Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Én sem vagyok perfekt németből, de azért az összes tükör jól látszik...

PSoft

A 'gagyi minőségről, nem tudok érdemben nyilatkozni.
Milyen képeket nézel?
Ott a három tükör, ahol lennie kell, és szerintem ott a lencse is, a fejnek nem mondható fejben.

PSoft

Azééé, jó ha az ember néha fölfele is "leskelődik"!
Nemcsak a lába elé, hogy orra ne essen!:)
Csuda dolgokat lehet néha látni/találni, szemmagasság fölött is!
Az nem igaz, hogy..."belebotlottam", de megvannak!:)
Kicsit az osztás, lehetne kisebb, de...sebaj!jó lesz ez!

9a8r3iviv

Szia !
Én rendeltem már németből ilyet , vagyis a kéket.
Félreértések elkerülése végett leírom , hogy vannak hibái , de!
- Ha alkatrészenként veszed meg , saját gép építéséhez , akkor drágább a cső a trafó a tükrök , lencse léptető , vezérlő , mint maga a komplett gép.
Nekem 110-be házhoz jött /3hete/

- a gépen azért egy kell kicsit  finomítani  , pl. Az x nem volt pont merőleges az y-ra. A tükrök alapból nagyon koszosak , nem jól vannak beállítva , a vezetékelést át kell nézni stb..

-Összességében , alkatrrésznek vettem a gépet , mármint a főelemek végett , de egyenlőre úgy döntöttem , hogy megtartom és ,ha elkészül a nagyobb felületű saját gép meglátom mi lesz.

Üdv,
tomtoled

xnpp90utt

Szevasztok!

10cm plexi vágásához megoldás lehet-e meglévő cnc-maró fejére applikálni lézervágó egységet, vagy ilyen igényre már külön készülék szükséges?
Ennek már akkora teljesítmény-igénye van, hogy szükséges a zárt munkatér? (a fénysugár szóródása szemkárosodást okozhat?)

Köszi!
masta_dry

xnpp90utt

helyesbítek:
10mm, nem 10cm vastag plexiről van szó

niu7vyvp0

Szia

Ez jó hír, plusz ha hozza azt az üzem órát amit "ígérnek" akkor nem is lehet olyan rossz vétel.
Amiket leírtál azon kívül van még teendő esetleg plusz alkatrész ami kell v. csak számítógépre kell dugni és mehet is vele a gyakorlás?

@PSoft

Komolyabb gépen azért máshogy néz ki a fej a beltartalom, itt kicsit puritánabb ez tévesztett meg.

vjanos

Elég gusztustalan ez a szín... :D

A leírás alapján ehhez is jár füstelszívó, füstcső és vízpumpa - ezek nincsenek a képeken.
A hátulján mi lehet az a két fura beszilózott konnektor? Oda csatlakozik a venti és a pumpa?

niu7vyvp0

Szegényre lehet már csak ez jutott :)
Ez egy nagyon jó kérdés, akár még igazad is lehet és tényleg oda csatlakozik a venti meg a pumpa :)

9a8r3iviv

Szia !

Mivel 3 hete vettem , nem tudom , hogy kibír-e mondjuk 800-1000 üzemórát a cső. Adták hozzá a ventit keringetőt is , végül is mindent,de ,ahogy írtam is át kell nézni. Pl. a hátulján levő dugaljakba dugod be elvileg a keringetőt és a ventillátort , na most akkor a keringetőd nem fog földelést kapni , az ilyeneket is meg kell oldani mivel földelt dugó van rajta.
Ezek igénytelen megoldások.
Egyszerűbben fogalmazva , nézegettem 1 napig , aztán szidtam őket még egy napig , aztán 2-3 délután szétszedve összerakva , ebbe beletartozik amiket már írtam , plusz előlapba kapcsolók , illetve levegő befúvás is.
A működése mostani állapotban megfelelő.
Pl. 4 mm rétegeltet 300mm/s 1 fogásból vígan viszi , és kb fél állásba . /18-20 mA/Teljes gázon járatni  nem szabad vágás üzemmódban , mert a cső 22mA az adatok szerint , ha jól emlékszem , de fel lehet tekerni 30-ra is ,
A hűtővíz hőmérséklete ami még lényeges , arra oda kell figyelni és ,akkor elvileg nem lesz baj.

9a8r3iviv

Bocsánat  , 300 mm/s  helyett 300mm/ perc

Antal Sándor

Sziasztok!

co2 lézerhez használható vezérlőket nézegettem,
több gyártó termékeit is be lehet szerezni,
kinek milyen tapasztalata esetleg tanácsa van használhatóság,megbízhatóság,technikai paraméterek ügyében.
Magyarul:mit szabad megvenni és mennyiért?
Konkrét felhasználói tapasztalatok érdekelnének.
Ezeket találtam:
sinjoe

leetro

Köszönöm a segítséget!

robokacsa

a sinjoe nekem a héten érkezik, utána többet tudok mondani róla.
hasonló a mostani mint az imént említett, az kifogástalanul működik.

niu7vyvp0

Szia

Hűtővíznél van megkötés, hogy mennyi celsius alá nem mehet?
Mivel garázsban lenne és jönnek a jó idők, így az eléggé alacsony hőmérséklet felé menne szerintem a hőmérő :)
plusz ha pl téli fagyállót kevernék a  hűtő vízbe, hogy éjjel se fagyjon meg, ez a ötlet élet képes v. felejtős teljes mértékben szerinted?

Igazából egy ilyen gép induláshoz lenne jó és később építenék neki egy nagyobb mechanikát, amivel nagyobb táblákat is meglehetne munkálni. Addig tudnák vele sokat gyakorolni meg hát nem kéne kinyírni se :)

Esetleg majd ahogy használod tapasztalatokat írnál róla még? Akár ide, akár magánba azt meg köszönném :)

nv5firipz

Az algásodás miatt is célszerű bele tenni Alu kompatibilis fagyállót. Általában rózsaszín. Ezt ajánlották a külföldi fórumokon is.
Nem célszerű nagyon lemenni a hőmérséklettel. Főleg a párakicsapódás miatt. 7-8 fokot jó lenne tartani mert a vezérlésnek és a számítógépnek nem tesz jót a pára.
Nekem egy szuper érintős crt monitor ment tönkre régebben,  mert kicsapódott benne a pára.