Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

én itt vettem a fórumon sajna egy ugyanilyet , kb attól a személytől, aki most is árulja, buktam rajt 100 ropit.
egyébként ha visszaolvasol, pár helyen már kérdezték ezt a gépet, hát nem kapott 5 csillagos besorolást.
volt aki már úgy vette meg ezt a gépet, hogy már eleve egy új, legalább 150000 ft os vezérlést is vett bele, és úgy használja, de ezzel a megoldással a fizikai méretei nem változnak, tehát marad olyan pici , amilyen, kisebb mint A4.

000000000

Egy kicsit konkrétabban is írnál róla?
Miért nem ajánlod, azon kívűl, hogy kicsi a munkafelülete?
Mikor megvetted nem láttad, hogy mekkora?  
Vagy azóta összement?
Már én is rég szemezgetek ezzel a géppel csak még gyűjtögetek rá, de szívesen vennék konkrét tapasztalatot!
Szerintem is ár-érték arányt nézve nagyon jó áron van, ha csak a laser csövet, tápot és mechanikát nézzük már többe kerülne külön megvenni.

000000000

Nála van a legjobb áron szállítással együtt, csak azt nem értem, hogy ha kínai az eladó, akkor miért minden terméke Anglia és Német szállításal van feltüntetve, kínából pedig semmit nem küld. Ez gyanús nekem, ráadásul ha az utolsó 1 hónap negatív értékelését nézem, akkor valaki meg is írta, hogy nem Angliából kapta a terméket az ígéret alapján, hanem Kínából, 3 hét alatt. Ebben az esetben a vám és áfa nagyon megemeli az árat, érsemesebb lenne Hollandiai P.O. boxba rendelni.

9a8r3iviv

Köszi a válaszod.
Mi volt a probléma  a vezérléssel?

Amennyiben az eladó Kínából küldené az árut, akkor
nyilvánvalóan Áfa és Vám köteles , de itt ugye Németország van megjelölve , tehát Vám Áfa nincs.
Le is van írva külön a leírásban ,ha nem így lenne azonnal vissza kell téríteni az eladónak.
Ez az eBay garancia.

Kelepeisz Lajos

Egy rakás műanyag, még a görgők is azok benne, szóval igazi jó kínai vacak, tipikus esete a csicsavilágnak ami megveteti magát az emberekkel aztán jöhet a szívás.

robokacsa

na az az egy dolog látszik előre, hogy mekkora felületen dolgozik, nem is a mérettel volt a problémám. de pl bekapcsoláskor amikor venné fel a nullpontokat, elfelejt megállni a kapcsolónál, és nem azért mert kontakthibás, és addíg tekerné nyomorult mechanikát, amíg szét nem esi, ezért lekapcs, majd újra bekapcs, és lőn működik.
de ez csak egy kis hiba

9a8r3iviv

Ebből a pár hozzászólásból leszűrve, elment a vételi szándékom.
Lézercső és annak vezérlőjével kapcsolatban elfogadnék pár linket.Lehetőleg amit használtatok is.
Kösz

NickE

Bár ez HobbyCNC fórum, szerintem CO2 lézergépet csak akkor éri meg venni/építeni, ha van termelés is. Még egy kicsi, de stabilan jól működő gépet is nehéz 500ezer Ft alatt kihozni.

9a8r3iviv

Szerintem 500 ezer egy kicsit túlzás ,
a mechanika , ha mindet újonnan rendelek hozzá ,léptetőkkel max 150 ezer ,közepes méretű gépre értve.

robokacsa

ez olyasmi mint a házfelújítás.

robokacsa

Danibá, ez mennyire tuti?
Amivel én eddig találkoztam. Az úgy működött, hogy a TTL bemenet kapcsolja be, és ki a lézert. Max 5 voltot kaphat. Valamint, a szabályozza a maximális lézerteljesítményt.

robokacsa

most sikerült megnéznem a vezérlőm típusát.
Thunderlaser DF 211
de nekem a lézertáp a nagy kérdés, még egy leírásban sem láttam, hogy a TTL lábára analóg értéket küldtek volna, akár potival is.

horcsab

Huh, a PWM is "analóg" de nem a megszokott értelemben. Ha a googlen rákeresel és próbálod értelmezni a grafikont, akkor szerintem gyorsan megérted a különbséget.
Szóval a mach(ha ezt használod) spindle kimenetét PWM-nek konfiguráld és kösd be ide nyugodtan.
Esetleg rajzoljunk is? Kicsit hosszabb ideig tart, de szívesen segítek.

NickE

Nekem AWC608 vezérőm van és ez a táp-vezérlő összekötése:

táp - vezérlő
TH - NC
TL - TTL
WP - GND
G -  GND
IN - PWM
5V - NC

A vezérlőn és tápon található felíratnak megfelelően írtam le. A TH = TTL(H), TL = TTL(L), G = GND, a WP Water Protect-et jelent.

A víz figyelőt már szégyellem, hogy lusta voltam megcsinálni, kb. 2 éve védelem nélkül használom, pedig egyszer már majdnem ráfáztam...

000000000

http://www.bristolwatch.com/PIC18F2550/pwm.png" border=0>