Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

Végül is ....

000000000

Visszakérdeznék? Minek kel a leválasztó kártya ha van optó a modulon?  

000000000

Csinálj már valamit, mert égig érő fa lesz ebből. [#nemtudom][#wave]

robokacsa

Majd csinálok ha ráérek ha otthon leszek ha lesz kedvem az égig érő fát meg nem én táplálom csak egy pici kis ágról szerettem volna megtudni mire való . Lehet túl bonyolult dologot szeretnék tutibiztosra megtudni?

000000000

Jól van. Csak vicceltem. Nehogy besértődj már. [#wave]

Az égig érő fa, minden fórum átka. [#nevetes1]

zozo

Én tennék a leválasztó kártya kimenetére egy LED-et(ellenállással sorba kötve) és figyelném, hogy ott késik-e a jel. Ha nem, akkor a modulon kéne kiiktatni az optót. Értelemszerűen, ha a leválasztón késik, akkor azt kell kihagyni.  
Bár ez a 4-5 másodperc, ez baromi sok, ezt valami más okozhatja sztem, de majd valaki tán tud ötletet adni.

Nekem is van egy ilyen leválasztó kártyám, a jövő hét közepén talán lesz már kis időm kipróbálni. Kiváncsi leszek, nálam jól működik-e.

000000000

Igen, okozhatnak az optók késést. De ez az írt idő nagyon sok. Más problémát is érdemes keresni, sztem.  
Egyébként semmi értelme duplán optózni. Jobb nem lesz. De rosszabb lehet.  

2dbfy8y

Lehet hülyeséget kérdezek.
De véletlen nem a motor relén keresztül vezérled?
Mert ugye az simán okozhat ilyen késést.

000000000

Az 5. tengely dir kimenete.

000000000

Ez jó megoldásnak tünik a hiba keresésre, köszi!
Én is a dupla optora gondolok, csak nem tudom, hogy kerüljem ki, mert gyárilag benne van. Lehet az lpt csatinál megcsapolom.

Valaki tehetne fel egy rajzot, hogy hogy van (kell) kötve az lpt-től a modulig.

2dbfy8y

Véletlen nem valami régebbi machot használsz?
Volt amelyik nem is ismerte az m10, m11 parancsot.
Én pl Z-tengelyként használtam machban, tökéletes volt. z0 be, z0.1 ki volt, és motortuningban be lehetett állítani gyorsjáratát is jó nagyra, pillanatok alatt kapcsolt.
Esetleg a csonkalaszlo29@gmail.com címemre küld át a mach xml file-od, ránézek, hátha mégis valami beállítás gond lehet.
Hátha.

000000000

Ha, válaszoltál volna az első kérdésemre. Talán már előrébb járnánk.
Na jó. Hagyjuk.  

2dbfy8y

Megcsapolni a legegyszerűbb lenne, ha csati csvaros, csak az adott láb kábelét kéne levágni, és azt tovább vinni csatin kívül laser áramgenerátorig.

000000000

Meg keresi a kilences pin végét a panelon. És odaforraszt egy drótot. És összeköti a lézer felé menő vezetékkel.  

000000000

Mach3 verzió R3.043.066
Próbáltam Z-tengelyként is, ugyan az a probléma.
Holnap átküldöm az xml filet.