Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Hamár infranviewot hasznalsz miertnem ott mented el? Egyébként az első lépés. Megnyitod a képet. Nyomsz egy "i" betűt átirod a DPI-t 250x250-re ez 0.1tized lépés. Majd átméretezed CMxCM-ben a kívánt méretre ez lesz az égetett méret is!!! pl 12xYYcm Elig az egyiket megadni képaránymegtartás miatt megadja a másikat. Majd ha gondolod akkor átkonvertálod szürkeárnyalatba, majd shift+g kombóval kicsit emelsz a kontraszton. Majd ctrl+s vagy mentés másként BMP-be. Aztán progival megnyitod megadod neki a 0.1mm soremelást és a valós méretet. Kb ennyi az egész és jó lesz.

z08dv9zyv

Köszönöm,a  kontraszton nem emeltem, kipróbálom igy biztos sokkal jobb lesz

Kelepeisz Lajos

Zénó használd légyszíves a válasz gombot!

svejk

Dióda lézer Guruk!
Az általatok használt egyszerűbb-bonyolultabb áramgenerátorok bírják a hosszabb 8-10 m-es diódához menő vezetékhosszot?
Nem kell gerjedéstől félni, pl. közeli mobiletelfon?
Vagy ajánlatos valami aluláteresztő szűrő esetleg pár száz pF a vezetékre?

djfgekywd

Ha árnyékolt dróttal viszed, akkor nem szabad semmit összeszednie.

000000000

Szerintem nem szabad messze tenni a diódát az áramgenerátortól, vagy ha igen akkor közel a diódához kell forrasztani párhuzamosan kerámia kondenzátort és schottky vagy szupresszor diódát.
Ezek a vezeték induktivitása és kapacitása miatt kialakuló tranziensek miatt kellenek amik be kikapcsoláskor keletkeznek főleg.

svejk

Üdvözöllek a fórumon!  

svejk

Egy fórumtársnál láttam egy fizikailag nagy áramgenerátort, (valami házi gyártmány, valószínű disszipatív a böszme hűtőbordáról ítélve) azt nem egyszerű a dióda mellé applikálni.
A gép viszont nagy munkaterületű, tehát hosszú vezeték kell.

djfgekywd

Szerintem akkor az áramgenerátort tedd a lézerhez közel és a vezérlését vidd távolról.

Kelepeisz Lajos

Mai termés, hát nem vagyok vele elégedett. A hogy a képen látszik, nagyon gyengék az átmenetek, túlságosan sötét a háttér, ahhoz hogy  több részlet jöjjön elő feljebb kellet volna csavarni a lézert, de akkor nagyon megpirította volna a hátteret, az úgynevezett fehér részeken gyorsabban kellene közlekednie a lézernek, de hogy hiába írom be a fehérhez hogy 10000 akkor sem megy gyorsabban.
Amúgy ki milyen képet választ alapanyagnak, mejik a jobb egy 640X480 vagy egy 1024X1280? http://kepfeltoltes.hu/150719/IMG_2416_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>http://kepfeltoltes.hu/150719/IMG_2417_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

Drukkolva olvasgatom a fejleményeket lézer ügyben . Csak egy idevágó kérdés. Úgy van az a mechanika megcsinálva hogy tud az igényeknek megfelelően gyorsan mozogni ? ( elég meredek a rámpa?  stb ? )  

Kelepeisz Lajos

Hát hogy tud-e, nézd meg ezt a videót:https://www.youtube.com/watch?v=JmYoR62mNCs&feature=em-upload_owner" TARGET=_fnew>mozgás.
Azon mit értesz hogy elég meredek e a rámpa?

ANTAL GÁBOR

A rámpa: a sebesség változása az idő függvényében ami valójában gyorsulás  ( a). El lehet érni nagy sebességet ha van idő gyorsulni .  A gyorsítás ideje alatt az átlagsebesség  
v= (a*t)/ 2 lesz . Ha rövid az idő akkor nagy "a" t kell alkalmazni. Rengeteget írt itt erről T45 ( egységugrás, nem lineáris rámpa , a léptető start stop frekvenciáját kihasználó hajtás stb)

etc77f5nr

A képek amiket a topicomba tettem, amiket a lézerrel csináltam azok a következő paraméterekkel készültek:

F:400-3000mm/p
Acc:600mm/s2
Laser Power:~90%

Nem a géppel lesznek gondok, hanem magával a kép<->Gkód konvertálással. Nem megfelelő beállítások a kép előkészítésénél. Az anyag nálam is nyír rétegelt lemez volt.

Kelepeisz Lajos

Hát szégyellem de mint hobbista nem sokat mond amit most leírtál, de ha van kedved elmagyaràzhatnád hogy ellenőrizzem hgy mit tud a gépem,  szívesen ellenőrizném.