Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Majd fel is veszem már videóra hogy is néz ki ez az égetése, hogy indul be.

mex

Áramot kellene mérned rögtön a bekapcsoláskor, és később is rápillanthatnál a műszerre. Persze folyamatos üzemmódot feltételezve. Lehet, hogy nem is olyan jó az a "kurva egyszerű" áramgenerátorod...

PSoft

Hasonló jelenségeket produkált, az egyik régebbi 2W-os kékem, mielőtt...végleg "elhalálozott"
Először csak mint nálad, induláskor, de később már munka közben is, egyre gyakrabban.
Pedig én, "korrekt" áramgenerátorral hajtottam mindvégig, míg használtam.
(nem sok üzemórát tekertem bele, Ő, egy ebay-os, "forrasztottlábú" volt)
Előző életútját nem ismerve...
Betudtam annak, hogy(nálam)...ennyi volt "megírva" a diódának.

a6jjmdek4

Sziasztok!

Kérdezni szeretném, hogy a Laser modul, amiről most szó van az ez a modul ?
3,5W Kék

Éppen a napokban akartam rendelni, de ha már újonnan döglődik, lehet, meggondolom még.
A gyári meghajtójával hajtod ?
Jól látom, hogy valamelyik fórumtárs gyárt hozzá másik dióda meghajtót ? Esetleg elérhetőség, leírás ár elérhető a meghajtóhoz ?

Köszi a választ előre is.

0i8bkxjf4

Nem az.
Ilyet sokimm, és morvfer7 rendelt

elektron nak rosszaxik a lézere

morvfer7

Ha valaki rendelni szeretne, én eladnám a frissen vásárolt 3,5W kék lasert
Eladás oka: Régebben vettem itt a fórumon hebo87-től egy 2w-ost, de ez sem tud többet, vagy lehet csak én nem tudtam belőle többet kihozni.

RJancsi

Én megvenném, azaz megveszem. Mennyit kérsz érte így, használtan[#kerdes]

morvfer7

Beszerzési áron, 28000 postával.
A használt azért erős túlzás, mert csak teszteltem.  :)
Így viszont a vevő garantáltan működőképes példányt kap.
Kedden érkezett.

RJancsi

OK, jöhet! A többit magánban. Ja, az adok-kapok topicban megemlítettem ezt a bizniszt, nehogy áskálódjanak, hogy nem ott üzleteltünk. [#papakacsint]

a6jjmdek4

Köszi.

Akkor rendelhetem nyugodtan.

RJancsi

Sziasztok! Morvfer7 topictárs jóvoltából sikerült szert tennem egy 3,5 W-osnak hirdetett lézerre. Elvben 5 V-os TTL jellel vezérelhető. Aki esetleg már látott ilyet: mekkora esély van rá, hogy alacsonyabb vezérlő feszültséggel kisebb teljesítményt csikarjak ki belőle? Azért kérdezem, mert jelenleg egy Szir-Nyeteg féle áramgenerátor hajtja az 1W-os kék lézeremet. Elvben az is TTL szintet vár, de a vezérlő jelet egy feszültségosztó potival csökkentve egész jól (bár nem lineárisan) csökkenthető a lézer teljesítménye.

hebo87

Valószínű azért teljesít hasonlóan mert csak a kínaiak mondják 3,5W-osnak. Valójában jó ha 2W-os és fogadni mernék-rá, hogy ugyan az a 2W-os dióda van benne mint amit régen én szereltem a 2W-os lézerekbe.

Ha igazán erős kell akkor a valós 5,5W-os lézerem a megoldás.

hebo87

Azt sehogy szerintem, áramkörön módosítani kellene.
Egyszerűbb lecserélni az áramgenerátorát.

0cphxg8ns

Mért nem jó a gyári driver-e? És honnan lehetne tudni, mennyit képes kihozni magából a lézer? (2W vs 3,5W?)

PSoft

Ma délelőtti "elfoglaltság".:)

Egyik fórumtársunk, 40W-os CO2 lézer gépe...
Lézertáp beépítés, cső,és tükrök beállítása...
A gép "összeismertetése" az UC100-al/UCCNC-vel...stb.
Az elkövető, "destroyer"(Tibor barátom)és jómagam.
(meg persze, a(most már)boldog tulaj, "levin" fórumtársunk.

Talán, ismerős lehet ez a gép itt a fórumon, előbbre, itt volt eladó példány...
A képeken a gép első kis gravír munkája is látható.
(nem is olyan rossz elsőre!):)