Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Dehogy haragszom, sőt...
De, jobban örültem volna egy, az előítéletek taglalása  nélküli véleménynek.

000000000

Milyen előítélet? Fáj az igazság?
Egyfelől te beszélhetsz sületlenségeket, de arra meg megsértődsz, és érdekes logikával előítéletesnek nevezed, aki ezt egy műszaki Fórumon adott esetben kijavítja és helyreteszi a tények mentén?
Hagyjuk már az egészet, egyébként meg mindenki azt csinál amit akar, nincs nekem energiám ilyesmire, meddő idétlenségekre, a lényeg kiderült, hogy nem létező gyorsulási út és sebesség adatpárosítás hangzott itt el egy lézer CNC kapcsán. Aki tanult belőle az tanult, aki meg nem az nem. Csókolom.

Kelepeisz Lajos

Nem lenne jobb inkább az embereket ebben a megnyugtató tudatlanságba hagyni, lehet hogy ez nem a valóság de mindezidájig megfelelő volt és mindenki boldog volt?

t4fs3a8s

Kedves Robsy én nem tudok számolni tudom ide kevés az én tapasztalatom tudásom de a gép működik látom elolvastad a leírását ott írják az 5g gyorsulást én nem mondtam 100G csak azt ,hogy kb 12mm a fej túlfutása ahhoz ,hogy jól működjön!

PSoft

Esedezve kérek bocsánatot Tőled, a [10045]-ben "vakló bátorságával" feltett, "szakmaiatlan", de roppant egyszerű kérdésemért.[#worship]
Válaszodból a "lényeg", most is kiderült.
Úgy látom, tényleg tud fájni az igazság.

"csókolom",és további szép napot, Neked is.[#wave]

s7manbs8

A diódás kék lézernek milyen gyorsan követi a beadott áram a kibocsátott teljesítmányt ? Tudsz erre valami adatot ? Azért kérdezem, mert pl nálam mikor beindítom a lézert és van egy alapáram is pár tized Amper, mikor maxra kapcsolom is, több másodperc alatt kezd csak maxon égetni, vagy kicsi lenne az alapáram ? De akárhogy is van, az éles határváltásoknál eleve nem tud gyorsan változni eddigi tapasztalatom alapján vagy pedig jóval nagyobb alapáram kellene neki ?

Bozso777

Több másodperc alatt kezd maxon égetni ?...itt nagy gáz van...
Pl az uccncben a kép égetés úgy megy hogy minden képpontnak megfelelő erősséggel éget, ha másodperceket kéne várni egy fehér(nem éget) és egy fekete(maxon éget ) pont között, nagyon sokáig kéne várni egy képre.4W lézernél 5000mm/min felett már nem sok minden látszik...4000ig még jól használható...tehát gyorsan változtatgatja a teljesítményt.

s7manbs8

Teszem azt ha fogom a lézer diódát és ráadom az áramot, nulla áram van előtte, akkor menyni idő alatt kell neki max teljesítmánnyel égetni ?

Bozso777

Bekapcsolom, akkor már világít, azzal áálok be ahonnan indulni akarok, már nem nulla áram, amint kiadom a parancsot hogy égessen, azonnal éget...

hebo87

Egy normális áramgenerátornál ez max. csak pár mikrosecundum.
Az én áramgenerátoraim régen mértem és ha jól emlékszem 5us az az idő amíg felfut az áram maximumra négyszög vezérlőjel esetén.

Bozso777

Mivel még csak a Te vezérlőidet használtam, akkor ezért érzem úgy , hogy a kiadott parancs után azonnal éget :)

s7manbs8

Nálam ellenálláson kapja az áramot, más nem akadályozza.

s7manbs8

Ha elindítom pl. 300mm/perc sebességgel, áram bekapcs, világít az erősen egyébként rögtön, csak megy vagy 10 centit, mire elkezd égni az anyag, akkor valahogy csak nem rögötn van olyan ereje, nem is nagyon értem ezt én.

hebo87

[#guluszem1] az igen.
Lézer diódát áramgenerátorral szabad csak hajtani, ez alap.
Haldoklik a diódád valószínű.

s7manbs8

Tiszta új, miért haldokolna, rendes áramot kap, állandót, nem félvezetős, IC-s áramgenerátor, de ez is az, csak kurva egyszerű. :)