Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu

PSoft

D.Laci

Ez még érdekes lehet.

dtb

"Ez még érdekes lehet."
...míg fel nem gyújtod vele a kertet, vagy a portát... :-)
Én is láttam, de ez játékszer ráérőknek. Az 5(?)W kevés, a nagyobb meg már mást is megégetne...
A tökéletes sík területről meg már ne is beszéljünk :-)

Rabb Ferenc

Az. De néha egy sört is kihozhatna a hűtőből.

D.Laci

Látom megragadtátok a lényeget.
5:40-6:00 -ig nézzétek a többi marhaság...

wb0mf4kxb

Sziasztok, Ismeri valaki ezt a gépet? Megéri megvenni? Ár/teljesítmény rendben van? VEVOR

T.Laci

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni az alábbi témában?

Keresek fórumtarsat vagy linket elerhető áron kapható 10-15-20w os lézerrel kaocsolatban illetve hogy a régebben itt a fórumon fejlesztgetett lézer technológiák hol járnak most teljesítményben árban!

Előre is köszönöm a megkereséseket!

Üdvözlettel,
T.Laci
06 70 286 62 27

k6vsiwc2

Sziasztok,
Már egy hete küzdök a nemrég vásárolt Laser bekötésével kapcsolatosan.Eddig a program beállításra gyanakodtam, de mostanra elbizonytalanodtam a bekötés kapcsán is. Multiméterrel nem tudok semilyen feszültséget mérni a 10V (elméletileg analóg kimeneten). Összedobtam egy gyors ábrát, ahol illusztrálom a jelenlegi konfigot, bekötést. A gép egyébként évek óta tökéletesn funkcionál 3 tengelyes marógépként,de ez a dinamikus szabályozás kifogott rajtam.
Ha valami ötletetek van, szivesen fogadom.
Köszi.
Nándi

zsolt123

A controller kártyán a 10V az analóg feszültségbemenet, az AVI a szabályozott analóg kimenet (0-10V). Ha jól látom, a lézeren nem analóg, hanem digitális PWM bemenet van (5-12V 1kHz), aminek ha a kitöltési tényezőjét változtatod, akkor változik a lézer kimenő teljesítménye.
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

TBS-TEAM

Elég lenne a 12V tépegység.
Minek kell még a 24V-os is?

PWM vezérlésének beállításához szükséges, hogy a Spindle Axis Enabled jelölve
legyen a PWM Control-al együtt a Port and Pin, Printer Port és Axis Selection Lap fülein (5.1 Ábra).
Ne felejtse el az Apply gombot megnyomni a végén. Az Output Signals Selection Page fülén.
Ha a főorsó sebessége PWM jel segítségével vezérelt, akkor a Mach3 meg tudja
határozni az irányt, az indítás és az megállítás idejét (reagálva az M3, M4 és M5-re) két kimenet
felhasználásával. A Port/pin-ek kiosztása már definiálva lett az Output Signals fülön.

József

TBS-TEAM

József

robokacsa

Üdv
Valaki véletlenül nem épített co2 lézer mozgásvezérlőjével neje lézerrel vágó, gravírozó készséget??

robokacsa

Az lenne a kérdésem, hogy a pwm jelet hogy lehet úgy csatlakoztatni a lézer bemenetére, hogy amikor nincs vezérelve a lézer, ne világítson teljes erőből.

frob

Esetleg egy tranyó elé? ami jelet fordít...
Vagy van olyan kimenete, ami akkor meg nullára amikor megáll, pl levegő  vagy ilyesmi, mert akkor oda egy relé pluszba, a pwm közé meg egy soros 1k, és a táp oldalon lehúzod földre a relével...

R.