Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Egy tanács : "okosított" Robsy dolgokat nem tudsz a netről letölteni és a lézervezérlő sem szerezhető be Kínából . Ezeket Tibor 45 fejleszti , vele kell felvenned a kapcsolatot . ( egy újszülöttnek nem biztos hogy egyértelmű hogy Robsy = T45 )

svejk

A Mach3 indulása után a DIR jelek sztochasztikusan állnak be.
Ez ellen, mi az orvosság?

000000000

Gábor! Legalább szakmailag helytálló dolgot írtál volna, a rosszindulatodon túllépek, az nem érdekel.

PSoft

Bármilyen hihetetlen,de nincsenek ilyen irányú rossz tapasztalataim.
Ebből kifolyólag,orvosságot se tudok rá ajánlani.:(

svejk

Hmmm... ez érdekes.
Régebben találkoztam a jelenséggel, de mivel nem volt számomra jelentősége ezért nem foglalkoztam vele.
Aztán nem régen pont egy fórumtárs lézeres gépénél is láttam a jelenséget.

De ha nincs hát nincs, akkor happy, és köszi a választ!

PSoft

Azért,pár szóban leírhatnád,hogy mi is ez a jelenség a Mach-3-nál,és miben nyilvánul meg pld.a lézeres alkalmazásnál.

Mit láttál?

000000000

Ez mit jelent?

"sztochasztikusan"

svejk

Véletlenszerűen.

svejk

Csak egy gyors próba volt egy kis kék lézernél és a be/ki kapcsolást a B tengely konfigurálása után annak DIR jelére bíztuk.
Ezután a PC újraindítások után véletlenszerűen állt be a DIR kimenet logikai állapota és így egyes estekben vagy rögtön bekapcsolt a lézer, vagy nem.
Természetesen egy a B tengelyre vonatkozó irányváltási paranccsal beállt a kívánt állapot.

000000000

Köszi!

Eddig nem vettem észre.
Lehet, valami gépen lévő más program okozhatja.  
Igen, lézervezérlésnél ez lehet gond ha így indul.  

sasi

A Mch3 betöltődése után kel feszültség alá helyezni a vezérlőt. Nálam bevált.
[#wave]

svejk

Nem csak az indulás utáni "LPT szemét" volt a gond.
Elindulás után 0,000 DRO kijelzésnél is véletlenszerű a DIR előjele, ha nem volt előtte mozgás.

Persze lehet, hogy csak valami véletlen dolog lehetett.

000000000

Arduino alá lézeres gravirozás GRBL még futhatsz pár kört ehez van megoldás amivel eredményt is elérhetsz!
http://www.picengrave.com/PicEngraver%20Pro%205%20+%20Laser.htm" TARGET=_fnew>PicLaser pro

000000000

A nagy falat pixel alapon a gravirozás!
Kontur vágás legtöbb arduinos erre való filmwerel meg oldhat meg programal pl egy szeletből kodgenerálásal!

2f428kduf

Én a gcode-02.ulp-t használom, sikerrel: körbemar, kivánságra tisztit is, bár ezt marha lassan csinálja. fúr, a panelt is körbemarja.