Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

8m5k920a

Bocsi csak most nézem a linkedet.[#zavart2]

eymcv9wt

Kicsit megtévesztő az oldaluk, mert azt írják:
Cégünk az ASTRA LASER Kft., különféle méretű és teljesítményű lézervágógépek és kiegészítő tartozékaik magyarországi forgalmazója.

vagyis értelmezésem szerint, ahogy a fogalmazás meg van írva, nem ők az astra laser kft, csak annak a cég termékeit forgalmazza, ellenben a kapcsolatnál az Astro cég van megadva névnek... Ez kicsit így zavaros...

Szóval ez bekavart...
Bocs a kavarásért.

000000000

sziasztok! egy olyan problémám volna , hogy nem régiben vettünk egy 100w-os co lézer vágó / gravírozó gépet, és táblákat szeretnénk vele készíteni, namármost itt kezdődnek a problémák. ha be van kapcsolva a levegő akkor ráfújja a friss felületre a port és beleragad, de úgy hogy ki sem lehet vakarni belőle. ha nincs bekapcsolva a levegő akkor meg a körülvágásnál nem lesz jó, valamint a fejet teli kormolja. van valami ötletetek? beállítási problémáról lenne szó? vagy a levegő nyomás nem elég? előre is kösz a válaszokat.

000000000

Sziasztok. Akkor kicsit konkrétabban kérdeznék. Fekete elox alura ez a lézer tud valamit okozni?: http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-2-8w-blue-purple-laser-head-450-nm-diy-laser-machine-parts-laser-diode-laser/32345638402.html

z08dv9zyv

Sziasztok, Segitséget szeretnék kérni a egy problémára , van egy gépem amivel a marás gravirozás rendben van viszont a G-ray 4.1 el való  1.6W-os lézerezést nem tudom beállitani.
 A g-rayhez adott beállitó ábrák működnek rendesen viszont ha egy fényképet átkonverálok (256dpi, 24bites, bmp)-re akkor a Mach3 (R3.42.021) nem a beállitott sebességel megy . a gray sebességbeállitásaim:500/5500 viszont a gép nagyon lassan megy, égetés közben a lézer a raszter nagyságával arányosan meg-meg áll, darabosan megy .

s5f8tmfv3

A "Motion mode" mire van állítva? Constant velocity vagy exact stop? Neked az előbbi kell.

Kelepeisz Lajos

Én is pont ezzel harcolok, menj át a topikomba ott beszéljük ezt a jelenséget.

Kelepeisz Lajos

Ez mit állít?

s5f8tmfv3

A constant velocity folyamatos mozgást jelent, ha erre van állítva akkor az egyes koordinátákat érintve folyamatosan mozog a gép. Az exact stop pontos megállást jelent, ez az ellenkezője. Okozhat még darabos mozgást még az is ha a "Look ahead" vagyis sor előreolvasás értéke kicsi. Én legtöbbször 200-ra állítva használom.

Kelepeisz Lajos

Akkor lehet hogy nekem is ez a gondom, ez a beállítás merre található?

s5f8tmfv3

s5f8tmfv3

Második oszlop.

Kelepeisz Lajos

Ki is fogom próbálni.
Köszönöm a tippet.

z08dv9zyv

Köszönöm én is, kipróbálom én is igaz már csak hétvégén kerülök a gép közelébe...sajnos

Kelepeisz Lajos

Akkor te előbb tudsz próbálni, majd légyszi írd meg mi történt.