Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

A TTL logika alapjaiban keresendő a dolog !
De ezt már kifejtette előttem más, így nem akarom ismételni !

vvvsmkgjx

Sziasztok! Esetleg van olyan itt aki Arduino-t használ (mega 2560) TTL jelvezérelt lézeréhez?

000000000

Nem nagyon, hiszen a néhány 10 KHz-es max. step frekvencia képessége nem elég ehhez a dinamikához.

morvfer7

Szerintem inkább Csuhás írta meg a miértet. Nem láttam még ilyen sebesség aránnyal gravírozó lézert, bár már olvastam ilyet a fórumon. Számomra azért elképzelhetetlen, mert akkor a széleken, mikor lassít és visszafordul a fej, jobban megégne, mint kellene. Lehet valaki bedobta ezt valahol április 1-én és elkezdett terjedni.

morvfer7

Most egy 12V 5A tápot tettem rá, ilyen van itthon, még a Led szalagokhoz vettem régebben. Abban az állapotban, ahogy érkezett és nem kap a TTL bemenetre semmi jelet, 500mA-t mértem. Délután megmérem vezérelve is.

morvfer7

Igen, ezt építettem meg, itt UNO van, de ugyanúgy mehet Mega 2560-al is.

t4fs3a8s

alkalmazni kell túlfutást, hogy a lézernek legyen ideje lassítani és gyorsítani ez az út általában 6-12mm és 3,5 méter/másodper gravírozási sebességnél sincs probléma!

000000000

Túl szépek ezek az adatok.
Honnan vetted ezeket? Tudja ezt a te lézered? Vagy csak saccoltál egyet?
Ugyanis ha kiszámoljuk a gyorsulást, akár ~1000 m/s2-ot is tudni kellene a rendszerednek, ami nem egy hétköznapi dolog lenne.

t4fs3a8s

Tudja szívesen várom az érdeklődőket!

000000000

Mi a gép típusa? Valami gyári adat?

t4fs3a8s

Trotec speedy 300 3.55m/s max sebesség

PSoft

Nem tudom, de...
Mi van, ha nincsenek gyári adatai, típusa a gépnek?
Elképzelhetetlen egy hobbi oldalon, ilyen paraméterekkel bíró, saját építésű gép?

t4fs3a8s

Szerintem nem elképzelhetetlen, 10 éve gyártják ezeket vannak már gyorsabb gépek a piacon!

000000000

"Elképzelhetetlen egy hobbi oldalon, ilyen paraméterekkel bíró, saját építésű gép?"

Igen az, elképzelhetelen, mert egy dolog némelyik Hobbysta vakló bátorsága, meséje, szakmaiatlan hite, másik dolog pedig a természettudományi, műszaki törvények, tények oldala.
Én az utóbbi oldalon állok, ha nem haragszol.

000000000

Sajnos mint azt egyből éreztem, és ezért is írtam, jeleztem, alaposan feljavítottad ezt a gépet a valós gyári dinamikájához képest. Ugyanis 100 G helyett csak 5G a gyorsulási képessége, azaz éppen 20-szor nagyobbat írtál a példádban.