Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Milyen képeket választasz alapanyagnak, melyik a jobb egy 640X480 vagy egy 1024X1280-as?

etc77f5nr

Minélnagyobb a felbontás. De igazából annyira nem is számít a felbontás. A DPI számit amire felosztod. 0.1mm már jó az 254DPI. A 150DPI is nagyon jó minőség még. Az 0.169mm lépésköz.

etc77f5nr

Ha egy fullHD képet akarsz felosztani az 50napig menne és nincs is értelme mert a lézer pontja 0.08mm körül van. Mivel éget, ezért gondolom az égés az nem 0.08mm lesz hanem valamivel nagyobb a hőhatás miatt ezért jó a 0.1mm vagy 0.169mm lépésköz.

Kelepeisz Lajos

z08dv9zyv

Ti melyik G-ray verziot használjátok, nem sikerűl sehogy belőnön a sebességeket a feketét nagyon lassan viszi, nem lehet hogy a gray -el van a baj?
Én a G-ray 4.1 et használom.
Nem tudna esetleg valaki egy komplett G kodot kuldeni amit ő generált a grayel és neki mukodik rendesen?

xfg6v697j

A 4.1 a legfrissebb verzió.
Elküldhetnéd nekem a G kód egy részét,és az ini file-t,vagy egy képet a G-ray-ről.

Kelepeisz Lajos

Szép estét.
Szóval erre jutottam a G-ray val, már kezdek rájönni a türkjére, most a Dotg-re fogok pár órát fordítani mert az is nagyon szépen karistol, ha ez is megvan valószínűleg jön egy komolyabb vezérlő amit ha lepróbáltam, akkor a gépet le is szedálom, terveim alapján be fogok építeni egy asztalemelést, de ehhez meg kell magasítani a szerkezetet.  
http://kepfeltoltes.hu/150720/IMG_2427_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>http://kepfeltoltes.hu/150720/IMG_2428_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Nem nagyképűségből gravíroztam magam, csak nem volt hirtelen más a gép közelében.

z08dv9zyv

Szia, küldtem emailt....köszi

z08dv9zyv

Na és mi a trükkje? Megosztod?

Kelepeisz Lajos

ŐŐ szívesen leírom hogy én mit csináltam, csak kajolok egyet.

Kelepeisz Lajos

Hát a pár munkaórával eltöltött idő alatt ezek a beállítások sokban segítettek.
1. Port Pin-ben a kernel sebességet vidd fel addig ameddig a géped bírja, mivel nekem UC-100-am van nekem a maximumon van 1kHz-n.
2. Look aHead 200-500on legyen.
3. A motortuning tengelyenként legyen beállítva addig ameddig lépésvesztés nélkül üzemel.
4.Lézer legyen jól konfigozva, de ha a g- kódot futtatod és bekapcsol akkor valószínűleg ez sikerült.  
5. Egyik legfontosabb a lézer energiája legyen beállítva az anyaghoz, ellenben lehet hogy a géped jól dolgozik, de mégis egy fekete pacát kapsz, megoldás: legyen egy teljesítmény állító poti, indíts el egy g-kódot, állítsd be a potit kb fél állásba és had mennyen pár sort, egészen addig adagold a teljesítményt amíg a fehér részeknél szép barna soraid nem lesznek, ha lassít a lézer ott úgyis feketére éget, ez fontos hogy jól legyen beállítva.
6. Legyen a képed magas felbontású, kb: 1024X1280
7. Pl Photosopban állítsd be a képed méretét, ezt itt már írták hogy milyen legyen hogy kiadja a 0,1mm-es sorokat.
8. Ez is nagyon fontos folyamat, legalább is nekem bejött, ahhoz hogy jól látható legyen a fehér és fekete között az átmenet ahhoz a képen a fekete részeket(pl az ember arca) legyen felhúzva jó sötétre én jó rákvörösre állítottam a bőröm színét, a fehér részeket felhúztam jó világosnak.
9. a G-rayban az előtolás nekem 500/5000/10000 volt, ezt lehet feljebb vinni, de nagyon hamar át lehet esni a ló túloldalára, szóval először tartsd meg ezeket az értékeket.
Nagy vonalakban ennyi, az alapokat nem írom le mert egy működő géped van ezért azok be vannak állítva.  
Ezek saját és segített tapasztalatok nem szent írás.

Kelepeisz Lajos

Remélem tudtam segíteni.[#wink]

xfg6v697j

Nem érkezett emai tőled,a spamban sincs.

z08dv9zyv

ok,köszi. Próbálkozom...megirom a fejleményeket.

z08dv9zyv

Elküldtem mégegyszer, tul nagy volt visszadobta...