Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

xnpp90utt

Kösz a választ! [#eljen]

xnpp90utt

Azt mondta egy "szaki", hogy 40-60W-os CO2 laser nem igényel burkolatot. Na ezt én nem hiszem. Megelőlegezhetem neki a fehér botot?

frob

hát már eleve a cső csodálatos fénye sem épp szemjavító,
bármilyen oknál fogva a kijövő sugár eltérülhet az meg veszélyes nem kicsit, ügye nem látjuk a szem védekezési mechanizmusa nem aktiválódik, mint a látható fényre, és pár tized sec alatt ott a végzetes szemkárosodás

mert hogy a bőrödbe csíkot húz a fenét érdekli... de a szemed!!!

szóval szerintem ha lehetséges akkor burkolat, ha nem akkor védőszemüveg...

de mindenki ahogy gondolja

Antal Sándor

Szia!
Amit most használsz az melyik típus?
Gyakorlati tapasztalat? Gravírozni vagy inkább vágni használod?
Honnan rendelted a sinjoe-t ?

dvxe8z67s

Szia! Igazad van, egyformán kínai, viszont azon belül is van eltérő minőség. Gondolom, az acél házat egy helyről rendelik. Ránézésre egyforma, a részletek rejtik a különbséget. Pl.: normális lineáris vezetékek és kocsi, nem műanyag görgős megvezetés, állítható asztalmagasság, minőségibb lézertáp, eltérő elektronika és kézi vezérlő felület, előre beállított tiszta tükrök, pozicionáló lézer, munkatér világítás, ha felnyitod a fedelet legalább lekapcsolja a lézert, áramláskapcsoló stb... Racionálisan tekintve a helyzetet, ilyen árkategóriában nem szabad csúcsminőséget várni.

Egyébként, az összes gépet elvitték, Januárban lesz legközelebb. Személyesen megtekinthető, nem zsákbamacska. [#wilting][#circling]

nv5firipz

Ezek nem simán minőségi különbségek. Egyszerűen más típusról van szó. K40A, K40B, K40D

9a8r3iviv

Szerintem azok a dolgok ami plusz rajta azért felesleges 3-szor annyit adni érte.Pl.:pozícionáló lézer csicsa /amúgy 1$ a lézer,a műanyag görgős megoldáshoz azért annyi , hogy csapágyon forog és lehet állítani .Bármelyik kínai gépet át kell nézni , de még az 1millas-t is. Asztal meg annyi , hogy a szomszéd pék-től kunyerbál az ember ,egy elhasználódott sütőlemezt vagy MÉH és kivágja,levegőfújás alumínium henger esztergálás fúrás stb..,a digitális kijelzés csicsa az analóg jobb finomabb beállítás , az elektronika az a tört corel-es pluginnal nagyon fasa ,megrajzolod és már vágod is /pici hibája van de az nem vészes/.Költöttem rá 2 kapcsoló 350Ft aluhenger 400Ft a fele hosszúsága megmaradt, a többi , meg volt/levegő csati , levegőkábel lev.kapcsoló rugó stb. .Tehát kb egy ezresből szinte olyan gépet lehet csinálni de max 10ezer.
A cső és táp biztos , hogy ugyanaz.
Amúgy a drágább is és az olcsóbb is hobby kategória , de az összes többi .

robokacsa

ami most van az thunderlaser márkanév alatt fut
szerintem tökéletesen dolgozik
gravírozni és vágni is vágok vele.
eddig talán hiba nélkül ment 3-4 éve.
az új ról pár hét múlva tudok mondani.
eddig annyit, mintha műanyagból lenne a doboza, a régi fém volt, de majd tüzetesen átnézem

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Múltkor említettem hogy elhalálozott a diódám (nyugodjon békében), de ha már ismét veszek egy 2W-ost akkor már egy házba építem a diódát az áramgenerátorral, de viszont ide akkor már nem teszem vissza az analóg áramgenerátort, feltétlenül egy kapcsoló üzemű egység kellene ami TTL vezérelhető. Szépen megkérnélek titeket ha van valami e fajta bevált áramgenerátor, ami nem túl gagyi, légyszíves mutassátok meg. Így ismeretlenül nem merem megvenni ezeket a kínai vackokat, nehogy kifingassák a drága diódát.
Köszönöm.

s7manbs8

Mitől halálozott el ?

Kelepeisz Lajos

Beesett az üveglapja.

s7manbs8

Az elég sajnálatos dolog lehet, azt hittem túlfesszel nyíródott esetleg ki.

Kelepeisz Lajos

Nem beesett az üvege, és folyamatosan változott a gravírozás ereje, hol sötétebb hol világosabb volt az égetés. Az is problémám volt eddig hogy az áramgenerátorhoz minimum 1,5m vezeték ment, ezért most mindent berakok egy alu dobozba, és csak a táp és a jel vezeték megy oda.

Ha esetleg bármi ötleted van egy ilyen kapcsolóüzemü meghajtóra légszíves írd meg.

s7manbs8

Nem nagyon van ötletem, látom az ebay-en mik vannak max én is, a diódát is megvédeni érdemes zenerrel közvetlen a dióda előtt megy ilyesmik pl. hogy túlfeszt ne kaphasson vagy amit eddig legjobbat kitalált már valaki a neten ha vannak rajzok.

Nálam is van most egy nagy dög kék ez meg nem 2W, hanem vagy 6-8 kb. ezzel akarnék pörkölni egyet lehet hétvégén lesz rá időm majd.

Kelepeisz Lajos

Itt  van egy nagyon professzionális áramkör, szinte mindent tud ami kell, csak arról nem ír semmit hogy van megoldva az hogy a dióda mindig bekapcsolt állapotban legyen, arra nincs poti?