Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Sajnos a kép nem jó az áramgenerátorról, mert az a valóságban 2 potis.

2vkx6unz

Ugyan nem tőlem kérdezted, de a lézerdióda sugárzó felülete egy téglalap. Ennek megfelelően különböző a két irány divergenciája. A lézernyomtatókban mindig van egy korrekciós lencse, hogy a kettő azonos legyen. Ennek a jobb fókuszálhatóság miatt van jelentősége. Ha egy diódát ilyen korrekciós lencse nélkül fókuszálsz akkor mindig egy ellipszis szerű folt lesz az eredmény.

u6p5jr23k

Köszönöm a privát segítséget!

svejk

Igen ezt eddig is tudtam, csak ezt nem, hogy így jelölik. (párhuzamos és merőleges jelek)

robokacsa

keresem Hebo fórumtársunkat (elérhetőségét)
nem találom az emailjaim között a levelét.

etc77f5nr

robokacsa

köszöntem....

3857d67m

Tisztelt Fórumozók !
Azt szeretném kérdezni, hogy Vectric programot
lehet úgy beállítani hogy a lézert kapcsolgassa ?

etc77f5nr

Vettem egy tükröt a kínaiban és gyors kipróbáltam a lézer mit karcol bele. Egy meglévő bevált Gcodeot ráégettem. Persze negatívban kellett volna, de az eredmény így sem rossz.

Eredeti
https://lh3.googleusercontent.com/-ZLJf9ByZ19M/VnXKgI8eccI/AAAAAAAABGk/Rvx-NQ9SWTY/s640-Ic42/eredeti.jpg" border=0>
Negatív
https://lh3.googleusercontent.com/-QPcWfrECRAk/VnXKfx11_6I/AAAAAAAABGo/y8uz2GaljrI/s640-Ic42/negativ.jpg" border=0>

sanyi84

Paraszti egyszerűséggel a Z irányjelét használod kapcsolgatáshoz.

vjanos

Az itt elterjedt dióda lézerek hagynak valami nyomot fehér kristálycukron vagy porcukron?

PSoft

Hát...ez jó kérdés!

Holnap is jó a válasz?

zozo

Csak a kompresszort nehogy bekapcsold :)
Egyébként nem, de meg lehet tőle vakulni, úgy szórja a fényt szanaszét. Én is édesszájú vagyok, így ezt tudom.

zozo

Ja, én porcukrot nem próbáltam, azt hagyjuk meg a Bélának :)

zozo

Barna cukrot meg még nem vettem, de azt is meg lehetne próbálni.