Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

A lézernek mi a jobb (élettartam) ha folyamatosan  változtatja a teljesítményét vagy ha fix teljesítményen megy és a sebességgel van szabályozva az égetés/vágás?

ezsolt74

A lézernek mi a jobb (élettartam) ha folyamatosan  változtatja a teljesítményét vagy ha fix teljesítményen megy és a sebességgel van szabályozva az égetés/vágás?

000000000

Sziasztok
A kérdésem hogy építeni éri meg jobban vagy venni egy kész rendszert?
40W-os CO lézerről beszélünk.
Jelen esetben 180-ból állna meg ilyen teknikai paraméterekkel:

- Engraving Area 300x200mm
- Product Dimensions 800x500x250mm  
- three generation modal CO2 LASER Engraver
- Laser Tube (life hours) 1000-1300 Hours
- Engraving Speed 0-150mm/s  
- cutting Speed 0-50mm/s(recommend speed is under 30mm/s)  
- Minimum Shaping Character 1mm X 1mm  
- Resolution Ratio 0.026mm  
- Resetting Positioning ≤0.01mm  
- Product Weight 35Kg  

000000000

Ha Te építed, akkor érdmes az optimális gyorsulásokra méretezned a hajtásokat, ugyanis a CNC lézer témakör ha komolyan vesszük egy picit, tág teret ad az egységugrás technikának is. Ennek pedig komoly dinamika, gravírozási képminőség javító kihatása van. Ha pedig "vasba öntve, "sacc" motor áttételekkel elszúrod a hajtásaidat, semmi nem segít már a mechanikán, géped sorsa megpecsételődött függetlenül attól, milyen vezérlő programot fogsz választani hozzá. Ezért érdemes átgondolnod ezeket, de szívesen segítek Robsy hajtás tesztekkel, méretezéssel, lézervezérlő bemutatással, ha már döntöttél, mit szeretnél lépni.

000000000

Szia Tibor!
Köszönöm a válaszodat :)  
Kelepeisz Lajos gépe nagyon tetszik.  
Kezdő vagyok a témában így mindenképpen valami bevált konfigurációt építenék meg vagy megvenném az alább írt gépet kompletten. Erről lenne szó  
http://www.automationtechnologiesinc.com/products-page/laser-engraving/40w-co2-laser-machine-software-training" TARGET=_fnew>LINK

000000000

Lajossal sokat beszélgettem a mostani CNC talin, a méretező program szerint csak ~10 %-os a gyorsulási optimum pont eltolódása az Ő mechanikájának, de majd ezen is még javít a kapott eredmények kapcsán. Erre már lehet építeni nagy dinamikát (persze ha van olyan progid, ami erre képes), de Ő mostanában a vezérlő programok széles választék frontján "küzd", amivel tud is dolgozni normálisan. Tetszett neki a Robsy lézer bemutatóm ott a kiállításon, csak sajnos picit messze élünk egymástól egy kipróbáláshoz.

Nem ismerem ezt a gépet a linkről.
Ez az ár egyébként igen olcsónak tűnik egy teljes komplett CNC lézergépre, így nekem gyanús a minősége, a tartalma. Ennyiért ha Te épted, biztos nem hozod ki a teljes rendszert, de az a kis többlet megéri, hogy nem "zsákbamacskát" veszel, és tudsz módosítani, variálni sokkal könnyebben.

s7manbs8

Csinálni kéne egy olyan témakört hogy gépek tesztje, a fórum megvesz egy ilyen gépet a közös kasszából, én meg széttesztelem, aztán akkor kiderül, melyik gépet érdemes veszegetni. :)

D.Laci

Igazad van! Ne sz@rozunk vegyünk egy ilyet:
https://www.youtube.com/watch?v=jCpr2dzg3ec" TARGET=_fnew>https://www.youtube.com/watch?v=jCpr2dzg3ec
Egy százassal beszállok :)

000000000

Ezek a finom mozgások... :O
Elcsöppentem... :)

D.Laci

"a nézését meg a járását a csípőjének a ringását" :)

NickE

Korai még az örömöd.

Majd ha szépen kivágod egy pl. TQFP64 IC lábait, akkor érdekelni fog a technika :)

c2nsu773m

Hogy mindig valaki rátalál erre a szemétre!
NE VEDD MEG KÉRLEK!

000000000

Mi a gond vele?

dravecz

Mi a gond azzal a géppel? Nagyon gagyi?
És mi a vélemény ezekről a gépekről???

http://www.alfalaser.hu/AlfaLCE2lezervago.html

Kelepeisz Lajos

Hm, lineáris sínezés az egy deka sincs benne, de cserébe adnak műanyag görgőket amik csapágyat soha nem láttak, de nagyon frankón kopnak.
A CO lézer ami benne van az is a legalja, egy hót gagyi vezérlővel. Minden ami benne van az a kínai ipar leg silányabb terméke, azért olyan csalogató az egész, mert jól hangzik amit leírnak meg szépen néz ki, és ennyibe ki is merült.