Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Majd megnézem, csak most megyek kis időre el, majd jövök még most este.

000000000

nekem most jön egy ilyen alin jokat irnak rola gravirozás stb  

2w diodánál passzivan el van 1,5A...
3A már venti kel rá...

000000000

szoftveresen elérhetö ugyan az inditva a moduláciot 1...5% kal parazsoljon!

Kelepeisz Lajos

Ezeket már én is néztem, de félelmetesek ezek a műanyag csatlakozók, rettegnék rádugni a diódát.[#ijedt]

Kelepeisz Lajos

Ezt hogy érted hogy szoftveresen, ezt írja valahol?

000000000

azokat dobom le rola direkbe forasztom pláne a diodát + potit is kiveszem kontakt hiba miat elenálás és kész...
amugy a vezérlö ic nem rosz!

000000000

szoftveres nc kodbol értem kezdö modulácio nem 0 inditod a diodát hanem pl 1...5% ugyan az mind a küszöbb áram az analog vezérlön!

000000000

vagyis dioda emiszió (parázslás) álapotbol van inditva ami lényeg ahogy mondodod ezt nem árt nemfeledni![#rolleyes]

Kelepeisz Lajos

Ne haragudj, de nem értem mi ez a szoftveres nc kod?[#nemtudom]

s7manbs8

A disszipációs fajta is jó arra, csak olyan tápot kell neki adni, hogy ne sokkal legyen több, mint a diódának ami kell és akkor nem nagy hűtőborda kell arra sem.

Kelepeisz Lajos

Arra gondolsz hogy a vezérlő szoftver  ad neki egy 5%-os jelet, akkor azt nem értem pl egy UCCNCvel hogy oldod meg hogy először egy 5% jelet adjon ki?

s7manbs8

Ez jó, igazad van úgy kell beáéllítani a szoftver g kódot, hogy kjikapcsoltan is legyen PWM csak sokkal kevesebb !

000000000

de most nézem amit linkeltél 2045 8A vezérlöt ez tud analog is kezelni a bemenet ez jó mert a bemenet és a dc +5v közé kel egy akora felhuzó pár kiloohm elenálás hogy a dioda elkezdjen parazslni mert ezt csinálja az analog meghatonál is az a küszöbáram poti is.....bemenetnél!

s7manbs8

A 3D vezérlőkkel meg leeht csinálni a Marlinnal, meg ezekkel.