Épül a gépem ::: kgl

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

acv99ypss

Elkezdtem az elektronika beépítését az asztal belsejébe az elülső rekesz hátfalra. Ez még nem végleges, most látom, hogy egyszerűsíteni tudom a vezetékezést.
Elfogyott a zöldsárga vezetékem is holnap mehetek vásárolni.

xw705sph

Nem biztos, hogy szerencses elrendezes, a frekivalto kicsit jobban elszeparalnam.

acv99ypss

Mire gondolsz? Hova tegyem? Esetleg árnyékoni egy földelt lemezzel?

Előtte lesz a laptop, olyan magasra kell raknom a frekiváltót, hogy a kijelzője a laptop képernyője felett legyen.
A bal oldalon lesz a nagy monitor, elötte a billentyű és egér. Szóval nem sok helyre tudom máshova rakni a frekiváltót.

gsz03b27r

A tápegységet fordísd el 180 fokban.
Az összes 230V~ bekötés távol legyen a vezérlőkártyától.
Minnél meszebb legyen a 230V˛~ és a kisfeszültségű kábelek.

ywathzay

Mi a jelentősége a tápegység irányának?

gsz03b27r

a 230V~ kábekek nem a vezérlőpanelnél tekeregnek ahogy most a képen.

xw705sph

En a frekivaltot atraknam akkor a bal felso sarokba. Jobb oldalra meg a felulre a drivereket, melle a tapot, a jobb also sarokba meg a mozgasvezerlot.

xw705sph

A driver tapkabeleket pedig felsorolnam iker erveghuvelyekkel.

3xeir0p5y

A legtöbb frekiváló panelját ki lehet venni, szándékosan úgy csinálták, hogy távolabb is el lehessen helyezni, némi spec szalagkábel kell hozzá, vagy  magad is csinálhatsz ilyen kábelt.

akcut53

Én a vezeték elosztáshoz ezeket használom, nem kell félni hogy a csavar kilazul valamikor.

acv99ypss

Ok rendben, köszönöm. Átfordítom a nagy tápot holnap.

Köszönöm mindenkinek az aggódást és a tanácsokat. Igyekszem megfogadni. :) Nem is gondoltam, hogy ilyen sokan olvassák a locsogásomat. :)

A frekiváltót a gép hátsó rekeszébe fogom beépíteni, kb 100 cm távolságra a mach3 kártyától és lesz köztük még 2 darab 18 mm-es rétegelt lemez fal is. Ma elkezdtem az energialáncokkal szenvedni. Már majdnem kész voltam a bakok készítésével, befűzéssel, rögzítéssel amikor az utolsó két árnyékolt 4 eres vezeték már nem fért bele az energialáncba. Holnap vadászhatok másik energialáncot. :(
Az X tengely energialánc a golyósorsó fölé 5 mm-el készítettem egy juhar lécből egy hosszú lécet, hogy az energialánc azon feküdjön és ne a golyósorsón. Persze a lánc visszahajtás a 45 mm széles résen keresztül kellett szerelnem oda is készítenem kellett új rögzítési pontot az X híd lábára. A kezem persze nem fért be a láb és az asztal közé mert csak 45 mm távolság van köztük, így mindent csőrős fogóval kellett beműteni. Majd kezdhetem elölről, ha meglesz a nagyobb méretű energialánc.

A 380V-os betáp részt csináltam még ma meg, a fali dugaljtól a 3 fázisú kapcsolóhoz, onnan meg a gép végébe a 380V a frekiváltóhoz, és a van egy külön vezeték a kapcsolótól a a 230V-os részhez leválasztva. A kötéseket sorolós vagókkal a tömbler kapcsoló dobozában oldottam meg. Fél napom ment el az energialáncok befűzése, tartó konzolok készítése, felszerelése és ilyen apróságokkal.

A gyengeáramú rész vezetékeit is elkezdtem kicsit pofásabb módon átalakítani, több helyen rögzítettem a vezetékeket a belső hátfalhoz, de ezekkel még nem vagyok készen.
Most nem volt időm fényképeket készíteni, holnap pótlom.

acv99ypss

Már rendeltem ilyeneket is, meg még msáfajta elágaztatókat is, csak még úton vannak. Talán karácsony elött megjönnek.

acv99ypss

Most este kipróbáltam, hogyan tudom a kiemelt panelt a frekiváltó mellé szerelni. Pont nem elég hosszú a panel vezetéke, így bele kell toldanom majd pár centit.

acv99ypss

Még a próbapanelen is voltak érvéghüvelyek mindenhol. Ma is vásároltam pár 100 darabos csomagot.

3ztiz2p39

Hogy lehet ezeket mondjuk egy felületre rögzíteni?
Esteleg kalapsínes verziók is vannak?