Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

rmkeh8a83

Sziasztok szeretném kérni a tanácsotokat.Van egy Co2 80wattos W700-as lézer gravírozó gyári kínai hozzá egy laser draw program van esetleg valami lézer erősség beállítási kártya különböző anyagok gravírozásához  pl:bőr plexi üveg stb vagy ezt magamnak kell kitalálgatni.

PSoft

"...vagy ezt magamnak kell kitalálgatni."

Hát, valahogy úgy!

thayscj6c

Tisztelt Hobbys Barátom!
Nem értem a kérdésed. Nekem is van egy 80 wattos gépem. Ahogy megkaptam mindent amit értem alá raktam, hogy megnézzem mit tudok vele csinálni (vágni, gravírozni). Még egy darab nyers sertésbőrt is kiloptam a kocsonya elől a próba érdekében.
Felírtam mit milyen beállítással csináltam, hogy később emlékezzek rá. Szóval nem úszod meg a sok tesztet mert minden anyag más és hiába mondunk általános beállításokat nem biztos, hogy arra az anyagra jó lesz.
Tehát pár nap.... vagy hét, pár m2 rétegeltlemez, plexi stb. aztán tudsz mindent.
További sok szép dolgos napokat.

szf

Hümm pirított sertésbör.[#finom]

PSoft

Úgy van, ahogy írod!

Egyik géphez se mellékel a gyártó "nagykönyvet" amiből csak, ki kell keresni az adatokat az adott munkához.

Ezt a "nagykönyvet", mindenki maga írogatja, a SAJÁT gépére, műhelyére/műhely klímájára stb. faragva.
(sokszor, még a csillagok állását is jegyezni kell, ha a későbbiekben is, bármikor reprodukálhatót akarsz):)

Igaz, hogy röviden, de erre próbáltam utalni én is lentebb.
[#wave]

thayscj6c

De nem lett jó mert nem látszott rendesen a égetés.[#nevetes1]

PSoft

Pirított...gecko!:)
Kimondottan ízlett a "cilukámnak"![#nevetes1]

vjanos

De nem ez lenne a fórum lényege, hogy tapasztalatot osztunk meg egymással? :(

Persze hogy nincs nagykönyv, de ha mondjuk annyit megtud, hogy fára/plexire ettől-eddig sebességgel, kb X intenzítással érdemes elkezdeni a próbálkozást, akkor már beljebb van...

thayscj6c

Jó látni, hogy más is pihent![#taps]

PSoft

Igazad is van, meg...nincs is!

vjanos

bznc93pf5

ugyan ez van a fánál is, először elkezdtem 2000es előtolással most meg van amit 4000-sel nyomom 40mm mélységben 0,5 oldallépéssel 1menetben 12mm szerszámmal, ezt is ki kellet tapasztalni mit bír a gép és a szerszám,videó

rmkeh8a83

Sziasztok pontosan megfogalmazta vjanos a kérdésemet vagy inkább kérésemet nem azt szerettem volna hogy pontosan hogy kell beállítani a lézer erősséget mozgási sebességet hiszen ilyen nincs hanem egy kiindulási értéket különböző anyagokhoz ahonnan érdemes nekiállnom hogy kicsit gyorsabban tudjak haladni.Sok segítséget kaptam már a fórumról amit ezúton is köszönök mindenkinek .

bznc93pf5

az a leggyorsabb módszer ha minél többet használod, akkor jön majd a tapasztalat, hiába írnak ide akármit is, nekem is van egy 2Wos a cnc-men és először semmi nem látszott belőle, még a helyes fókusztáv sem jött be amit mondtak, ki kellet tapasztalnom, mindenkinek más a gépe így más adatok érvényesek, talán kis segítség másoktól jól jöhet de az meg néha félrevezető, próbálod avval a beállításokkal és úgy meg nem sikerül és akkor meg nincs meg a hiba oka, sokat kell gyakorolni
de így van ez mindennel.