Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

"Már a finisben vagyok, vágtam vele nagyon tettszik."

Gondolom.:)
Egy darabig én is játszadoztam egy ehez hasonló 80W-os iker galvofejes Baasel yaggal.
Nekem is nagyon tetszett!:)
Nem semmi technika.

c2nsu773m

Szia!

Küldenél egy árlistát a co2 gravírozó gépekről.
Üdv.:Török Tamás

wzc80zbf7

Most jött meg a 2W-os kék lézerem. Kérdésem az hogy a TTL bemenet elviseli a 12V-ot vagy maximum 5V? Mert a vezérlőm 12V-ot ad ki, ha más nincs akkor jelszint illesztőt teszek rá de azért ha lehet kihagynám. Útban van az elektornika. :)

zozo

Csak akkor adj neki 5V-nál többet, ha ki akarod végezni :)

3d730xvev

Szia!

Egyik ismerősön pont ilyent rendelt Kínából.
Pár héten belül a cső majd a vezérlés adta meg magát, Kínaiak szerint folyamatosan 5-10 percet szabadna használni...

Kelepeisz Lajos

Ha beiktatsz egy soros ellenállást, akkor minden gond nélkül mehet 12V-rol.

zozo

Akkor már inkább 2db-ot osztótagként, vagy egy 7805-öt.

Kelepeisz Lajos

Igen a 7805 jó lehet, de csak ha TTL jellel van hajtva, PWM jel esetén már nem hinném hogy jó lenne.

niu7vyvp0

Szia

Hát akkor az nem a legjobb hír, mert németből olcsóbbért is csak ilyeneket láttam :(

RJancsi

Kézenfekvőnek tűnik. Sokszor használtam már "eredeti" céljára.  De arra kíváncsi vagyok, kis terhelés (TTL) esetén ha megszűnik a tápfesz (12V) mennyi idő múlva esik le a "kimenet"   alacsony TTL szintre. Mert pl. raszteres kép égetésnél lehet, hogy két pont között nem kapcsolna ki. Vagy túlbonyolítom a dolgot?

Kelepeisz Lajos

"Mennyi idő alatt", azonnal, ez nem kapacitás elem, miest kikapcsol azonnal megszűnik a feszültség.

Kelepeisz Lajos

Ha viszont ara gondolsz hogy ha 7505-öt alkalmazunk akkor valóban illik kondenzátort tenni a be és kimenetekre, így viszont tényleg alkalmatlan lenne ezen megoldás, de viszont egy 5.1V Zéner dióda már bizonyosan jó lenne.

000000000

ykt6caawj

Uraim!

Úgy vélem a kérdezőt illenék olyan tanácsokkal ellátni, ami ténylegesen segít a problémája megoldásában.

Az ötletbörze egyetlen komolyan vehető megjegyzése ZOZO kollégának a feszültséghatár tiszteletben tartására vonatkozó intelme.

A probléma megoldásához minimum azt kéne tudni, hogy pontosan hogy néz ki a meghajtó áramkör kimenete, illetve a meghajtani kívánt áramkör bemenete. Ennek ismeretében megtervezhető a szükséges kapcsolás. Ennek hiányában az eredmény vagy működésképtelen, vagy rosszabb esetbe némi füst...

Kelepeisz Lajos

Már meg ne haragudj ManóBá, ahogy visszanéztem nem láttam hogy hozzászóltál volna valamit a segítség kéréshez,hanem most iderobbantál kiosztottad kinek milyen semmitérő volt a segítségnyújtása, és elmentél, mi legalább próbálkozunk, nem hinném hogy ez a hozzászólásod bármibe kapcsolódott volna a témához.Kérlek ezt azért gondold át![#wave]