Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

mi a kodban a laser pwm s0....255?

Kelepeisz Lajos

Pl egy  Hebo féle áramgenerátornál minimum 8V kell ez alá nem lehet menni szóval így még mindig marad 3-4V amit el kell disszipálni, analóg mivolta miatt a FET folyamatosan nyitva van ezért fűt marhára.

Kelepeisz Lajos

Igen ez jó ötletnek hangzik.

s7manbs8

A lézernek külön táp mehet, ja hogy a hebo féle az nem olyan, azt nem ismerem.

000000000

UCCNC van post procija config file stb? abba alapbol meg lehetne definiálni!
vagy marad a felhuzó elenálás a bemenetre...:)

000000000

igen mivel ilyen modban a fet belsö elenálása is ohm nagyságrendü lesz nem miliohm ahogy kitöltési tényezös meghajtásnál amire tervezték....

Kelepeisz Lajos

Rendben, ez a része tiszta is, igaz azt még nem tudom milyen áramgenerátort vegyek, majd meglátom neked ez hogy válik be.

000000000

amit linkeltem ere is kell ez a köszöb áramos kiegészités...

000000000

még hogy mikor lesz ez gépen ha kész is a modul ZZ TOP  lesz belöled gyözd kivárni[#vigyor]

Kelepeisz Lajos

Már annyi lézerfoglalatot kipróbáltam, most legutóbb amit vettem 7000ft-ért kínábol az valami ótvar, a lézer dióda foglalata úgy esik bele a hűtőbordába, sokszor hánynom kell ezektől a kínai szemetektől, persze infót nem adnak ki előre, vedd meg aztán majd megtudod. Már pár napja szemezek egy jó kis foglalattal, tiszta réz az egész, a diódát rögzíti minden irányból, elölről hátúról oldalroll (elméletileg), de megint az van hogy amit ez az angol muksó feltett fényképet azon kívül nem ad ki más adatot, pedig már 2x írtam neki, és a foglalatnak csak az egyik feléről küldött képet, valamiért a másik feléről nem hajlandó.
Visszatérve, ezt a réz foglalatot meg gyönyörű szépen lehet rögzíteni egy 20mm-es tengelyvég rögzítőbe, majd ezt a rögzítőt fogatom fel egy alu dobozra, így tuti nem fog izzadni a dióda.
A 2W-os dióda ebbe a házba beszerelve kerül 19000ft-ba.

000000000

IGEN !
Én is DTR vásároltan enek a 12mm vörösréz háza 9mm 2w diodát akor még jo drága volt azota is készül most már talán elindul az összerakás modul gyátás...

nv5firipz

Nem próbáltad amit írtam? Csak kidobtad a kukába?

Kelepeisz Lajos

Nem, sajnos mikor meghibásodott a dióda idegességemben véletlen letörtem az egyik lábát, így már vékkép semmire se lett jó. Most megrendeltem az új diódát, ami 3 hozzászólással lejjebb van, majd talán az tovább bírja.[#szomoru1]

PSoft

A féllábú dióda meg ugye, nem dióda!:(
Illetve, nem minden esetben.:)
De itt, még az lehet.
Meg, itt is.
Meg, itt is.
[#wave]

0i8bkxjf4

Ha megjön tehetnél fel róla képeket meg 1 linket az eladóhoz