Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

55kv34cjs

Próbáltad a 9211 -es hozzászólásban ajánlott plugint? Nekem az nagyon jól működött

Kelepeisz Lajos

Már avval is próbáltam, ugyan az.

55kv34cjs

Raster 2 Laser GCode generator

ezt is meg kellene próbálni, ez úgy mozgatja a lézet mint egy nyomtató

niu7vyvp0

Szia

Ennél a beállításnál ha jól értem úgy van hogy 4szer kell a lézernek végig menni rajta hogy kivágja, na de ha egyszer átment rajta utána sima marónál ugye mindig engedi lejjebb a fókuszt, lézernél az nem fix? Plusz annyi kérdésem lenne még, hogy láttam olyna megoldás lézer kapcsolgatására, hogy mintha a motort kapcsolgatná M03 pl, ezzel a beállítással automatán megcsinálja ezt a kapcsolgatást v. azt nekem kell kézzel beleírni utólag? És egy utolsó kérdés, vectriccel lehet lézerrel képet készíteni?

Előre is köszönöm a segítséged!

0i8bkxjf4

Nekem úgy van beállítva hogy 1 fogásra (1mm-t) szed ki de ugye ez csak arra van hogy ha megadom hogy 4mm ert szedjen ki akkor 4x kell neki körbe menni a kontúron.
 A lézer kapcsolgatás úgy van megoldva a Postproci file ba az van megadva hogy minden kontur befejezésnél a fordulatszámot leveszi S20 ra így csak parázslik a lézer

etc77f5nr

A lézer ki/bekapcsolást tedd Z tengely DIR lábára, Átkötni nem kell semmit, fókuszhoz pedig használd az A tengelyt ami mozgatja a lézert le és fel. Azt beállítod, lenullázod a vágás elején és úgy is marad. Aspireban pedig megírod a programot úgy, hogy csinálsz egy szerszámot lézer néven megadod az átmérőt 0.1-re pass depth (fogásmélység) 0.1mm előtolást megválasztod amivel jól vág, majd mikor kijelölöd a kontúrt akkor megadod neki, hogy pl 0.4mm mélyre menjen le, így a kontúron 4x körbemegy, de a Z tengely nem mozdul, hanem a lézer folyamatosan világít. A végén visszamegy Z0.0-ra és lekapcsol majd XY0.0 és vége a programnak. Lézervágáshoz nem is használok Z tengelymozgást, A tengellyel beállítom a fókuszt majd vágok.

niu7vyvp0

Mégcsak keresgélés fázisban vagyok, csak képeket meg feliratokat szebben lehet lézerrel vágni ezért érdekel a téma, marásnál az a baj kiszőrözi a rétegelt lemezt és sok idő mire letakarítom, plusz vékony vonalakat nehéz vágni vele mert átvágáskor picit berezeg a kivágot rész akár hogy is figyelek, szóval eléggé bevan ilyen téren korlátozva.
2W os lézer most mennyibe kerül amivel szépen lehet vágni 4mm rétegeltet meg szép képeket lehet készíteni?

etc77f5nr

Azért a 2W-ossal sem álom kivágni a rétegeltet. Ha rossz a minősége, akkor belebotlasz a rétegek között mindenféle anyagba amit beletettek a gyártók és nem fogja átvágni 25x sem. Ha hobbi csak akkor oké a 2W Hebo87 fórumtársat kerest áramgenerátorral hűtéssel összeszerelve asszem a 2W-os nála 45ezer forint plusz posta ha messze laksz. Ha komolyan akarod csinálni esetleg termelni akkor CO lézer kell neked, nyílván az már nem a hobbi árkategória a munkásosztálynak :)))

niu7vyvp0

Hát fő szempont hogy a maró gépemre feltudjam tenni, CO-t nem is biztos hogy feltudnám rá tenni, ezért gondoltam a kis 2 Wosra

niu7vyvp0

Egy kulcsra kész lézervágó/gravírozó gép mennyit kóstál manapság?
Ebayen nézelődtem, de rémlik vmi, hogy azokhoz mintha még hozzá kéne nyúlni. Házilag épített is szóba jöhetne csak pöccre működjön :) És most első sorban Co érdekelne, így nem kéne bántani a marógépemet.

nv5firipz

350-400ezer és attól felfelé ha Kínából jön. Itthon több. Mondjuk egy tükörbeállítás mindenképp ráfér.

nv5firipz

Pontosabban nem Kínából hanem Kínai gép. Mert általában európai raktárból küldik, így nincs vám.

niu7vyvp0

Akkor jól láttam az árakat :)
Ilyen nagyobb értékű dolgokat amúgy mindig eu raktárból küldik? pl ha csak csövet venne az ember azt eu ból jönne?

nv5firipz

A leírásban mindig szerepel az áru helye. Azt érdemes figyelni.

niu7vyvp0

Még esetleg annyi kérdésem lenne, hogy van jól bevált típus, amit több mindenki is használ? Tapasztalat szempontjából.

lézer

Leírás alapján nem tűnik rossznak, viszont ez location szerint kínában van, plusz elég nagy a doboza [#wow1]

Ide haza van forgalmazója v. euban? Tudom én vagyok a béna de csak ipari gépeket találtam :(