Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Rozsdagátlózás közben elméláztam ezen a lézerfüst dolgon. Hogy elszívó, vagy kémény, vagy mi a jó megoldás.

A mai környezetkímélő villanyautós világban elfogadhatónak tartjátok a műanyagok égetése során (lézervágás) keletkező toxikus anyagok kiengedését a szabad levegőbe?
(Ami a 21/2001. számú kormányrendelet értelmében tiltott.)

Én úgy gondolom, hogy egy tárcsás légmosó jól megkötné a kártékonyságokat, azután a nedves levegő mehetne a szűkebb-tágabb környezetbe. [#nemtudom]

PSoft

IdézA mai környezetkímélő villanyautós világban elfogadhatónak tartjátok a műanyagok égetése során (lézervágás) keletkező toxikus anyagok kiengedését a szabad levegőbe?

Nem!
De ugye...nem kell sorolnom kikre -is- vonatkozik -vonatkozna- még, az én 40W-os CO lézeremen kívül az a kormányrendelet.

RJancsi

És a tárcsás légmosóban megkötött szennyezőanyag-koncentrátumnak mi lesz a sorsa? Lemegy a közcsatornán vagy beszárítás után a kommunális szeméttel együtt viszik el? [#nemtudom]

ezsolt74

Azért óránként több száz köbméter levegőt átmosni nem lenne egyszerű, elég nagy szerkezet kéne hozzá. Nálam a nem túl nagy elszívó 700 köbméter levegőt szív el, ami miatt az ablakot mindig ki kell nyitnom.

ptt99m53

Sziasztok!

Olyan lézeres fórumtársat keresek, aki akár MÉG A HÉTEN meg tudná gravírozni a képen látható doboz tetejét, illetve a tető belső felét.

Kívülre kép, belülre nevek.

Budapest, Gyál

5000 Forint

frob

sziasztok
valaki használ e ilyet
https://www.aliexpress.com/item/4000433922218.html
vélemény?

thayscj6c

Hali!
Akár ma is, csak kicsit messze vagyok.[#wave]

7xiuhesdj

Sziasztok!

Van egy új 6kW-os fiber lézer vágógépünk 4.000x3.000 mm-es asztallal, hozzá egy 6.000 mm hosszú és 210x210 mm keresztmetszetű csőlézer.
Ezen felül egy szintén új 4.000 mm széles/hosszú és 250 tonnás CNC élhajlító gép több mint 10 tengellyel és egy komoly vezérlővel.

Úgy alakult, hogy még nincsen emberünk rá, de lenne némi munkánk.
Van esetleg olyan valaki, aki tudna vagy szeretne segíteni ezeket legyártani. Cserében sok szabad kapacitást fel tudunk ajánlani!
Délután, este és a hétvége is szóba jöhet.
Egyébként fix állás is érdekelne minket, a munkavégzés helye Nagytarcsán lenne...

Üdv.
Attila

cd9gixa0e

Sziasztok !

K40 lézervágó vezérlőjén (Lihuiyu M2 Nano) elfüstölt egy L7805 feszülségszabályozó, volt már valakinek ilyen problémája ?

Ugyanitt keresek megvételre Működő Lihuiyu M2 Nano vezérlőpanelt ! :D

Köszönöm és boldog húsvétot mindenkinek !

psydxtreme

Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni, hogy ez a gép mennyire megbízható munkavégzésre (Napi 3-4 óra)

CNCWORLD LÉZERVÁGÓ

Illetve maga a bolt mennyire megbízható.

Ha bárkinek van tapasztalata szívesen fogadom. Előre is köszönöm!

Szalai György

Nem tudom mi lehet a megbízhatóság mértékegysége vagy mérőszáma, de a válasz világos.
Ha a szükséges karbantartásokat és alkatrész cseréket a szükség szerinti időben elvégzed, akkor ez egy végtelenül megbízható gép, valószínűleg örökké fog tartani. [#nyes]

Nemes Mihály

Sziasztok,

K40 Lézercső  Plazmanyaláb a kilépőoldalon lévő fémgyűrűn cikázva kiugrál, úgy érzem teljesítmény vesztés is van.
Sajnos nincs összehasonlítási alapom első gép szinte nulla km-el.

Mit lehetne tenni, hogy rendben működjön?

Válaszokat előre is köszönöm.

RJancsi

Lézercső vagy plazmavágó? [#nyes]

Nemes Mihály

Ez már sajnos is is [#nyes]

frob

Minden bizonnyal a nagyfesz húz át valahova,
szépen töröld le ( persze ne a lencsét ) csak a nyakat, pormentesítsd, esetleg ha lefotózód és berajzolod hol a gond, többet tudunk segíteni...