Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Az is kérdés, hogy a leírásban szereplő 5-6W kimenő teljesítmény mellett milyen élettartamot tud. Mert sok esetben az impulzus teljesítménnyel reklámoznak, amit ugyan ki tud préselni magából a dióda de messze nem több száz (esetleg ezer) üzemórát.

MATEEEL

Igen, ilyen szempontból ez mindenféleképp egy lutri. Mondjuk nem járatnám 80% felett. Még próbálok utána olvasni.

47rpsr6d8

10-15mm az nagyon sok kicsit kamunak tűnik. Viszont ha az 5,5W valós és optikai teljesítményben úgy elbirkózik 3-4mm-es rétegelt lemezzel egy kis fújatással. Nekem is van egy NUBM44 diódával szerelt lézerfejem, használható erre a célra bár nem túl nagy sebességgel. Háromrétegű lencsével rozsdamentes anyagba elég szépen gravíroz.

s5f8tmfv3

Sziasztok!

Próbált már valaki polikarbonátot vágni CO lézerrel? Lehet egyáltalán? Füstöl? Felejtős?

onagy

Próbáltam, reménytelen. Füstöl, szétég, nem vágja át. Akril/plexi az ok.
Macrolon/polikarbonát vízsugarassal vágható.
O.

GPeti1977

A Ruida lézervezérlőkről elképzelhető hogy nem tudnak ívet kivágni, RDC633XM típus, egy 100mm átmérőjű körben 0,4mm eltérés van a köralaktól, valószínűleg nem mechanikai probléma.

s5f8tmfv3

Köszi!
Polietilénnel van tapasztalat?

onagy

PET vágható, de sok öröm nincs benne.
Az átlátszó a lényeg? Milyen vastagság?
O.

s5f8tmfv3

Igen, átlátszó kellene ami nem törik mint a plexi. 1mm vastag.

onagy

1 és 2mm vastag víztiszta akrillemezt vágtam és fúrtam lézerrel (100*100mm) a héten, nem tűnt törékenynek, mekkora lenne a méret?
PET kevésbé karcálló szerintem.
O.

s5f8tmfv3

120x40 lenne a méret, popszegeccsel szeretnék rögzíteni és várhatóan ki lesz téve ütődésnek.

Jozs

Sziasztok !

(Még csak) most hallottam erről a megoldásról. Hogyan oldják meg vajjjon a két lézersugár egyesítését ?

80 Wattos diódás lézer

TBS-TEAM

Prizma [#eplus2]
József

szf

Keresd [#5206@szaffibetti] társunkat. Ő tud erről mesélni.

m8zmkic73

Én polikarbonátot választanék, gyönyörűen meg lehet munkálni géppel, és nem törik. Ez a saját tapasztalat.