Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

Eladó komplett műszered is van, vagy csak bemérési szolgáltatást nyújtasz?
Miért nem reklámozod itt jobban? [#nemtudom]

6ysr8eez9

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Első lézeres gravírozóm megvétele előtt vagyok de kissé még tapasztalatlan a témában.  Ortur Laser Master 2-t (20 W) néztem ki magamnak.

Ortur Laser Master 2 aliexpress

Esetleg valakinek van valami tapasztalata erről, vagy ehhez hasonló lézerekről amiket kínából lehet berendelni?
Köszi előre is! [#vigyor]

RJancsi

Azt ugye elolvastad, hogy a 20W-os lézer legfeljebb 5,5W kimenő teljesítményt tud? Az nem derül ki a leírásból, hogy ezt folyamatosan vagy csúcs üzemben túlhajtva. Nem túl régi hozzászólásból - és saját tapasztalatból - kindulva a fix fókusz sem szerencsés. Nem lebeszélni akarlak hanem a csalódástól megkímélni.

6ysr8eez9

Köszönöm szépen a tippet! Akkor esetleg valami javaslatot tudnál adni, hogy milyen típusokkal érdemes kezdeni? Elsősorban fába, fémbe, üvegbe szeretnék gravírozni  vele és jó lenne egy 400x400 mm-es munkafelület.

RJancsi

Ha fémbe szeretnél gravírozni, akkor a "megfizethető" dióda lézereket el is felejtheted. Oda CO vagy fiber lézer kell(ene) de az már drága hobby.

jnnhurvx3

Sziasztok! Van két "szett" Sinar-Rofin Powerline 100 D Sx gépem. Az egyiknek a galvo feje hiányzik és a dioda cavity rossz (szerintem vezető, már "romlott" vízzel indíthatták el, ezt sikerült kikövetkeztetnem hosszú idő után...) Gyártósorból lettek kivéve gyorsabbra, szebbre újabbra cserélték, tehát mentek, mikor kivették őket. Egyiket legalább szeretném elindítani és használni vagy eladni. Főleg beállíttani kellene, mert a cavity csere után elindult ugyan, gravírozott is, csak gyengének tűnik. Mondjuk nincs nagyon összehasonlítási alapom, de 100W elég soknak tűnik.  Valaki esetleg itt a fórumon vállal ilyent, vagy ismer olyant, aki  tud ilyent beállítani, javítani? Nem szívességből kérném természetesen! Köszönöm!

7yuwiauee

Én a legtöbbször 200 mm/s és kb 5-6 mA-el készítem, de ez 40W-os cső (K40-es gép).
Ha nagyon részletes a grafika akkor 50-100 mm és 4-5 mA.
Próbálkozz, nem mindegy milyen a gumi alapanyag, a cső állapota, milyen felbontás van beállítva stb...

7km0b740

Tisztelt Fórumtársak!

Segítséget szeretnék kérni lézer vágógép vásárlással kapcsolatban. Teljesen új vagyok ezen a területen.

Elsősorban akril és rétegelt lemez vágáshoz szeretném használni.

A kiszemeltek:
-https://thunder-laser.hu/portfolio/thunderlaser-nova-63/

-https://www.signdepot.eu/8-vagoplotter-lezergravirozo-lezervago-gepek/24-lezergravirozo-lezervago/120-hsg-professzionalis-lezerberendezesek

-https://crumbtech.hu/lezergravirozo-vago?product_id=84

-http://alfalaser.hu/alfalce/alfa-lce-5-lezervago-lezergravirozo-gep/

A Thunderlaser elvileg x-y tengelyen szervomotorral szerelt cseh importőrtől tudnám beszerezni és a legdrágább gép a csapatban. Külső görgős lineáris kocsival szerelt hasonlít a Signdepot Hsg-re.

A többi gép magyar forgalmazótól beszerezhető, talán a Signdepot gépe a céges háttér miatt lenne a befutó.

Sok utánaolvasással levontam hogy a legjobb gép is annyit ér amennyi a mögötte lévő támogatás.

Minden segítséget köszönettel veszek.

Üdvözlet.
Tibi.

frob

Hát ha tényleg megkapod a támogatást akkor bármelyik megéri, de többnyire ezekért az árakért kintről 2 gépet hozol...

És lehet hogy legóznod kell, de legalább megismered , és persze itt is kaphatsz bőven segítséget...

niu7vyvp0

Sziasztok,

Lonewolf ilyen elszívót hirdet, szerintetek ez jó lehet a rétegelt lemez ragasztós füstje elszívásához is? Nem tömődne el igen hamar?

Köszönöm!

https://www.ult.de/en/products-and-services/process-solutions/laser-smoke/cartridge-filter/las-300-cartrigde-filter-system-laser-fume

7km0b740

Hahó Frob!

Köszönöm válaszod és a felajánlott segítséget.

Üdv Tibi.

7572rncfk

-Sziasztok!

Van egy k40-es gépem ami vezérlő hibás lett. Rendeltem hozzá egy másikat de ezzel meg nem működik. Össze- vissza megy a fej, nem áll be nulla pontra, ha elindítom balra akkor jobbra megy stb. Az Y irány úgyahogy működik de az sem az igazi. Van valakinek ötlete?

7yuwiauee

Szerintem a legegyszerűbb, ha keresel egy pont ugyan olyan vezérlőt mint a régi.
Ezen a kártyán olyan sok mindent nem tudsz sajnos beállítani...

frob

minden bizonnyal meg kellene fordítani a rossz irányba futó motor tekercseit
minden bizonnyal más a bekötése a végállások csatijának is, mint az eredetiben
picit nézd meg hogy vannak a gépedben, sok mindenhez nem kell más csak egy sima ohm mérő, a végállásaid úgy is mikrokapcsolók, gondolom én

veselkedj neki, fél óra alatt megvagy és tolhatod neki

7yuwiauee

A régi gépekben a végállás érzékelő sima kapcsoló volt.
Az újabbakban (legalábbis abban a 4 gépben amit én láttam) már optikai érzékelő van,
és ezekben a gépekben ez a kártya volt, amivel most gond van.