Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

A táblák alatt milyen anyagot értesz?

z08dv9zyv

Nem birtam ki...munkába menet megnéztem a beállitásokat, de nekem ugyan igy vannak beállitva. Tehát nem ez okozza az ugrálást...

000000000

sima nagykerben kapható műanyag lézer gravír anyag. pontosan mi az összetétele azt nemtudom megmondani :/

Kelepeisz Lajos

Szia Amatőr!
Teljesen megszűnt a rángatózás,a gravírozott kép mármost mennyeien néz ki.
Szóval egy hozzászólásoddal minden gondomat megoldottad.
Hálásan köszönöm.
Zénó mindent úgy állíts be a hogy a képen láttál a Look aheadot vidd fel 200-ra ahogy Amatőr írta.

s5f8tmfv3

Szia Lajos!
Örülök hogy sikerült elhárítani a hibát. Sok szép képet!

Kelepeisz Lajos

Elkiabáltuk, egész nap szépen dolgozott de most délutánra beadta az unalmast, akármilyen képet töltök be  csak egyenletesen gravíroz nem lassít nem gyorsít, csak folyamatosan megy oda vissza, próbáltam a reggeli g-kódal, generáltam újakat de semmi, minden flottul megy csak nem úgy dolgozik ahogy kell, a mach-ot is kétszer telepítettem újra, az sem segített. próbáltam a Dotg-velt generált g-kód jól működik. Fogalmam nincs mi lehet?

s5f8tmfv3

Tehát a DotG OK, de a G-ray kódját nem viszi rendesen? A kódban látod az egyes előtolás értékeket? Ott még rendben van?

c2nsu773m

Tegyél már fel képet róla.

PSoft

Nem állítottad át a G-Ray "F" sebesség módját,valamelyik másik módra?

http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Vegyes/G-Ray_2.JPG" border=0>

Kelepeisz Lajos

Lefürödtem egyet és ismét nekiültem, meg is lett a hiba okai, 1. a Gray megjajdult hibás kódokat generált, valószínűleg az egész napos nyúzás közben nagyon belenyúltam a lelkivilágába, egy újratelepítés megoldott a gondot.
A 2. hiba, rendszeresen 214%-ra toltam az előtolást, mint kiderült ez olyan hibát generált hogy valóban gyorsabb lett, de ahol lassítani kellet volna ott sem lassított.
Nagy vonalakban ennyi baj volt. [#guluszem1]

Kelepeisz Lajos

Most már csak arra kellene rájönnöm hogy ahol nem kell pörkölni ott gyorsabban húzzon át a lézer, Pl PSoft-nak a sündisznójánál vannak olyan átmenetek ahol szinte hó fehér mind ha meg sem pörkölte volna a fehér részeken, amit a reggel felrakott képemen látszik hogy szépen elválnak az átmenetek, de jobb volna ha ezen még tudnák javítani, esetleg valakinek egy tippje, v. trükkje?

s5f8tmfv3

Legalább ezen is túl vagy :)  
A G-ray tippeket majd PSoft biztos tudja.

etc77f5nr

100%tl ne térj el mert remegni fog. A grayben ha ilyen van a prostprocit ujrakell tölteni. A fehér pedig 10m/p. Neki nagy a sebesség.

z08dv9zyv

Nekem sem oldódott meg a gondom, nekem is a fehér atmenetnél is csak kb max 200mm/perc el megy. holott jóval nagyobb értékek vannak megadva. Lehet hogy a kép konverálásnál van valami gond mert amit én fehérnek létok a szoftver valami szürkeárnyalatnak vesz ezért lassit le?

xfg6v697j

Ha a fehér+-hoz teszel pipát,akkor átszáguld a fehéren.
Fehér+-nak a gyorsjárati értéket célszerű megadni.
http://www.kepfeltoltes.hu/150718/n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>