Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Én is sajnálom,hogy nem lehettem ott, de persze hogy aznap volt egy sürgős meló pedig Pest még nem lett volna messze...
Azokat a videókat láttam, éppen ezért is írtam amit írtam...kartonpapír jó látványelem, mert gyorsan lehet menni rajta, ez a fánál ugye lassul ugyanannál a laser powernél, különben nem lesz túl erős a vonal...világosabb...sötétebb fa...nah itt megintcsak más a sebesség...

u3xrz0cut

Sok gyári gép esetében, ha nem adod meg 4 tizedesig a kódot, meg sem csinálja.Nem a megmunkálási pontossághoz, hanem a számoláshoz kell. Nah, de mindegy hagyjuk.

PSoft

Te beszélsz rosszindulatról???

Miért kellett a #6811-ben iderondítanod, mi szükség volt erre???....most, jól érzed magad???
Sugárzik a gyűlölet minden írásodból, ami nem "szakmai".
De, kit is gyűlölsz Te egyáltalán?
Mindenkit?
Vagy csak...saját magadat???

"Úristen emberek!!!!!!!!!!!!!!!"

No de, komolyra fordítva...
(hogy egy kis "szakmai gyakorlat" is legyen)

A #6811-es írásodat olvasva...
Mérgemben, bekapcsoltam az előtte tíz percel kikapcsolt gépemet.

Találomra választottam egy fotót...
A fotót, betöltöttem abba a mocskos, csicsa/giga G-Ray programba.
Generáltam a képről egy G-kódot.
Utána, ezt a G-kódot betöltöttem, a másik, fujabelemjönki giga/csicsa/hazudós stb. Mach3-ba.
Megnyomtam (persze az egérrel) a start gombot, és vártam....16 percet.
Képzeld, ez a csicsa/giga Mach...
Hát,nem megcsinálta amit mondtam neki!...ki gondolta volna!!!???

Pár adat a munkáról:

A kép, egy találomra választott 24 bites 250 dpi felbontású .bmp kép.

Képméret : 49,2x55,6mm 492x556 pixel
-------------------------------
Raszter  : X-Y 0,1mm
Gamma : 1.00
Fehér sebesség : 5500mm/perc
Fekete sebesség : 500mm/perc
-------------------------------
G-Ray/Mach3
Munkaidő : 16 perc
--------------------------

Nagy kérés lenne, ha....

http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/Tibor45_G-Ray_l%e9zerteszt/Tibor45/Portr%e9_24bit.bmp" TARGET=_fnew>Letöltenéd, ezt a 24 bites .bmp képet....
És, minden változtatás/átalakítás nélkül
(semmit ne csinálj vele!!!)  
"odaadnád" a DOS-os ROBSY programodnak.
(mint ahogy, én odaadtam a G-Ray-nak)
Aztán...pötyögd a parancssorodba, hogy...start.
És...várd az eredményt.

Ha netalán elkészülne a 49,2x55,6mm-es képecske...majd mutasd meg ITT...NEKÜNK!!!

Én, most, megmutatom, hogy a minden előkészítés nélküli képecskémből mi lett...mit vettem ki a gép alól.
http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/Tibor45_G-Ray_l%e9zerteszt/Tibor45/Port%e9_G-k%f3d.TAP" TARGET=_fnew>Megmutatom a G-kódot is, amit a G-Ray generált.

Várom a munkád eredményét...ITT, ebben a topikban!

http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/Tibor45_G-Ray_l%e9zerteszt/Tibor45/IMG_4937.JPG" border=0>

http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/Tibor45_G-Ray_l%e9zerteszt/Tibor45/IMG_4922.JPG" border=0>

000000000

Teljesen mindegy, értelmetlen, komolytalan lyeneket így kijelezni (ez egy igazi csicsa elem csak a sok közül), mert röhejes az egész, hiszen ez csak egy tájékoztató, kijelző ablak, aminek illik összhangban lenni a mérhető, gépre jellemző gyakorlati, valós pontossági, felbontási viszonyokhoz.

Az meg természetes, hogy a program belül akár 64 bites pontosságal is számolhat, hiszen én csak végig KIJELZÉSRŐL írtam, csak ugye ezt is fel kéne fogni, értelmezni kellett volna az első, azaz a #6819-es bejegyzésemet.

000000000

Tibor, ha egy kis számot kerekítesz, majd felszorzol egy nagy számmal, akkor bizony a kerekítésből származó hiba a sokszorosa lesz, így nagy valószínűséggel, ha visszaszámolod a kerekített eredményt bizony még a géped rossz felbontásához képest is pontatlan eredményt fogsz kapni. Tudom, nehéz feldolgozni, hogy műszakinak mondott emberként ennyire félreértelmeztél egy számot a képernyőn és csak a tizedesjegyek mennyiségét figyelted ami ki is verte nálad rögtön a biztosítékot, anélkül, hogy értelmezted volna az információt, de hát ez van, majd legközelebb jobban figyelj mielőtt  butaságokat írogatsz.

u3xrz0cut

Van egy topikod, tobzódj ott. Eddig én tiszteletben tartottam az új topikod első beírását.   EDDIG....

