Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

Márpedig nagyon igaza van, vaktában tanácsokat osztogatni majdnem olyan rossz mint rossz tanácsot adni.

Főleg ha teljesen laikus a kérdező.

Kelepeisz Lajos

Nem értem mi volt ezeken a tanácsokon vaktába adva, szerintem meg többet ér ez a segítség, mint amit nem is adnak, mert legalább lesz mit megbeszélni, de mindegy is, ki így ki úgy.[#szomoru2]

vjanos

Lajos, mi volt az inkscape lézer plugin hibára a megoldás?

Kelepeisz Lajos

A hivatalos oldalon volt 32 és 64bite-es Inkscape, miután a 64bit-eset leszedtem és feltelepítettem, minden gond megoldódott.[#vigyor3]

0i8bkxjf4

Sziasztok

Kaptam bélyegzőhöz gumit, de nem olyan túl frankó a végeredmény
Van olyan gumi amit dióda is szépen visz mert ezti viszi de csak épp csak fél mm ert szed le azt is érdekesen kiégeti ott marad a korom amit utána lesöprök és tiszta meg minden de pont lehetne még 1 kicsit mélyebb

Rabb Ferenc

Ha már így rákérdeztél...

A TTL áramkörök névleges feszültsége 5V DC. (4,5V-5,5V a két szélső értéke) A soros ellenállásos ötlet egy TTL bemenetnél túrót sem ér, mert az értékét a bemeneti impedanciához kellene méretezni ami jelen esetben ismeretlen.

A 7805 vagy más egyéb stab IC a bemeneti/kimeneti szűrőkondik nélkül gerjed, és a kimenetén is 12V lesz, ami hazavágja a TTL-es bemenetet.

Az 5,1V-os Zener sorbakötve kevés (12V-5,1V=6,9V) Párhuzamosan viszont csak egy megfelelően méretezett értékű és teljesítményű ellenállással használható

A legegyszerűbb és egyben tökéletes megoldás a feszültségosztó. Ezt "zozo" és "cree2" javasolták - utóbbi méretező programmal együtt

Szóval egy nem teljesen hozzáértő ebből az ötletrohamból nehezen tudja kihámozni az egy jó megoldást. Hát ezért nem jó hirtelen felindulásból osztani az észt. Erre utalt "svejk."

Kelepeisz Lajos

De legalább eljutottunk idáig.

Kelepeisz Lajos

Na csak hogy ne legyen kerek a napom.
Gravíroztam és azt vettem észre hogy vagy zavaros a kép, vagy menet közben megváltozik a lézer ereje, hol sötétebb hol világosabb volt a gravírozás, gondoltam meghülyült az áramgenerátor, de sajnos nem, a gond enél durvább, a diódában leszakadt valami, ha megpöccintem szabály szerűen látszik ahogy csillagokat szór a dióda a vetített képen.
A dióda működik csak nem lehet precízen vezérelni, totál instabil. Esetleg valaki találkozott ilyennel?[#conf]

Rabb Ferenc

A hűtése megfelelő?

Kelepeisz Lajos

Igen azzal nem volt, gond szerintem kaphatott valamikor egy ütést, franc tudja.

Kelepeisz Lajos

Kioperáltam a diódát, kezembe fogva megráztam, tisztán lehetett hallani hogy zörgött, az üveg eset be a házba, az zörgött, valószínűleg mikor takarítottam akkor lökhettem be.

nv5firipz

Vesztenivalód nincs. Vedd le a sapkát a diódáról ès használd úgy. Én 500mw-os infráról vettem le és nincs baja.

ykt6caawj

De, haragszom!

Mivel a kérdező még nem adta meg a korrekt válaszhoz szükséges információkat, ezek után nem tudom mit kellett volna még írnom?

A többivel nem óhajtok foglalkozni...

Kelepeisz Lajos

Nekem mégis az fáj a leg jobban hogy már napok óta arról beszélünk hogy milyen megoldás lenne, és aki kérdezett az elején egy mukkot sem szól az egészhez.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ez is olyan "gagyibb" minőség mint a korábban linkelt?

Plusz sajna németből nem vagyok perfect és kép alapján mintha a belseje nem lenne teljes, gondolok itt a tükrökre. A többi gépnél látni, hogy ott vannak a tükrök meg a végén a fej itt vhogy hiány érzetem van. Járnak hozzá azok is vajon?