Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Egy mafla kérdés, mert nem értek hozzá.
Ha a kis kék dióda lézerek teljesítménye határeset a rétegelt falemez szabdaláshoz, akkor nem segítene a helyzeten a veszteséges fókuszlencse helyett egy elhanyagolható veszteségű felületi homorú tükrös fókuszálás? [#nemtudom]

PSoft

felületi homorú tükrös fókuszálás?
[#heureka]

Hama,hama...
Skiccelj valamit!
Hogy is gondolod?[#nemtudom]

Szalai György

Hú. . . Ha ilyet lehetne kicsit nagyobban, 2 cm vastag tölgy deszkából is vágni.[#circling]

thayscj6c

Hali!
Hát valahol biztos lehet, az én gépemmel csak 12es rétegeltlemezt próbáltam vágni. Vitte, de nekem nem tetszett a széle mivel nagyon égett volt. De ki fogom próbálni.

Szalai György

000000000

engem pont az elentetje érdekelne lézer dioda  szétszorni olyan zseblámpa szerüségre ere nem tudnál valami ötletet?
Ez egy ir lézerhez kelene éjeli fény forrás a megfelelö kamerához....ir ledek helyet!
sajnos kiprobáltunk lencsés modszereket lézerdioda olyan vetitö szerüségre széthuzni kutba eset terv lett belöle....:(

Kelepeisz Lajos

Szia!
Még mindig érdekel a dolog, mert nekem kellene, esetleg még toborozhatnánk embereket akkor nem lenne drága a posta?

vjanos

Akár.

De ahogy cree2 kollega írta, talán "pár filléres esd diodák vannak benne"
Ezt érdemes lenne körüljárni, de én sajnos nem is ugatom az elektronikát... :(

Kelepeisz Lajos

Hát ezt kétlem, nem hinném hogy egy komoly cég csak úgy belelapátolt volna pár filléres alkatrészt.
Írtam nekik emailt, majd meglátom mennyi lesz a postaköltség.

000000000

itt elérheted...

LASORB

Szalai György

Ha valami lencse vagy tükör képes egy pontba gyűjteni a lézersugarat, akkor ugyan az a lencse vagy tükör a fókuszpont után már nyitja a sugarat.
Konkáv szórólencsével miért nem sikerült megnyitni a sugarat?
A 200mW-os piros sugaramat még úgy is széjjelcsapta a diffrakció, hogy átküldtem egy 0,5mm vastag alumínium lemezbe fúrt 0,8mm átmérőjű furaton.
Még a furatot bekormozva sem sikerült rendesen kimaszkolni a sugár perifériáját.

000000000

igen nyilik a sugar de nem elég átméröre ami szükség lene 15m távolságra pl 1m kör... még nagy dioptriás lencse sem képes ilyenre valami más megoldás kelene..

000000000

valami ilyesmi hatás kellene....

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, ezt kerestem, de nem találtam.[#eljen]
Egyúttal ha valakit még érdekel akkor jelentkezzen, ha kb 5 fő összejön akkor rendelünk.