Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs, de valahogy kimaradt a válaszod, ezért nem válaszoltam.

000000000

Te, eredetileg milyen néven vagy itt?

2dbfy8y

Ha tényleg Z-ként is ugyanez van, akkor vagy az optó tnyleg, vagy az áramgenerátorban nem ok valami.
Erre 5v lenne a legjobb próba amit Danibá mond.
Ha az áramgenerátor 5V-ra jó akkor elötte van a gond, ha úgy is lassan kapcsol fel, akkor az áramgenerátorral van gond.
Itt szerintem nem beállítási gond lesz, tuti.

zozo

M3-M5 -tel kapcsolva is próbáld meg.
Hátha tényleg az M10-M11-et nem szereti.  

2dbfy8y

Szerintem ha z-vel nem volt jó, m3-m5 tuti nem lesz jobb. Itt vagy az áramgenerátor, vagy a leválasztó kártya lesz a ludas.

zozo

Ja, hirtelen arra gondoltam, hogy esetleg pl. a Z0-t kicserélte szövegszerkesztőben M10-re.  
Valaki mondta, hogy úgy gyorsabb. (vagy rosszul emléxem....)

000000000

nem baj ha nincs mach3 ad....
A ttl szinten szabvány a lézer modulácio bemenetek lézer modulokon is ami mehet akár 100khz ig is de 30khz szoktak használni ugy általában a lézer tápban valo szinüleg van ttl bemeneten korlátozó zéner dioda hogy a vezérlö részhez ne juson be nagyobb jelszint a kisérletezö szándékuak miat is....

000000000

opton nem késik ekorát a jel...
én softstart gyanakszom a dioda vezérlésen ezt ki derithetö direktbe kelene kiprobálni a dioda vezérlöd ttl bemenetre 5v adni ha késik ott is akor tényleg softstart jelenség van a dioda vezérlön...

000000000

Új vagyok. Miért kérded?

000000000

Az 5V-ot megkapja, de azt nem tudtam megnézni, hogy késik-e.

000000000

M3 M5-tel is azt csinálja.

000000000

Kipróbálom direktbe. Ha így késik, akkor mi a teendő?
Amúgy az az érdekes, hogy amikor már bekapcsol a lézer, akkor tud kapcsolgatni. Olyan, mint ha a kondinak fel kellene töltődnie ahhoz, hogy működjön...

000000000

Jelenség a következő:
Csak a 12V tápot adom neki, TTL-en nincs semmi és akkor is pár másodpercre kapcsol.

Ötlet valakinek?

z08dv9zyv

Nekem is van egy ilyen Lézer modulom és nekem is igy muködik.
En 0-5V-os analóg jellel vezérlem és a bekapcsolás után 4-5mp-et késik.
Üdv

000000000

ez igy nem jó hogy a 12v kapcsolgatod!
12v fix kell neki és a ttl kapcsolgatni ez csak igy müködik majd a moduláció (szabályzás)!