Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

bwxxehkp

Sziasztok!

4mm-es akril lapot gravírozok és vágok, van elszívó berendezésem hozzá, de így is érezhető kicsit az égett plexi.
Az lenne a kérdésem, hogy keletkeznek-e káros gázok? Ami indokolná, hogy ipari maszkban dolgozzak vele.

4xpd3c69

Üdv . 3-4mm akril lapbeszerzési forrást tudna nekem ajánlani valaki ?

VighLajos

Szia!
A keletkező gázok ellen csak az aktívszenes gázálarc, vagy a frisslevegős légzőkészülék véd meg.
A papírmaszk csak a por és aeroszol ellen véd.

btfnnyfv7

Sziasztok
Készítenék egy "házat" Atomstack gépemhez. A felnyíló részhez szemvédő ablakot készítenék. Milyen anyagból és hol lehet beszerezni? Szemüveges vagyok a védőszemüveget nem tudom használni.
Köszönöm

g9fi89vu

Sziasztok!
Tegnap érkezett meg nekem otthoni használatra egy hobby lézer( Aufero Laser 2)

Gyárilag két szoftvert ajánlanak. A sokat emlegetett ingyenes LaserGRB-t és LightBurn-t.

Munkahelyen GCC Laser Pro Mercury II használunk és ezt Corelből "vezéreljük". Lényegében corelben megrajzoljuk ami kell, nyomtatók között található a Mercury II. Ott tulajdonságokra nyomva különböző beállítási lehetőségeink vannak, beállítjuk és mehet a gravírozás/vágás. Ebben az esetben beállítható, hogy egy munkamenetben gravírozzon, majd hajszálvékonyra állított vágó vonalat kivágja a lézer. (Pl.: először egy arcképet rágravírozunk fára, majd a fát szív alakban kivágja) A kérdésem, hogy LaserGRB ben van-e lehetőség megadnom, hogy mit gravírozzon, és mint vágjon? Esetleg ha nem, LightBurn képes-e erre? Esetleg Corel pluginnal próbálkozott már valaki, ami kezelheti a fentebb említett Aufero gépet? :)

Nagyon köszönöm a segítséget! :)

D.Laci

LightBurn-el barátkozz meg, az mindenre is jó. :)

g9fi89vu

Köszi :) Ismerkedek vele, de egyenlőre várok a vásárlással. Hátha lesz Black Friday [#eplus2]

izbeki

Még a Laserweb program is jó lehet neked!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ahdu2ycuz

Sziasztok!

Szerintetek megoldható egy 150 cm hosszú 30-as aluprofil mm skálázása? Egy géphez kellene, de a gyári horribilis áron van...

Köszönöm

TBS-TEAM

egy horonyt kell belemarni az alu profilba, amibe egy mérőszalagot kell rögzíteni.[#eplus2]
József

ahdu2ycuz

Gondoltam rá, de ez egy 30X30 bosch profil, és ütközők rögzítésére kell :)

g9fi89vu

Sziasztok!

Összeraktam és egy ideje tesztelem különböző anyagokon a lézeremet. (Aufero laser 2 - 5.5w kék lézer).

Nincs ötletetek, hogy a csatolt képen lévő csíkokat mi okozhatja? Fára, tükörre, kartonra gravíroztam eddig, de minden képen láthatóak a csíkok :( Próbáltam természetesen sebességen és erősségen változtatni, de mindig előjönnek.

Vonalköz: 0.042mm - 600dpi mellett is csinálja. (300dpi nél jobban látható, ezért emeltem rajta)

Mivel magas dpi mellett sem múlt el a hiba, arra tippelek, hogy valószínűleg valahol bemozdul a lézerfej, vagy valamelyik bordásszíj feszes/laza. Találkoztatok már ilyen jelenséggel? Merre indulnátok a hibakeresésben?

Köszönöm előre is a segítséget! :)

RJancsi

Nekem osztáshibának tűnik. A képméretben nem jön ki kerek értékre a felbontásból adódó sortávolság, emiatt egy egy sor kimarad, "átlépi". Próbáld ki, hogy a felbontásnak megfelelő pixelméretű képet gravírozol.

MATEEEL

Úgy gondolom, hogy osztáshibánál azonos, vagy közel azonos távolságokra kellene lenni a hibás sávoknak egymástól. A képen látni olyan csíkokat, amik közel sem egyenlőek egymással 20-30% különbség is lehet közöttük. Esetleg mechanikai szorulás, vagy kotyogás? Gyanús nekem majdnem legfelül az a négyszögjel sorozathoz hasonlatos valami.

RJancsi

Esetleg egy G-code "szimulátorral" meg kéne megnézni. Ha már ott is látszik akkor kódolási hiba, ha nem, akkor vmi mechanikai gond lehet.