggé megszorítva a motor tengelyén.

gsz03b27r

Bekötési rajz és beállítások.

MACH3 BEÁLLÍTÁS: OUTPUT 1  PORT :3     PIN:1

acv99ypss

Köszönöm :) A fordulatszámszabájzó PIN beállításai jók amit a rajzomon mutattam?
1 on
2 on
3 off
4 off

acv99ypss

A 10V csatlakozókat nem kell összekötni?
Egy 2-4 eres árnyékolt vezetékkel kössem össze?

gsz03b27r

Arról a kapcsolósorról készíts egy fényképet.
A doksiban nem találtam. [#eplus2] vagy elsiklottam felette.

gsz03b27r

Nem kell a 10V összekötni.

PARAMÉTEREK:
P0-02--->1  TERMINÁL
P0-03--->2  AI 1
P0-11--->1  AI 1

"Egy 2-4 eres árnyékolt vezetékkel kössem össze?"
????

gsz03b27r

acv99ypss

Köszönöm.

A frekiváltó bekötéseit lefotóztam, érdekes eltérés van, mert ebben az YL620H-2.2.KW-380 típusszámúban nincs dip kapcsoló sor, míg a 230V-os verzióban van egy 4-es dip kapcsoló sor a bekötési videóban amit belinkeltem.

acv99ypss

Egy rövid kérdés: Ha végálláskapcsolóra fut a gép, akkor hogyan szoktátok onnan elmozdítani? A reset villog, nem kapcsolható ki ilyenkor.

gsz03b27r

Egy alternatívaként a limiteket fel lehet oldani az Override Limits (A végállások felülbírálása)
kapcsolóval. Használatát a LED jelzi.

acv99ypss

Ez fizikai vagy szoftveres kapcsoló? A Port and pins tábla szerint ez egy fizikai kapcsoló is lehet, de nálam elfogytak a bemenetek. Szoftveres kapcsolót erre nem találtam, vagy csak kiüti szemem.

A home kapcsolót is bekötöttem, de nem csinál semmit. A home gomb gyorsbillentyűt is beállítottam a billentyűzet home gombjára.

Az összes végéllás kapcsoló működik. Már csak a marómotor összekötését a mach3-al ,még nem fejeztem be elektromosan, mert pont nem elég az árnyékolt vezetékem hozzá. Lehetséges, hogy részben át kell alakítanom a Y hidat, mert kicsit magasra sikeredett és így elég sok alátétfa kell az asztalra.