Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Ez a kijelentés egy kicsit erő, meglátszik hogy ebbe nem igazán ástad bele magad, ezek a kínai 40w-os csövekkel kifejezetten szépen lehet gravírozni, az 1000 óra akár több is lehet ha csak gravírozol vele, nem pedig vágásra használod.  
http://www.cooperman.talktalk.net/files/27.htm" TARGET=_fnew>Itt nézz körül mire képes egy kínai 30W-os cső.

mex

Szerintem meg Te is csak "hallomásból" beszélsz, igazi tapasztalatod nincs a készülékről. Így aztán tanácsot sem érdemes adni...

djfgekywd

Szerintem itt hobbi felhasználásról van szó, men ipari méretű munkák elvégzéséről, tehát akár jó is lehet a célra, nem csak a több liliós szerkezetek.
Tehát megint a leszólás.

Kelepeisz Lajos

Ez igaz, csak én beleástam magam, pár hónapja már tanulmányozom a dolgot, szóval nem a valagambol húztam elő amit tudok.
Amúgy egészségedre hogy ekkorát mondtál, remélem most már megnyugodtál

mex

Szerintem meg a #6949 hsz-ban nem hobbi felhasználás miatt érdeklődtek a gép képességei felől.[#nevetes1]

bjam28

Nekem is kifejezetten szépen dolgozik egy ilyen kis 40W-os. Semmit nem kellett állítanom, a gyári beállításokkal azonnal indult. A mechanika nem kotyog, nem lötyög. De azért ne hasonlítsuk már egy 1-2 milliós géphez...
Plexit, rétegelt lemezt vágtam, üveget gravíroztam eddig gond nélkül. Persze az elszívás gyenge, nincs fejlevegő, asztalemelés, stb. Ezért az árért...??

mex

Tudod nem kéne ezt a személyed ellen irányuló cseszegetésnek felfogni. Jut eszembe, Te miért is keresel más tipusú csövet (akár nagyobb árfekvésűt is), ha annyira jó az ajánlott kínai csuda is?

Kelepeisz Lajos

Igen, ezért is írtam hogy nem is olyan rossz ez a kis kínai cső, hisz magam is láttam már működés közben, és PSoft-al is sokat tárgyaltam személyesen ez ügyben.
Persze ez mind nem igaz hisz mások jobban tudják hogy én mit tudok, de úgy tűnik ez így van rendben.[#nyes]

Kelepeisz Lajos

Azért kerestem, mert bíztam abba hogy kapok egy hosszabb élettartamú csövet, de erről már lemondtam, mert nem tudom behozatni az országba, így maradok a hazánkba kapható csönél, és oly annyira maradok ennél hogy valószínűleg pár hónapon belül meg is lesz a komplett szett, mert ősszegyüllőt rá a lóvé.

Kelepeisz Lajos

Elnézést a helyesírásért, de telefonról nem olyan egyszerű.

mex

"Azért kerestem, mert bíztam abba hogy kapok egy hosszabb élettartamú csövet"
Sejtettem..

Kelepeisz Lajos

Igen, ez nem is volt titok, azért 1000-2000óra nem is olyan kevés, ha folyamatosan termelne ennyi ideig akkor gyanítom még hasznot is termelne. Meg hát még mindig hobbisták vagyunk, lehet hogy egy hobbista több évig elkaristol vele.

000000000

Nekem (is) az a bizonyos „vérprofi” 40 wattos lézergravírozóm van. Digitális kijelzős.  
Kb elmúlt 4 éve, hogy meg van. Átlag heti 5 – 10 órát használom. Csak gravírozok vele.  
Készítettem hozzá plusz elszívót. Ki a szabadba.  
1 vödör desztvíz a hűtővize.  
Szerintem még úgy 20 – 25 wattot nyomhat.  
Akárhogy számolom túl van az 1500 órán.  
Szerintem, ha holnap bedöglene, akkor is bőven megérte.  
Pedig én 400 körül vettem anno, Robitól.  

Szóval, biciklivel biciklizzünk. Mozdonnyal vontazzunk. Akkor minden a helyére kerül.
Esetleg ha valaki nem tudná. Ezt gravírozáshoz, és bélyegzőkészítéshez árulják.  

Kelepeisz Lajos

Erről van itt nagyban szó, ha vigyázunk rá meghálálja.[#eljen]

2dbfy8y

Tessék, ha rendelni akarsz Írj nekem is.
http://jtechphotonics.com/?product=445nm-laser-shielding" TARGET=_fnew>445nm védő plexi