Épül a gépem ::: kgl

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

gsz03b27r

A léptető vezérlőknek egy jobb utvonal a megtáplálásához.
Elvi vezérlés ON / OFF és a léptetők bekötése rajz.

gaben

acv99ypss

Itt kezdtem a keresést de ez egy rablóbanda 2426Ft-ért.

Ráadásul hülyeséget is írnak az adatlapon, hogy ilyen hosszú erőkarral 0.98N a kapcsolási erő. Ez majdnem 1 N, a 2.2 N-os léptetőmotorok majd fele ereje csak a mikrokapcsolókra menne el???? Az erőkar nélküli mikrokapcsolónak is soknak tartom a 0.98N kapcsolási erőt.
Link

acv99ypss

3 érintkezős mikrokapcsolót be lehet kötni nyitottra és zártra is.

acv99ypss

Köszönöm. Jó ötlet :) Lehet, hogy később átalakítom ilyenre.

6x0ud2xg

A léptetőmotorod 2.2 Newtonméteres ami nyomaték A kapcsolóerő az erő . Két különféle fogalom . A léptető- golyósorsó kapcsolat majd erőt csinál a nyomatékból. Ha az orsód emelkedése 5mm es ( feltételezés ) akkor mintegy 2760 Newton
 erőd lesz   abból azért elfogyhat 1 N

A kapcsolóra is válaszolva . Nekem van olyan kapcsolóm ami kívül 3 érintkezős de belül csak egy NO  kapcsoló van

gaben

Már bocsánat, de hülyeségeket beszélsz. [#vigyor]

A kapcsolási erő az 1N, ami durván 100 gramm.
A léptetőid meg Nm-ben vannak megadva, ami a forgatónyomatékot jelenti, szóval ne keverjük össze a kettőt.

acv99ypss

A 100 gramm is sok egy mikrokapcsolónál az 10 dkg. Főleg úgy hogy egy hosszú kb 4-5 cm hosszúságú erőkar is van rajta.

acv99ypss

Megvolt az első áram alá helyezése a gépemnek.
A Mach3 configom a múltkor elszállt, így csak 1 éves emlékezetből sikerült újra beállítani, de valami nem jó.

Amíg a próbapadon mentek a léptető motorok addig tudtam billentyűzetről vezérelni a nyilakkal és a Page up és page down gombokkal, de most nem tudom amióta be van szerelve a gépbe. Semerre nem mozdulnak a léptetők.
Szerintem valamit nem jól konfigoltam be a mach3-ba.
A marómotor fordulatszámát már tudom vezérelni a frekiváltóról, a mach3 kártyával még nincs összekötve, és a végállás kapcsolók sincsenek még meg, talán holnap megérkeznek.

Az x tengelyen 2 darab léptető van, X és A, ezeknek együtt kell mozogniuk.

Valaki tudna képernyő képeket küldeni a configról ?

acv99ypss

Jelenleg ezek vannak beállítva.

xw705sph

Az USB driver rendben van?

acv99ypss

gsz03b27r

Motor output fülön minden 0 nulla.
Step pin
Dir pin
Step port
Dir port

Port pin fülön:

Port mind 3.

acv99ypss

Köszi a segítséget.

Most még mindig nem tudom a nyilakkal vezérelni az x y poziciót.

Ha betöltök egy G kódot, akkor elindul a gép, de a végtelenségig (tengely vég ütközőig teker. Persze ott leállítom. De legalább már van életjel. :) Az első siker. :)

Egyenlőre nincsenek még a végállás kapcsolók lehetséges, hogy ez a gond? Holnapra ígérték, hogy meghozza a futár. Még el kell készítenem a kapcsolók tartóját és be kell vezetékeznem.

gsz03b27r

A rendszer gyorsbillentyűinek beállítása
A Mach3-ban sok globális gyorsbillentyű van, amelyekkel például léptethetünk, vagy értékeket
írhatunk be az MDI-be. E billentyűk a System Hotkeys Setup részben vannak beállítva.
Kattints a kívánt funkció gombjára és nyomja meg azt a billentyűt, amit gyorsbillentyűként kíván
használni. Ennek az értéke megjelenik a párbeszédablakban. Figyeljen arra, hogy ne adja meg kétszer
ugyanazt a gyorsbillentyűt más funkcióhoz.