000000000

Bebizonyítottam kb. 3 hónapja, hogy a G-ray elvi hibás program, hiszen sebesség rángatós elve ütközik a lézer technika egységugrás lehetőségeivel, és a CNC hajtáselméleti alapokkal, emiatt csak elkenődő, rosszminőségű, homályos átmenetekkel tud teljes fekete és teljes fehér pixel határoknál lézerezni. PONT.
Ezt a tényt te és a szokásos haverjaid itt úgy látszik, a mai napig nem értetted meg, egyszer csak sikerül, nekem nem sürgős. Helyette duzzogsz, és engem nevezel rosszindulatúnak, sebaj, a te ügyed meg azokért, akik nem tudnak ezen elgondolkozni, megérteni a súlyos műszaki gondját.

000000000

Van egy javaslatom a számodra, csináld te a te programodon úgy ahogy neked tetszik, mi meg csináljuk úgy ahogy mi jónak gondoljuk.  
Nem rémlik, hogy egyszer is bármilyen rossz szót is szóltam volna a programodra, igaz információ, adatlap nélkül nem is lenne ildomos bármit mondanom, ellenben te megragadsz minden alkalmat hogy más munkáját szapuld (legyen az szoftver vagy gép vagy bármi egyéb) és a gyakran téves feltételezéseidet, félreértelmezéseidet gondolkodás nélkül tényként közlöd. Örülnék, ha ezt befejeznéd és a saját dolgoddal foglalkoznál és inkább, megmutatnád, hogy te mit tudsz. Írhatnál például egy klassz adatlapot a programodhoz. Ha nem akarsz nekem az sem probléma, nyilván nem én leszek aki megmondja mit csinálj, de szépen kérlek végre valami konstruktív dolgot csinálj, mert már nagyon unja szerintem mindenki amit művelsz. Persze ha nem így van és csak nekem nem szimpi amit csinálsz, akkor szívesen meghallgatok másokat is ezzel kapcsolatban, kérlek ne tartsátok vissza a véleményeket, a véleményem képlékeny, ész érvekkel meggyőzhető vagyok.

000000000

Te ennyire nehéz felfogású vagy, és emitt rólam képzelsz olyat, ami Rád jellemző?
Nézd csak mit írtam az előbb?

Teljesen mindegy, értelmetlen, komolytalan lyeneket így kijelezni (ez egy igazi csicsa elem csak a sok közül), mert röhejes az egész, hiszen ez csak egy tájékoztató, kijelző ablak, aminek illik összhangban lenni a mérhető, gépre jellemző gyakorlati, valós pontossági, felbontási viszonyokhoz.  

Az meg természetes, hogy a program belül akár 64 bites pontosságal is számolhat, hiszen én csak végig KIJELZÉSRŐL írtam, csak ugye ezt is fel kéne fogni, értelmezni kellett volna az első, azaz a #6819-es bejegyzésemet.  
Válasz 'NickE' üzenetére (#6838)  

u3xrz0cut

Érdekes egy ember vagy Te!! Az ásóbotnál tartasz, aminek kiszámolod az élszögét, az ívét, de talán még a forgatónyomatékát is, hogy hol kell megfogni. Azt is, hogy mekkora egységugrásra legyen 2 krupli bokor. DE EZ ATTÓL MÉG ÁSÓBOT!!!

000000000

Tibor, nem gondoltál még arra, hogy nem nem értette meg Psoft amit írtál, egyszerűen neki megfelel az a rendszer arra amire használja és nem érdekli az hogy elvi hibás szerinted.

000000000

Jól van Tibor, én befejeztem veled, látom, hogy menthetetlen vagy...

robokacsa

Kissé szétcsúszott ez a topik.

PSoft

Rosszul emlékszel...pedig, alig két órája volt!:)

-1. A #6811 volt az első "bejegyzésed.
-2. A #6819-ben írod, hogy...

"De nem baj kedves Bozso, én "irigyellek" téged, meg a program írót, amikor a trapézorsós géped 0.000000000000001 mm-es pontossággal dolgozik, és azt ilyen hivalkodóan még bámulni is muszály."

Most akkor, miről is írtál itt, ha nem pontosságról???
Vagy, talán..."KIJELZÉSRŐL"
 [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Sajnos nem érted a műszaki lényeget, így minden téves, amit írsz. Azt viszont fenn hangon ordibálod itt sokadszor.