Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Amit leírtál abban a műszaki tartalom zéró. A hiba a fejedben van, tévesen interpretálsz dolgokat. Mégegyszer mondom, az a szám azt jelenti ami oda van írva és semmi köze nincsen a gép felbontásához. Ha figyelmes lennél és műszakilag megfontolt, akkor ez feltűnt volna, így viszont sajnos csak a csicsatrollkodás az ami a szöveged álműszaki tartalma...

Kelepeisz Lajos

Nem a barátom, és szerintem nem mindegy.
Köszönöm

Bozso777

Nagy köze van ezt mindketten tudjuk :)
Sajnos a hozzáállásoddal van a gond...ha inkább próbálnád megmutatni a rendszered mennyivel jobb...nem számokkal...inkább kész eredménnyel...elméletileg lehet bármi bármennyire gyors, mikor a hobbista gépe nem bírja...vagy inkább a laser kevés hozzá...pl nézzük az én gépem...nem egy lasergép...nehéz a híd, marásra lett készítve, úgfy ahogy sikerült...deee mégis képes lett laserezni...max sebesség 3800mm/min ettől gyorsabban úgysem menne, deee nem is megy mert akkor már kevés a laser powerem a 2wos laserrel.
Mértnem tesztekkkel mutatod meg a géped, nem azt hogy a kartonpapíron mit éget, hanem hogy pl nyír rétegesen milyen sebességgel süvít egy nagyobb ábrán...több órás művelenél mennyi időt lehet nyerni vele...vagy bükknél mi a sebesség...mert ugye tudjuk nem ugyanaz...jah meg pl csempén...meg sok más anyagon...
Meglepődnél ha tudnád mennyien is figyelik jelenleg az uccnc milyen eredményt hoz...és a legjobb benne hogy egy olyan tesztelgeti aki nem sokat ért hozzá...igen ez vagyok én...de gondold csak át, mikor egy műszakilag béna jó eredményt érhet el...akkor csak van ott valami...

000000000

"A hiba a fejedben van, tévesen interpretálsz dolgokat."
Ha te mondod, biztos úgy van.....:)
De pl. láttál te már komolyabb, vagy ipari CNC vezérlőt ilyen mennyiségű tizedes kijelzéssel?
Ezzel így lehet, hogy neked tetszik, de komolyabb műszaki ember egy ilyen felületen csak KACAGNI tud. A harmadik tizedes jegy után én a helyedben letiltanám a kijelzést, az már 1 mikron. Bőven elég a kijelzéshez (hobbysta csukló bukló kottyanó gépre depláne, de még iparihoz is), a gyakorlati életben 1 mikront már nagyon kell ám tisztelni: Persze értem én,  csicsa alapon az semmi, még 10 a minusz 12-vel meg kell azt fejelni, had szóljon!:)))))

Kelepeisz Lajos

Részemről kaptál egy lájkot, mivel tényleg igazad van. Van háttér, van leírás, vannak tesztek, a hobbista is megérti, és viszonylag olcsó. Én láttam Tibor gépét munka közben, és tényleg jó, de sajnos nincs leírás, nincsenek tesztek a fórumon, a fiatalabb korosztály majd nemhogy nem is hallót a DOS-rol, így még azt is meg kellene tanulnia kezelni hogy a Tibor programját használni tudja, és sajnos sokkal drágább mit a csicsavilág. Ezek tények nem ellned akarok beszélni Tibor.

Kelepeisz Lajos

Mármint az UCCNC-nek.

000000000

"inkább próbálnád megmutatni a rendszered mennyivel jobb"
Megtörtént, utoljára nagyobb nyilvánosság előtt 2015.08.02-án, a 3. Budapesti CNC találkozón.
Sajnálom, hogy nem voltál ott, de pár videót utólag megnézhetsz, amit pl. KoLa vagy Rasiel készített ott a Robsy CNC lézer kapcsán. Ja meg egy csomó van a topikomban is, és a weboldalamon is.

000000000

Nem így van, ahogyan írod, legfeljebb neked ez a véleményed, érzésed a dolgokról.

000000000

Tibor, sajnos megint mellébeszélsz ahogy ezt tőled már megszoktuk. Még egyszer és utoljára elmondom: Az a szám ahogy ki is van írva a pixelenkénti egység aminek értelemszerűen semmi köze a gép felbontásához (pixel az egy képpont, az egység meg valószínűleg milliméter, netán inch). Ahogy a szöveg jelzi is a két egység kapcsolatát írja le a szám. Így műszakilag az adat akárhogy is nézzük helytálló. Az hogy a gép mit csinál hány milliméter, mikron vagy méter a felbontása, annak semmi köze ahhoz az adathoz amibe próbálsz belekötni mindenáron. Szerintem meg kéne tanulnod először is szöveget értelmezned mielőtt mindenféle szakmai sületlenségeket irogatsz.

000000000

Renben, a következő verzióban akkor 30 tizedes jegy pontossággal jelezzétek ki, hogy még szebb legyen.[#vigyor2][#conf]

000000000

És ha annyival jelezzük ki az neked miért probléma? Ja, hogy legyen mibe belekötnöd? Azt kell mondanom, szánalmas amit művelsz mostanság.

NickE

Nem szoktam beszállni ilyen értelmetlen vitákba és nem ismerem az UCCNC programot, de szerintem te gondolod rosszul, ugyanis itt természetesen nem a gép pontosságáról van szó, hanem arról - ha jól gondolom - hogy egy pixel milyen széles lesz a gravírozás során. Tehát ha itt lekerekíted a számot 2-3 tizedesre, akkor egy nagyobb (többezer pixel széles) kép esetén már több mm nyúlás vagy zsugorodás lesz a kerekítés miatt.

000000000

Akit érdekel meg valosithatonak látszik a dolog hadver és szoftver adot arduino alapu galvos redszer gravirozásra....  
https://github.com/beardface" TARGET=_fnew>openSL
sajnos az eredeti oldal már meg szünt!  
https://www.youtube.com/results?search_query=OpenSL+laser" TARGET=_fnew>videok

000000000

Igen, pontosan így van.

000000000

Bocs azt hittem eddig, hogy ez egy CNC műszaki Fórum, és nem egy fölöslges, értelmetlen, oda nem illő csicsa magyarázó oldal.
Tudod van az a mondás, hogy sokszor a kevesebb látvány az a valóságban több.:)
De részemről befejezve, én egy jót röhögtem ezen az egész szembántó ablak rendszeren, ti meg fejlesszétek gőzerővel tovább a semmitmondó karakterek számát a KIJELZÉSEKNÉL, ahogyan írtam az előbb, hisz ez kell a jó népnek, sokkal többet fogtok eladni:))))