Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: kgl

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

remrendes

Szerintem az aruk nagy resze mar vasuton jon. En rendszeresen rendelek, aliexpress standard vagy saver shippinggel. Gyakorlatilag msx 2 het es az ExpressOne hozza, nem a posta. Pl ma kaptam ertesitest, hogy hozzak a marcius 3-ai rendelesem.

Robsy1

Nem tudom, hogyan lehet pár nap alatt vasúton szinte ingyen szállítani Kínából, biztos van erre is példa.
Én még soha nem rendeltem direktbe tőlük, csak más panaszai kapcsán írtam, amit írtam. Nekem kényelmesebb megvenni raktárról egy hazai forgalmazótól a cuccot, igaz drágábban.

Egyébként meg mindenki csinálja a kockázati tényezők/ár/idő mérlegelésével, amit csak akar.

kgl

Az előbb számoltam meg, hogy az aliexpressről hány alkalommal rendeltem. Én is meglepődtem. 41 tételt számoltam meg, főleg olcsóbb dolgokat. Egyszer fordult elő még évekkel ezelőtt, hogy nem érkezett meg valami 1-2000 ft-os tétel, és megreklamáltam. Pár napon belül szó nélkül visszafizették. Rá pár napra viszont megérkezett a csomag, visszajeleztem az eladónak, hogy kifizetném mert mégis megjött a csomag. Azt válaszolta nagyon udvariasan, hogy tartsam meg, és még sűrűn elnézést is kért a késésért. Ez nagyon régen volt. Most viszont nem egy 1-2000 ft-os tétel nem érkezett meg, hanem ennek elég borsos az ára. Egy 2.2 Kw-os 3 fázisú marómotor és hozzá 12 db ER22 patron készlet + a frekvenciaszabályzó.
Arra számítottam hogy késni fog a csomag az öböl válság miatt. Ami feldühített, az, hogy ezzel a címszóval megemelték a duplájára a szállítás várható idejét,  de a 15 napos reklamációs időt nem. Már benne voltam a 15 napos reklamációs időben amikor kértem a visszafizetést. A mai napra le is zárták a rendelésem mintha megérkezett volna, pedig nem.
Persze egy árva szó sincs a visszafizetésről. Itthon is meg tudnám vásárolni ugyanezt a marómotort + frekiváltót, de háromszoros áron láttam az egyik itthoni webáruházban.
Most meg kell várnom, hogy megérkezzen a visszafizetés, és csak utána tudok máshonnan rendelni másikat. Ez elég nagy érvágást csinált nekem anyagilag, mivel csak a nyugdíjamból tudok spórolni. Ez van. Eléggé mérges is vagyok, hogy így jártam, részben magamra. Emiatt sok hónappal megcsúszok a gép építéssel a terveimhez képest. :(
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

kgl

Láttam régebben egy videót arról, hogyan tudnak ingyenesen szállítani vagy nagyon olcsón. Valaki rendel egy nagyobb méretű gépet amit konténerbe raknak, de a nagy doboz mellett még rengeteg hely van. Például egy 500-800 kg-os esztergagépet raknak a konténerbe, de az még becsomagolva is lötyög a konténerben. Ide pakolják be az ingyenes vagy olcsó szállításokat. Gyakorlatilag a mennyezetig megtöltik sokszor  a konténert. Ha várni kell arra, hogy megteljen a konténer a rendelésekkel, akkor szokott ingyenes lenni a szállítás, ha viszont már 90%-ban megtelt a konténer akkor sokkal gyorsabban útra tudják bocsátani az árut ezért persze ez már nem ingyenes amit még beleraknak. Volt olyan rendelésem amit repülőgéppel hoztak, volt amit EU raktárról szállítottak, ezek nagyon hamar megérkeztek.

tekes

Ez a koténer töltés szerintem nem magyarázat az ingyen postára.
Vagy 15 éve rendszeresen vásárolok Kínából. Egy egy dolláros apróság (itthon két-háromezer boltban pontosan ugyanaz a termék, ugyanazzal a logóval) hólyagos borítékban, és -régebben- egy csomó kézzel ragasztott szép madaras bélyeggel megérkezik három hét alatt, úgy, hogy nekem a Magyar Postás dobja be a postaládámba.
Összesen egy dollárt fizetek.
Tegyük fel, hogy maga a termék kínában leesett a teherautóról, a tengeren eljön a konténer sarkában. Mibe került a bélelt boríték? Ki fizetett a bélyegekért? Mennyiért dolgozik a Magyar Posta?

