Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

dravecz

És valami nagyon finom karcot mintha látnék a lencsén. Pedig nem érheti el semmi és nagyon körültekintően tisztítom...

000000000

Ha bekormozódik, koszosodik a lencse akkor szokott repedni, kipattanni.
Általában a középső (az X végén) tükör szokott meglazulni. De érdemes átnézni a másik kettőt is.

dravecz

A lencsét megtisztítottam.
Átnéztem nem lötyög ,nem mozog egyik lencse sem.
Mégis van mikor kivágja a megadott dolgot, és van mikor nem.
A lap amiből kivágok, az állandó méretű. Össze vissza nem vágja ki. Van hogy a lap aljánál, van hogy a közepén, meg igazából elszórva. Ha kivágja a megrajzolt terméket kiesik magától ha megemelem a lapot, és lehet a mellette lévő már csak kitöréssel jön ki, azaz szőrös marad a vágás körül...
Tehát nem tudom, hogy ez nevezhető e gyengülésnek, mert néha tök jól kijön, néha meg éppen csak nem vágja át a 4 mm-es rétegelt nyír lemezt.
Mitől lehet ez????

thayscj6c

Sziasztok!
Lehet, hogy nem a géppel van gond, csak a alapanyag rossz.
Néha el kell dobnom pár vágott anyagot a nem minőségi lap miatt. Ha hibás a köztes fa azaz lyukas akkor gyantával javítják.

thayscj6c

[/img]
6mm-es rétegelt

thayscj6c

thayscj6c

6mm-es rétegelt

0i8bkxjf4

robokacsa

ilyesmi rajzot hol lehet fellelni?

hduf42fua

A NET-en !       ( bocs[#awink]

robokacsa

thayscj6c

ráadásul ingyen free!

hduf42fua

Ugyan viccnek szántam ,de azért rátapintottam a lényegre.[#taps]

3z4pi4rei

Sziasztok!

(A polcocska nagyon szép, gratula!)

Én ezer százalék bizonyossággal állítom, hogy nincs gond a gépeddel. A lapszabászati rétegelt ragasztója és a középső, nem látható, minden hulladékot bele réteg miatt ez a kisebb teljesítményű gépnél mindennapos gond. Nálam a 4-est 25 kör után kompresszoros fújás mellett is szikével kell kimetélni. És még a levegő+fa nedvességtartalma is befolyásolja a vágási mélységet. De persze én 2W-tal ügyködöm.
Azonban, amikor modellbolti 1-1,5 és 3 mm-es rétegelttel dolgoztam, kapásból feltűnik a felhasznált minőségi fa okozta különbség. A ragasztó is más, mert lényegesen nagyobb füsttel, de kevesebb körrel kiesős az alkatrész.
Ez nálam számszerűsítve 220 mm/perces sebesség mellett 10 kör a 3 mm-es. A kipiszkálást leszámítva utómunkálat nélküli minőség. De az alapanyag ár a többszöröse...

Üdv Fishi

zozo

Hát...én a 2mm-es de 5 rétegű modellboltos lemezt sokkal nehezebben vágtam át (és még mindig szikés a hátoldalról), mint a 3mm-es nyírlemezt.
Ráadásul ahol közel mentek a vonalak, ott szinte kagylósra kiégett 80mm/perc előtolás mellett.