Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

eymcv9wt

azért írtam, mert nekem nagyon tőrt vmitől és "vonalak mentén" és nem megmunkáláskor.
és nem az első...

eymcv9wt

igaz az 0.5mm-es volt és 2.5"-es -ből.

eymcv9wt

Én képet sajna már nem tudok arról ami eltörtek, mert kidobtam és nem fotóztam le, de az is érdekes, hogy te milyen állapotban tudtad meghajlítani? Mennyire volt felmelegedve?

PSoft

Egy órája linkeltem a #6489-ben a görbített HDD lemezről a két képet.

Előtte,kb.10perccel mikor olvastam a #6481-ben írtakat,fogtam a fényképezőgépet,és kisétáltam a sufnimba.
Megfogtam egy HDD lemezt,és két kezem hüvelyk,és mutató ujjai közé fogva tekertem rajta párat.
Mikor már ívben meghajlott,utána két ujjal...összenyomtam.
Meg is mértem,ez a lemez 0,75mm-es volt.
Letettem a zöld A4-es dekorhab táblára,és kattintottam párat a masinámmal.
A hőmérőre most nem néztem,nem is gondoltam rá,pedig van a sufnimban.
Szerintem 24-26C fok lehet ott,tehát a lemez is ilyen hőfokú kellett hogy legyen.  

eymcv9wt

Akkor lehet az a válasz rá, hogy a hirtelen feszültség keletkezéstől törtek el nálam azok. vmi(-re) ráesett vagy miért, de eltörtek azok. mondom ez kicsik voltak nem 3,5"-esek.
Nekem most 3,5"-ból 1,5mm vastag van,
és 2,5"-osból 0,5 mm vastag. Még ezek egyben. [#nevetes1]

000000000

Valakinek van tapasztalata 2.8W-os és 5.5w-os rózsaszín kínai lézer leddel? Eloxált alut szeretnék gravírozni, életképes a gondolat? Érdemes a nagyobbat dupla annyiért megvenni? Lencse csere javít rajta, ha gagyi?

vjanos

Meg is van a válasz: Különböző anyagú hordozók vannak... https://en.wikipedia.org/wiki/Hard_disk_drive_platter#Manufacture" TARGET=_fnew>alu, üveg, kerámia...

nv5firipz

Milyen az a rózsaszín lézer led?

sasi

Talán varázsigével változtatható LED-ből lézerré, vagy fordítva? [#vigyor2]

eymcv9wt

Mágneslemezen (HDD)? Üveg, kerámia?

Mágnesek bevonata:
Általában: Nikkel, de vannak nemesfémmel, arany, ezüst bevont termékek is, valamint Nikkel és Epoxy bevonatúak is...."

http://szupermagnes.hu/spg/497649/Amit-a-magnesekrol-tudni-erdemes" TARGET=_fnew>Forrás

eymcv9wt

Ok, nem néztem még addig a hivatkozásodat.

t5kzsyyvh

infra? abbol van 5W-os is es ugyan azt mondjak nem lathato azert halvany pirosan lathato a fokuszpontban...

8m5k920a

Üdvözlök mindenkit! Jó pár hete olvasom a fórumot, becsületesen az első hozzászólástól az utolsóig, most h a végére értem, bekapcsolódok én is, nagyon érdekel a lézeres megmunkálás. Pár éve építettünk egy barátommal közösen egy bútoripari marógépet, amit már munkába is állítottunk, most szeretnék belevágni vágó-gravírozó co2-fix töltésű lézer cnc építésébe. Bízom benne, h a nálam tapasztaltabb, hozzáértőbb gépépítők megosztják velem tapasztalataikat.

8m5k920a

Fórum olvasása közben gyakran találkoztam "DVD-író fejjel milyen vastag acélt tudok vágni?" típusú kérdés-hozzászólással,
én szeretném elkerülni az ilyen komolytalan kérdéseket, ha mégis előfordulna, most kérek elnézest. Laikus vagyok a témában, annak ellenére, h 6-hét alatt hatvágyozódott a lézer működéssel kapcsolatos tudásom.

8m5k920a

Van jó-pár dolog ami még nem tiszta. Először írnám azt amit célul tűztem ki:
célom egy 2600x1300mm hasznos munkaterületű 100W-os CO2 Lézer vágó gravírozó,
hídon utaztatott fix töltésű
x,y irányba bordásszíj hajtású cnc.