Az egész ügy merőben érthetetlen, viszont működik.

Még szerencse, hogy CNC-vel foglalkozok hobbiból, nem szállítmányozással :)

remrendes

Nalam nem egyszer fordult elo, hogy nem erkezett meg valami. Erdemes Revolutot hasznalni es ha az Ali elhajt a reklamacioval, akkor az egesz levelezest csatolni az o ugyfelszolgalatuknak. Eddig minden esetben visszakaptam a vetelarat.

remrendes

Jellemzoen aprobb vackokat szoktam en is venni. Most pl egy 4db-os "gyemant" vagopenge keszletet a multivagora 3500-ert, itthon kb 4500 darabja.

kgl

Tegnap megnéztem a postnl.post oldalon a csomagom merre jár.
Ott az jött ki, hogy össze van készítve, azaz mintha el sem küldték volna. Ezt megírtam az eladónak aki végre hajlandó volt válaszolni. Ezt a választ küldte : Barátom, megkérdeztük a logisztikai szolgáltatót. Csomagja még szállítási időben van. Körülbelül 45 nap van hátra.
Magyarország, postai telefonszám: 361 8777 400; A célország postai adott webhelye: https://postnl.post/ --
Telefonon érdeklődhet a csomag állapotáról

Eddig 52 nap telt el a megrendelés óta és még várjak további 45 napot. Ez dühítő, hogy semmit sem tudok tenni.

gaben

Apróságoknál ez nem számít, max kellemetlen, de ilyen mennyiségű és drága cuccoknál eszembe nem jutna Ali-ról rendelni.

Többen is ajánlottunk magyar oldalakat, nem véletlenül.
Ja, hogy az drágább. Hát kérem melyik hobby nem az.

Persze kívánom, hogy megjöjjön minden, valszeg csak várnak egy következő olcsó konténerhajóra.

kapcsolo2023

Nekem  07.-én átadták a Postának kiszállításra a rendelt árút..... Azóta se kép se hang......  

Kínából 30 nap alatt érkezett a postához.

Budaörs - Bp XVIII. ker gyalog max 3 nap

bundyland

Szinte biztosan meg fogod kapni! Nekem is ilyesmi idők szoktak lenni (XVIII.ker) vagy még rosszabbak, rendszeresen rendelek, de kb mindig ez az átfutási idő, kivéve ha expressone-os.

kgl

Többszöri levélválltásom volt az aliexpress eladóval, illetve kértem vissza a vételárat amit elutasított az ali azzal az indokkal, hogy úton van. Januárban rendeltem a marómotort, február 17. volt az utolsó nyomkövetés, hogy előkészítették a szállításra.
Most valami történhetett, mert végre frissült a nyomkövetés, már Hollandiában van a csomag. De elég érdekes az egyik bejegyzés, miszerint ömlesztve érkezett a csomag.
https://postnl.post/#/tracking/items/CH158763826NL

kgl

Magyarisztánban nincs nyomkövetés az aliról rendelt tételeknek.

TBS-TEAM

Mai Magyar Posta Aliexpress Jan.31-én rendelt termék ma jött meg.
Feb.21. belépett az országba onnan semmi infó.
Kicsit sem volt lassú, mit is történt ez idő alatt?
Gyalog hozta a M.Posta.
József

vadember

Ez egy nagyon jó nemzetközi csomagkövető. A Alis, nem postai szabványos nyomkövető számokat is legtöbbször le tudja kérdezni.
tracking