Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

8m5k920a

Tudna valaki ajánlani ekkora munkaterületre vezérlőt, ami megbízhatóan működik, komunikál vektoros programokkal(autocad, corel)  

8m5k920a

Korábbiakban felmerült, a lézer vezérlők és servo motorok együtműködési problémája, született erre megoldás, vagy marad a léptetős rendszer?

Kelepeisz Lajos

Hu, ez nem lesz occó, amit most ide felvázoltál a 100w-os csővel az barátok között is minimum 300000ft és ennyi pénzér csak egy olcsó kinai csövet kapsz, egy 100w-os RECI cső kb 200000ft.
http://www.alfalaser.hu/index.html" TARGET=_fnew>Itt azért néz körül hogy lásd mi mennyibe kerül azért néz körül, hogy lásd mi mennyibe kerül.
Amúgy üdvözlünk, várjuk a beszámolódat.[#wave]

8m5k920a

Csőre,tükrökre,lézertápra,és befúvós fejre már kaptam árat, 2000eur alatt van, ha párosul hozzá egy pontos mechanika akkor pár év alatt ledolgozza az árát.  

Kelepeisz Lajos

Hát igen, ha van rá kereset akkor miért ne, be kell ruházni, de hosszútávon mindenképpen minőségi alkatrészeket éri meg megvenni.

8m5k920a

Költségvetéskén 6000 eur saccoltam a masinára, 2,5-3 évet adok magamnak a befejezésre, ezalatt fokozatosan félreteszem a rávalót. csak nem szeretnék zsákutcákba futni,amik fölöslegesen megdrágíthatják a gépet, ezért minden tanácsot szívesen fogadok.

8m5k920a

Nézegettem már ezeket a vezérlőket, van esetleg valamelyik típussal, forgalmazóval tapasztalatod?

Kelepeisz Lajos

Figyu, ha valakinek írsz, használd a válasz gombot,csak hogy elkerüljük a katyvaszt.
Ha tényleg komolyan gondolod a beruházást, akkor itt biztos tudnak tanácsot adni, itt vannak páran akiknek bőven van tapasztalata.
De különbem az AlfaLézernél azért tudsz venni minőségi alkatrészeket, az oldal tulajdonosa Tihanyi Róbert is szakértő, szóval ő meg tudja mondani mit érdemes venned.

Kelepeisz Lajos

Nekem nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban, de vannak itt olyanok akik használnak e fajta vezérlőket, tudtommal megelégedéssel.

8m5k920a

Astra-tól kaptam az árat, de vásárlás előtt még jobban körülnézek, egyenlőre nagyságrendekre vagyok kiváncsi, valószínűleg a tobbi fórumozó tapasztalatai alapján fogom kiválasztani a beszálítót.

Kelepeisz Lajos

Jól teszed.

eymcv9wt

Én http://www.lasermachines.eu/co2%20lezercso.html" TARGET=_fnew>itt olcsóbban látom a minőségi csöveket, mint az Astra-nál, ami van nyilvánosra kiírva (100W és felette).

Aki tudna olcsóbban csövet és nem töröttet, nem sérült, az írjon emailt. Engem mostanában leginkább 60W-os érdekelne Új, és ugye az azt jelenti semmilyen formában nem használt. Mivel a szállítási költség is fontos tényező lehet (ha vidéken van) ezért komplett költségek figyelembevételével
(pl. tömegközlekedési költség, egyéb infó emailben).

eymcv9wt

Na már megint elírtam vmit. Nem Astra hanem az alfalaser-nél olcsóbb.
Astra-t nem találom.

8m5k920a

Astra honlapja:
http://www.lasermachines.eu " TARGET=_fnew>Astra laser Kft