Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem tudom pontosan hogy mi a fő összetevője, a hegesztő szerint az amit írtam.
Mindenesetre -hogy mai szóhasználattal éljek- :) brutál cucc.
A hegesztő olyasmit is mondott hogy én hiába is akarnák venni, nekem nem adnának a boltban.
Ugye ezt se tudom biztosan, mert nem futottam a bóóótba'. :)

sanka74

Szia! Igazad van, az üveg kihülése során nem megy végbe olyan kristályszerkezeti átalakulás mint az acélnál, igy fordulhat elő hogy a 95 fokos dőlésszögben esetleg hosszú ideig tárolt üvegrakatok üvegtáblái alól vastagabbak lesznek egy idő mulva, pl. Igy ha volt ilyen, akkor ment vissza a kemencébe cserépként. Csak nem tudtam máshogy megfogalmazni....

nsdr9egc7

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy használ valaki Lightburn szoftvert? Előre is nagyon köszönöm!

PSoft

Még a nagyon korai szakaszában próbáltam/használtam a demo(30 napos) verziót.
Nekem már akkor is nagyon tetszett.
Azóta meg, biztos nagyon sokat finomodott/fejlődött.

bjam28

Igen, már több éve használom a Lightburn programot és nagyon elégedett vagyok vele.

Stabilabb és jobb mint a gyári Ruida és egyéb programok.
Többet is tud, folyamatosan fejlesztik, támogatás van hozzá, és árban nagyon jó, van normális dokumnetáció, oktató videók.

Megy Linuxon és Windowson, sok formátumot ismer, intuitív a felülete, kamerát kezel... mi kell még? ;)

Ja, GRBL-t is kezeli.
Próbáld ki, és meglátod magad is.

r26h87zj

Üveg belsejébe szeretnél gravírozni?

sanka74

nsdr9egc7

Szia! Köszönöm, hogy válaszoltál.

Igen, nagyon szeretném használni, de nekem egy kínai k40 gépem van, és szeretném fejleszteni, hogy ezt a szoftvert tudjam használni. Ebben szeretnék segítséget kérni.

RJancsi

Az egy dolog, hogy a reklâmban azt hazudnak amit akarnak, de ezek a 3D izék nem üvegből hanem poliakrilból vannak.

bjam28

K40 átalakítása GRBL vezérlésre (Lightburn kompatibilis használatra):

Kiindulásnak itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=-IKv1CK1ElU

Vagy itt egy komplett kit: https://awesome.tech/product/mini-gerbil-2-axis-controller-for-k40-laser-cutter/

Én nem használtam ezeket de jónak tűnnek.
Egyik gépen én Ruida vezérlőt használok, egy másikon LinuxCNC -t.

r26h87zj

Ismerősömnek van ilyen lézere.
Zöld lézer galvo fejjel. Valódi üveg belsejébe szokott gravírozni (pl zuhanykabin ajtól).
Tudom, hogy közvetlenül a kínai gyártótól vette, majd rákérdezek, hogy nagyságrendileg hány millió volt és most mennyiért lehet beszerezni egy pl 300x300 munkaterűt.

nsdr9egc7

Köszönöm!

Igen, ezt a videót már láttam én is. Sajnos, mivel ebben (is) teljesen analfabéta vagyok, így olyan megoldás érdekelne, amit ha beszerelek,  működik. A Mini Gerbil kit amit belinkeltél ilyen, és a Cohesio3d is. Azonban mind a kettő amerikai, és utána nézve, bár nyújtanak némi technikai támogatást, sajnos több olyat is olvastam, hogy nem sikerült még a hozzáértőknek sem működésre bírni. A hibás kártyákat nem cseréltek, stb. Így ebbe nem mertem belevágni. Jó lenne valami olyasmi, ami Európában beszerezhető, és ha hibás vagy támogatás kell, akkor elérhető....

bjam28

A Gerbil EU-ból is szállít. A támogatást meg kell hogy kapjad tőlük, de itt a fórumon is kaphatsz segítséget.

sanka74

Szia. Igen, azt olvastam valahol hogy nem üveg, hanem más. A reklámok igazságtartalma miatt tettem fel itt a kérdésem nálamnál hozzáértőbbeknek... És ezuton köszönöm mindenkinek a segítséget.

sanka74

Szia. Köszönöm a segítséged.  Azért lehet zöld a lézer mert az üveg is zöld?