Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Lehet tudni hogy az UCCNC PWM jellel dolgozik, vagy csak ki-be kapcsolgatja az 5V-ot?

Kelepeisz Lajos

Lehet hogy így van, de ebből eladtak már pár darabot és senki nem szidja, akkor hogy is van ez?

000000000

Ki szidja? Tettem egy megjegyzést műszaki alapon, nekem ugyanis egyből szemet szúrt egy-két borzalmas ablak ott.  
Mellesleg annyira nem érdekel, hogy mások a ............-ból hány darabot adnak el, szerintem te is azzal törődj inkább, hogy álljon össze mielőbb a lézeres géped, aztán nyomjad a szívednek leginkább tesző vezérlővel, de a műszaki lényeg nehogy foglalkoztasson.:)

Kelepeisz Lajos

Pont hogy a műszaki része érdekel, én nem mondtam  
hogy szidod, csak a csicsavilág szó tőled  mások szemében egy szitokszó.

Bozso777

Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor tényleg beteges már ez a csicsavilág dumád.
Hidd el a legkevésbé sem érdekel hogy az a szám milyen hosszú, mennyire komoly vagy sem...egy dolog számít, hogy tökéletesen teszi a dolgát.
Fogok egy képet, betöltöm, megadom a sebességet lépést, méretet, kiválasztom milyen módban menjen és csinálja a dolgát. Hozzáteszem az UCCNC-t mikor vettem, még nem tudott ilyet...a licenszet megvéve már akkor megérte, de eztán kaptam ezt a pluszt...de rosszul jártam a csicsa programommal.......
Tudom Robsy laser durván tolja kartonpapíron, de nézzük már reálisan a dolgokat...egységugrás...fapados kinézet..."csicsavilág"...mit számít mikor a laser ereje megszabja a sebességet...bármilyen egségugrást is tenne a gépem, ha most kint 200mm/min sebességgel égeti a csempét...
Tudom rgaszkodsz nagyon a dos-hoz, mert az olyan jó...vagy mert azon megtanultál programozni, de sajna máson már nem megy...kicsit fejlődni kéne, mert akárhogy nézzük a felhasználót mint pl engem is jobban érdekel az hogy azt tegye amit akarok, és normálisan is nézzen ki, ne ezeréves oprendszeren menjen...hiába fogod ezerszer is igazolni hogy az elméletben jobb...semmit nem jelent...mert nem adod el....
Bizzony nagy megelégedéssel használom...asszem jó okkal... :)

Bozso777

Üzemmód függő...ahogy néztem ebben az üzemmódban mert csak fekete vagy fehér, kapcsolgatja...de pl a grayyscale üzemmódban már állítja a laser erejét, a sebesség az állandó.
Mikor az inkscape plugginjával csináltam gkódot laserhez, akkor is állítgatta az erősséget.
Az indító parancs M10 Q0-255  cak egy szám a Q mögött 0-tól 255ig az erősség...

Kelepeisz Lajos

Kíváncsi lennék hogy válna be CO2 lézerrel a progi, de van rá esély hogy jó lenne.

000000000

Nyugi, gondolkozzál .....
Szakmai butaségokat beszélsz, maradjunk ilyen finom megfogalmazásnál.:)
De nem baj kedves Bozso, én "irigyellek" téged, meg a program írót, amikor a trapézorsós géped 0.000000000000001 mm-es pontossággal dolgozik, és azt ilyen hivalkodóan még bámulni is muszály.
Úristen emberek!!!!!!!!!!!!!!!

Kelepeisz Lajos

Ha valaki csinálna teszteket co2 lézeren ezzel a progival, és beválna akkor már holnap vennék egy csomagot.

4ybj8h3c8

Viselkedj!

A hobbi világban mindenki azt használ amit akar, bármennyire is nem tetszik ez neked.

Bozso777

Nem érted meg, hogy azzal hogy megpróbálod lejáratni más progiját, még nem adod el a tied :)
Gondolkjozz te, kit érdekel milyen hosszú szám van ott, hogy a tarpézorsós gépem, amin jelen esetben golyósorsó van :P mennyire pontos...nézzük a számok elejét az számít :P
jah a Pi is rohadt hosszú szám...csak nem írjuk ki :)

000000000

Tibor, látom ismét sikerült a lényeget megragadnod és gondolkodás nélküli sületlenségeket irogatnod. Tudod a te fapados csicsamentes rendszered is ugyanezt az eredményt adná ki az osztás eredményeként, hiszen ha csicsa OS, ha fapados DOS, tört számok mindkét rendszeren ugyanúgy vannak ábrázolva. A számot lehetne kerekíteni a gép felbontására, de minek, azt senki nem mondta, hogy annak a számnak bármi köze lenne a gép felbontásához/ lépéseihez. A szám egy osztás eredménye aminek semmi köze a gép felbontásához, azt adja meg, ahogy a szöveg is mutatja (persze ehhez kellene tudnod szöveget értelmezned) hogy egy pixel hány egységnek felel meg a megadott értékek mellett. Attól, hogy ezt a számot hány tizedes jegyre íratjuk ki nem igazán változtat semmit a műszaki tartalmon... jó lenne ha befejeznéd ezt a végnélküli értelmetlen csicsatrollkodásodat, mert senki nem kíváncsi rá szerintem, de szóljon és ne tartsa magában, ha valaki erre kíváncsi.

svejk

Nem tök mindegy...???  
Egy vacak komplett 40W-os CO2 lézer ára mellet eltörpül a vezérlő ára.
Akár kínai, akár Mach3 vagy UCCNC, vagy akár Tibor45 barátodé.

Építsd meg a gépedet aztán majd veszel rá valamit.
Ha meg tanácstalan vagy akkor ott van előtted a jó példa a szomszédban.

000000000

Ez a te és még pár emberke rosszindulatú gondolkodása, hogy folyton a műszaki észrevétlem kapcsán egyből azt gondolod, hogy ennek bármi köze van az én Robsy vezérlőm eladásához. Műszaki komolytalanságokról, oda nem illő dolgokról tettem említést. PONT. Erre koncentrálj csak.

4ybj8h3c8

Az élet pontatlanságok sorozata. A tévében látható "pontos idő" is csak egy mese, nem nézed meg a híradót, ha nem ezredmásodperc pontossággal fél nyolckor kezdődik?