Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Idézaz ékezetek egyben legyenek a betűtesttel (ne potyogjon le a pötty az "i"-ről)

Na ez szerintem kizáró tényező a sikeres kereséshez... Ezt mindig manuálisan neked kell hozzászerkeszteni az adott betűhöz, szilárdságilag kellő szélességben.

A VECTRIC 11 Tutorial részletesen bemutatja az összefűzések mikéntjét és fortélyait is.

De azért várj egy kicsit a nálam jobban hozzáértők véleményére is

galiba

Pont ezt a "szenvedést" szeretném kiváltani a kb. 360 készítendő darabnál. Nem az a baj, hogy nem tudom, hanem nem akarom.

RJancsi

Még nem próbáltam, de eszerint a szösszenet szerint a Win10-ben gyárilag ott lapul egy karakterkészlet szerkesztő. Behívsz egy meglévő karakterkészletet és egyenként átrajzolod amit szeretnél. Utána lemented mint saját készlet és használod. Legalábbis első olvasásra így értettem.

dtb

Én másképp oldanám meg, font szerkesztés nélkül.
Corel, akár más vektoros editor (Inkspace) kell hozzá.
Elkészíted a kívánt szöveget, konvertálod vektorrá, és az ékezetek összekötőjét egyszerűen kézzel megszerkeszted párhuzamos egyenes vonalakkal, majd a kész eredményt exportálod a neked szimpatikus formátumban. Csak egyszer kell megcsinálni, és nem hiszem, hogy túl sok időbe tellik...

RJancsi

Kicsit félreérthető, hogy 360 db-ot kell készíteni. Ha 360 db egyformát, akkor érdemes kézzel barkácsolni ahogy írtad. De ha 360 különböző feliratot kellene editálni az már fárasztó, ott érdemesebb a karakterkszletet megcsinálni hozzá. Főleg, hogy később is jól jöhet.

RJancsi

Egy kis karácsonyi lézerezés.
Inkscape progival összeférceltem egy netről letöltött Mikulás szánt egy szintén netes fenyővel. A fenyőt megdupláztam és alul-felül félig behasítottam. A fotón kitakartam a nevet, a családi vacsorára készítettem "ültető" kártyaként, ezért mindenkinek személyre szabott felirat készült a szánkón.
120 grammos kartonból lett kivágva, a kb. 5 W-os lézeremmel 400 mm/min sebességgel, természetesen levegő támogatással.

István83

Üdv!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni aki uccnc -vel lézerezik milyen programmal készít G kódot,
Vektoros rajz ,és kép esetén ?

RJancsi

Ugyan nekem nem uccnc van, de g-kód szintjén mindegy, az inkkscape progival rajzolok/szerkesztek/vektorizálok, és a Jtech beépülő moduljával generálok g-kódot. Nekem bevált.

István83

Lightburn programot néztem,de ott nem találtam olyan generálási lehetőséget ami jó az uccnc -hez,de lehet csak én nem néztem jól végig.Ezért kérdeztem, hogy kinek mi vált be.

dezsoe

Generálj GRBL-M3 formában, a teljesítményt 0-255-ig állítsd. Az UCCNC 1.2114-ben megjelent LightBurnLoader plugin átalakítja az így generált kódot, csak meg kell nyitni. (Figyeli a betöltött g-kód elejét és ha LightBurn-ből jött, akkor átalakítja, lementi, majd meg is nyitja.) Ha régebbi UCCNC-t használsz, akkor tudok adni olyan verziót a plugin-ból, ami 1.2111-től felfelé működik.

István83

Köszönöm az információt.

ypcjgjbma

Szép estét.
Szeretnék tanácsot kérni.
Szükségem lenne 2-4mm saválló lemez vágássára alkalmas eszközre. Sok apró alkatrész készítésére. Lézerre gondoltam, de nem ismerem építési módját, így ha lenne valakinek eladó, vagy ötlete hogy tudnék készíteni megköszönném. Lemez miből kivágásra kerülnek az alkatrészek 600x400-as méretű.
Üzeneteket privátban kérnék.
Köszönöm Zoltán

TBS-TEAM

1500W Fiber lézer 4mm-ig gazdaságos. (A2 vagy A4)
5mm-ig vág szépen és még elfogadható sebességgel.
6mm-t már lassan gazdaságtalanul.
Csak a laser generátor 1500W ~2,5 mill.Ft.
Komplett gép 12-20 mill. között.
József

ypcjgjbma

Köszönöm.

dtb

Az ilyen-olyan lézeres videók nagy részében gyakorlatilag egy cnc mechanika mozgatja a lézer fejet a tényleges x,y pozicióba, viszont néha látni olyan videókat is, ahol a fej egy helyben áll, és csak az irányszög változik a tárgyasztalhoz képest.
Ezeknél hogyan van megoldva a pontos pozicionálás? (gondolom mágneses tér)
Hobbi szinten elérhetők, beszerezhetők valahol, vagy kivitelezhetők az ilyen fejek?
Egy ilyen fej pozicionálásához hogyan generálódik a g-kód? (hiszen, ha jól gondolom, akkor itt a pozició is egy PWM, vagy analóg jelszint?)