Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

z08dv9zyv

Sziasztok,
Kinai 40w-os Co2 lézercsövet hol lehet töltettni?
Sajnos nagyon lecsökkent a teljesitménye valószinűleg ez a baja...

Révész Richárd

Vagy inkább a tükör ami a csőben van.
Keress vissza leírták az okokat, csak nem emlékszem ki volt.
Szerintem nem nagyon töltik sehol.

000000000

Tükröket, lencsét megtisztítani finom pormentes anyaggal, óvatosan.
Főleg a lencse alsó, anyag felőli oldala szokott kormozódni.
Az viszi el a teljesítményt, valószínűleg.

z08dv9zyv

A tükröket, lencséket attörolgettem azokon serülés, kosz nincsen,
 a csőben levő tükröt lehet tisztitani?

000000000

Nem.
Akkor a cső cseréje a megoldás valószínűleg. Persze a táp hibája is lehet. De, ha tudod kb mennyit ment akkor abból is lehet következtetni.

z08dv9zyv

5-600 óra lehet benne, elvileg még birnia kéne

svejk

Csőáramot méred/mérted?

frob

40W os lézercsőnél érdemesebb újat venni
lehetőleg minőségit nem a gagyi kínait
de ha még is azt veszel akkor a víz a tükrökhöz külön menjen , ne a teljes cső által melegített víz kerüljön hozzá

mivel a 40W os csöveknél, vagy is rosszul mondom , inkább úgy mondanám az olcsó 40W os csöveknél közvetlen az üveg kis hűtőkupakra van felgőzölve az arany tükröző réteg, ami a rossz hűtés következtében hamar leválik...

sajnos javíthatatlan, vagy olyan drágán hogy nem éri meg.

hja van Mo.-n valaki és ha jól rémlik talán itt is fent van aki tölti, de mivel a drága csövekre van ráállva ezért biztos nem érné meg a töltése, pláne hogy tükröt is kellene cserélni

kínai is tud olcsót és jót is gyártani
videón láthatod hogy mi a különbség a a pár ezer és a 10e órás cső között...

s7manbs8

Ezekben a lézercsövekben mi az a nehézség, ami miatt mi nem tudunk gyártani itthon ?

Kelepeisz Lajos

A tükrök házilag nem igazán elkészíthetőek, a benne lévő gázkeverék arányát csak a gyártók tudják, arról nem is beszélve hogy a benne lévő nemesgázok nagyon drágák, ha jól tudom az egyik alkotó gáz a xenon, na az nagyon nem olcsó, és nehezen beszerezhető,és a legkisebb kiszerelés a nagy palack, ezt egy ismerős mesélte aki foglalkozik cső töltéssel.

vadember

Két hozzászólás van a videó alatt. Mind a kettő elégedetlen a "jobb" csövek minőségével.

c2nsu773m

Ne hidd hogy a RECI csövek sokkal tovább bírják, azok között is van ami idő előtt befejezi a pályafutását!

frob

Az biztos hogy a minőségben nagyon eltérőek tudnak lenni.
Hogy esetleg némelyik márkás cső hamarabb meghal, nos erre csak azt tudom mondani hogy a merci is megdöglik, ha rosszul rakják össze :)

Viszont a komolyabb csöveken látszik, hogy legalább a lehetősége megvan hogy akár tükröt cserélj benne, vagy megtisztítsd, és utána újra töltsd.
A gagyin ragasztott minden...

frob

A linkelt videó csak egy példa, ügye az egyértelmű hogy nem csak ez a gyártó van?
Ezt a kérdést teljesen költőinek szántam... :)