Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

h37us96an

Meglévő CNC gépemre keresek olyan komplett lézer egységet amivel lehetne akár 6 cm vastag XPS hab táblákat vágni (betűkivágás) már ha lehet egyáltalán. Mondjuk mach3 vezérletével...

robokacsa

akkor rendeltem egyet.
az uc 100 kimenetére milyen illesztőkártyát illik kötni, gondolom mindenképp muszáj .

robokacsa

azt a bizonyos lézeres plug in-t hol lehet beszerezni, vagy az bent van a telepített programjai között?
esetleg magyar nyelvű leírás hozzá nincs véletlenül valahol, mert az oldalukon, csak angol nyelvű adatlap van, és hardveres rajz semmi, nem a kapcs rajzára gondolok, hanem hogy ,hogy is kell a motorvezérlőhöz hozzádrótozni :)

000000000

Illesztőkártya csak akkor kell, ha annak olyan funkciója van, amire szükséged van.  
Egyébként fölösleges.  

000000000

Én egyébként is ritkán használok illesztőkártyát. Csak, ha van funkciós jelentőssége.  
Ugyanis, a mai vezérlők általában optós leválasztót tartalmaznak.
A dupla optó, esetleg ronthat is a dolgokon.  
Ezért fölösleges lehet.
Sokan raknak kártyát, ha kell, ha nem. Mert azt hallják, hogy más is rakta.  
Azt már nem tudja, hogy esetleg azért fizet, hogy rosszabb rendszere legyen.  

Kelepeisz Lajos

De igazad van ám Danibá, már én is nagyon régen rájöttem hogy a lézer vezérlőt sem szabad a LPT kártyába bekötni, mert jelentős késések lehetnek, ha lehet egyből a nyomtató port kimenetére kel kötni, meg minden mást is. Hiába van egy jó minőségű gyors optó a lézer meghajtóban ha az LPT kártyán meg occo kínai optó van.

s7manbs8

Azért ha kinyom egy 200 eFt-os PC-t mert nincs leválasztva, nem örülnél neki.

robokacsa

én csak azért kérdezem, mert nem tudok még az uc 100 ról semmit, csak a méretéből kifolyólag gondolom, hogy nincs benne semmiféle optós leválasztás sem.
bár a motorvezérlőbe van, ez most jutott eszembe.

robokacsa

nekem a pc direktbe adja a jelet a motorvezérlőnek, de abba mint előbb mondtam, van benne optós leválasztás, innentől galvanikusan le van választva.

000000000

Az UC100 elektronikusan kompatibilis a nyomtatóporttal, vagyis úgy tekintsd mintha a kimenete egy nyomtatóport lenne. Értelemszerűen nincsen leválasztva a PC-ről ahogyan egy nyomtatóport sincsen.  
UC100 Magyar nyelvű adatlap: http://www.polgardidesign.hu/download/UC100%20hasznalati%20utasitas%20V2_105.pdf" TARGET=_fnew>UC100 adatlap

Az UCCNC Magyar adatlapja, illetve maga a szoftver pedig itt elérhető: http://cncdrive.hu/UCCNC.html" TARGET=_fnew>UCCNC adatlap

Az adatlap egyébként az UCCNC telepítő /Documentation mappában is fellelhető.

robokacsa

ezt kerestem

Kelepeisz Lajos

200eft??? Melyik az a jómódú hobbisat?[#wow1]
Danibá is ahogy írta csak is optocsatolóval ellátott eszközt csatlakoztassunk hozzá, és így nem kell leválasztó kártya, ha már van a vezérlőnek saját optója, akkor minek kössön az ember elé még párat.

s7manbs8

Több optó az tényleg nem kell, lehet elkerült e figyelmemet.

000000000

Ha 1 millás PC –d van annak is elég egy szinten optózni.  
A másodikkal csak ronthatsz. Vagy jó esetben nem ront, de nem is javít semmit.  
Az, az fölösleges plusz költség.  

000000000