Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nekem rettenetesen erőltetettnek tűnik egy mechanikai megmunkálásra kitalált géppel lézerrel dolgozni. Magyarán szánokat mozgatni a tömeg nélküli fénysugár helyett. Nem lehetne a lézernyomtatók módjára forgó tükörrel eltéríteni a fényt kis területen és a területek közötti mozgásra használni a mechanikát?

000000000

De, abszolút igazad van. A kisebb egységekre felosztáshoz speckó mechanika (galvó + lencserendszer) és speckó szoftver kellene. Mindkét eset problémás.  

Ami szoftveresen megoldható lenne. És régóta forszírozom. Legutóbb az UCCNC topikban.
Hogy meg kellene oldani, hogy csak azt az utat járja be, ahol van mit lézerezni. Valamint a vonalszerű részeket grafikusan járja be.
Ennek megoldása, átlag, 40 - 50% munkaidő, és géphasználat nyereséggel járna. Nagyon komoly előrelépés lehetne, beruházás nélkül. A szoftvert nem számolva.  
Ez, még vár egy elkötelezett programíróra.  

Vagy 2 évig házaltam, a DotG alapjaival is. Amikor rátaláltam Bénire, aki nem csak dumált, hanem meg is írta a programot, a leírásomnak megfelelően.
Nagyon megkönnyítve ezzel sokféle fotógravírozást.  

000000000

"meg kellene oldani, hogy csak azt az utat járja be, ahol van mit lézerezni."
Megoldott, a Robsy CNC lézer videón ezt láthatod, csak még nézd meg párszor, hogy végre leessen a tantusz.:)

000000000

"Vagy 2 évig házaltam, a DotG alapjaival is. Amikor rátaláltam Bénire, aki nem csak dumált, hanem meg is írta a programot, a leírásomnak megfelelően."

Azóta egyfolytában restelli a kooprodukciót.
Szerintem.

000000000

Nem tudod te, én mit nézek és mit nem.  
Mivel megnéztem, le is vontam azt a következtetést, hogy nem teljesíti azt, amit itt lentebb is leírtam. Az csak olyan mintha. De nem.  

Készíts vele egy fotót. Amit akár én is átküldhetek. Annak a videója, majd megmutatja, mennyire nem az.  
Röviden, „optimalizált fotógravírozás” amit szeretnék.

Az hogy vonalakat, területeket legravírozok fehér részek nélkül. A messze van attól, amiről én beszélek. Ezt eddig is tudtam készíteni.

000000000

Dani bátyám!
Azért elvi lehetetlenségeken ne agyaljál sokat, örülj annak, amid már van, hiszen a végén mindig kiderül, mi csak kulloghatunk utánad, és te vagy itt minden ötletnek, megoldásnak az ősapja.:)

000000000

"Azért elvi lehetetlenségeken ne agyaljál sokat,"

Nekem ez az évszázad poénja.
Köszönöm szépen.
Tényleg nagy igazság.

000000000

Lentebb még azt állítottad, megoldottad a feladatot. Közben, olyat mutattál, amitől 100 szor különbeket kirázok a kis újamból.  
Látod, megint kibújt belőled a magadat fő okosnak tartó, másokat lenéző stílusod.  
Nekem kész forgatókönyvem van erre a feladatra (is). Csak, valakinek programba kell önteni.
Pont úgy, mint a lentebb említett programnál. Ami már elterjedt a világon.  

Ne gondold azt, amit te lehetetlennek tartasz. Az lehetetlen is.  
Nem az. Volt rá sok időm. Átgondoltam ezerszer. De, nem te leszel az, akinek feltárom, amit kidolgoztam.  
Már azt is sajnálom, hogy újból szóba álltam veled. Gondoltam, szólok, tévúton jársz.  
Máskor meghagylak a meggyőződésedben. Hiszen én úgyis semmihez értő hülye vagyok a szemedben.

Az okos ember keresi az előre vezető utat. Ehhez a társakat. Te, már rég visszafelé indultál.  
Ezért gondolod, az előre menőkről, hogy lemaradtak. Mert nő a köztetek lévő távolság. Lassan, már visszafordulnod is késő lesz.
Jellemző rád, hogy a konkrét bemutatás helyett támadásba lendültél. Nagyot nőttél a szemembe ismét.  

s7manbs8

Szerintem létezik olyan program már, ami ezt tudja, vagy még ilyennel nem találkoztál ?

000000000

Lehet, hogy van. Nincs kizárva. De mindent nem ismerhetek. De, a hozzájutás is egy kérdés. Akár próba szinten is. Mert bizonyos programok, csak géppel elérhetők.  

Ha, valahol szembe jönne neked, ne szaladj el mellette.  

s7manbs8

Lehet fizetősben jobban találni mondjuk ilyesmit, mint ingyen, az valószínű.

000000000

Nem feltétel, hogy nem lehet fizetős.
De gravírozógépet nem szeretnék hozzá venni:))

s7manbs8

Csinálhatnál olyat, hogy egy weboldalra feltolnak egy file-t és a DOS programod meg generál neki optimális kódot mondjuk 1 dollárért. :)

000000000

"olyat mutattál, amitől 100 szor különbeket kirázok a kis újamból."

Nem vagy te egy picit szerénytelen? Hiszen enyhén szólva nem tartom valószínűnek, hogy hozzám képest 100-szor nagyobb lenne a hajtástechnikai ismereted és CNC elméleti és gyakorlati tudás anyagodot a fejedben, és ha jól tudom, életedben egy sor vezérlő programot nem írtál.

Aztán még egy sok komolytalan soraid közül:
"Jellemző rád, hogy a konkrét bemutatás helyett támadásba lendültél."

Valóban? Hiszen most a hónap elején volt a 3. CNC találkozó Budapesten, és ha a sajátos nagy eszeddel nem du. 4 órakkor jössz oda, amikor már vége ii volt a kiállításnak, szívesen bemutattam volna neked is a Robsy CNC lézervezérlő programcsalád legújabb fejlesztésű elemeit, műszaki képességeit.

Álmodj tovább nagyokat, veszítsed el még jobban a realitás és valóság érzékelésedet, böfögjél itt sértődötten, (úgy mint még pár hangadó itt), de én inkább a helyedben új életet kezdenék. Első lépésként egy önismereti tréningre sürgősen beíratkoznék, aztán meg elővennék pár alapkönyvet, amiből egy kis matekot tanulnék, és legalább a lineáris függvény deriválási/integrálási szabályait, tételeit megérteném. Csodálatos új világ kapuja tárulna ki előtted, mert nem a hitvány, szubjektív emberi gyarlóságok kerülnének előtérbe, hanem az igazi CNC szakma a kőkemény és egyértelmű tényei mentén élnéd eztán életedet az új tudásod, szemléleted mentén. Sajnos viszont félek tőle ezen gondolataimra is csak abban a stílusban folytatod ott, ahol az előbb abbahagytad, erre vagy képes, itt tartasz az életedben.

s2k5ycubj

A cnc őse,egységugrás garantált!
http://interestingengineering.com/febo-lets-you-draw-using-sunlight/" TARGET=_fnew>igaz,nem igazi lézer,de természetes.