Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem tudom nálad mi van!:(

Hogy is mondják...
"Vagy a leves görbe, vagy a tányér nem egyenes"

Tibcsi

Szia zozo!

Azért megy nehezen a vágás, mert a ragasztónál szenved a laser. Én is meguntam, és mivel asztalos a szakmám, készítettem egy kis hideg prést, és vettem Nyír, és Jávor furnért, amit kötegben kapni, kb 10-12 nm. Ezt feldaraboltam, és rétegesen összeragasztottam, amilyet szeretnék, mivel 0.6mm vastag egy réteg. Fehér színű víz bázísú ragasztóval, D2-sel ragasztottam. De sok mástól is függ a vágás sikere. (fókuszpont, levegő, felület milyensége...stb)Ami a hátrány, hogy a furnér szélessége miatt vannak korlátok.

u3xrz0cut

Szia!
Hol kapni ilyen furnért?
menyiért?
Postáznak is?

u3xrz0cut

Ha minden jól megy, holnap, vagy holnapután lesz az első kóstolás 2w-os lézerrel nálam.Talán megismertetnek a sokak által használt G-Ray progival is. Nagyon várom már és kíváncsi vagyok.

PSoft

Mindenképpen kérünk "tudósítást" az eredményekről!
[#wave]

Tibcsi

Szia!

Itt szoktam venni. http://arfurner.hu/
Ár, m2 vonatkozik szerintem telefonon kérdezz, mert kötegben van, és érdemes válogatni. Utólag vettem a nyírt, 600Ft/m2

gs7g6k8ch

Szia Tibcsi!

Már én is unom a szenvedést a ragasztóval, meg a láthatatlan aknamezőt a középső réteg hibái miatt.

Hol lehet venni ilyen furnért, és ragasztót? Szeretném én is kipróbálni.

Köszi!

000000000

Na, ha minden igaz, holnaptól nem én kékülök az irigységtől:))
De, kékül a gépemen egy 5.5 wattos kék lézer.  

[#fejvakaras]

zozo

A legnagyobb baj, hogy a lemez középső rétegben tenyérnyi méretű valami fekete szutyokfoltok vannak, ami miatt újra és újra rá kell menni.
Hiába lebeg a közepe 3/4 vágási hosszon, ha ott meg tart. Van most egy darab másik lemezem, holnap kipróbálom, kíváncsi leszek azon hogy dolgozik a lézer.  

Bozsó tesztje azért is érdekes, mert ő a 4W-ossal dupla sebességgel vág. Ha én az 5,5W-os teljesítményét felére veszem, akkor jóval többször kell vágnom, mint PSoftnak a 2W-ossal. Pl. 80mm/perc esetén legalább 4-szer kell fél teljesítménnyel végig menni.

Lehet az is baj, hogy az én lencsém nem központosan fókuszál, jó egy mm-t oldalra esik a pont a központól. Így a fúvókát kell kitéríteni a sugár irányába. Nemtom Hebonak van-e lencséje másik...
A fókusz egyébként be van lőve, azzal nincs baj.
Béla, Te 1mm-es vagy 0,5-ös lyukat fúrsz a fúvóka végébe? Én 1-es lyukat tettem rá.

u3xrz0cut

Köszönöm!!

s7manbs8

Nekem meg 6W-os lesz ... haha. :)

Bozso777

Nálam a fúvóka egy hirtelen készített akármi[#vigyor3]...tehát fogtam egy vastag filctollat kb 15mm vastag...abba oldalról bele a levegő egy szilikoncsővel...alján ami lyuk vaolt, vagy 6mm...ez kb 1-2 mm re az anyag felett.
Kompresszor hasonló mint a tied.

000000000

Nekem meg van már 40 wattos.
De, az csak neked kék [#wave]
Beee. :))

PSoft

Egyik sem!:)

1,5mm-es a furat a fúvóka végében.
Így, pont húzósan belemegy egy ilyen, bolti/hengeres fogpiszkáló, az esetleges "lerakódások" eltávolításához.:)

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/Fogpiszka_duma/IMG_3249.JPG" border=0>

Tibcsi

Bármelyik barkácsboltban, pl: Obi, Praktiker, stb