Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Ha jól van megoldva az elszívás , akkor nem igazán mehet oda a füst.

doil

nyitott gép alul elszívja de gravírozásnál nem teljesen elég nagy gép valahogy az x hidba kéne bevezetnem még elszívást

doil

Szia a Gépeden hogy van megoldva az elszívás? és a csőnél hogy van kialakítva a doboz?

PSoft

A legkevésbé szennyező levegő, az...álló levegő.
Akár szívod, akár fújod, a légárammal közlekedő szennyezés -füst/por- le fog rakódni mindenen.

doil

hát ez szívás akkor :) :) felőlem lerakódhat csak a lézercső kilépő oldalt hagyja már békén [#nyes][#nyes]

TBS-TEAM

Be kell szerezned inteligens levegőt és meg kell neki tanítanod, hogy ne vigyen a lencse közelébe semmit.
[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
József

doil

[#taps][#taps]megvaaan mindenre a megoldás FFP2 [#nyes][#nyes]

frob

na igen ha tudsz akkor túlnyomásos tiszta levegőt kell biztosítani az adott helyen, és nem baj ha kifúj itt ott...
na CO lézereken így van megoldva, a nyaláb végig fedett harmonkia szerű vacakkal, benne túlnyomással megy a szárított tisztított levegő, és az esetleges szívó hatásra is gondolva, a tengelyeken mindkét irányban megvan a harmonika, így nem változik a befoglaló tér ahogy mászkál a fej :)

hatalmas ötlet, először nem értettem minek csinálták, de amikor leesett...

frob

érdekelne az a rézcsöves megoldás amit említesz

doil

Szia én erre gondoltam bocs a csúnya rajz miatt :)
Tehát ha az a rész hosszabb lenne lehet nehezebben jutna be a kosz
vagy amire még gondoltam a rézcső helyett valami átteresztő
tükröt kéne odatenni inkább azt pucolnám mint azt ami a csőben van , igy ha az tönkre is megy az cserélhető lenne , pl
nekem van egy 100w os csövem ami még kb 80 százalékos de használhatatlan mert az átteresztő tükör már homály a sok takarítástól

doil

upsz a kép

doil

Valami ilyesmi csak hosszabb

frob

értem, az ötlet jó, de úgy gondolom a békesség kedvééért a túlnyomásos levegő az igen sokat segít!
elvezetném az első eltérítő tükörig és szépen nyomatnám bele a friss levegőt pár liter/perc elég lehet
természetesen szűrt levegőről van szó, akár házilag is összerakva a már emlegetett FFP2-es szűrőkből egymás után pakolva 5db , nagy tisztaságú levegőt kreál...
csak csinálni kell neki egy befogatót müa csőből, amit természetesen szereléskor többszörösen ki  kell takarítani

legalább is én ilyesmit tervezek majd az enyémre...

doil

na akkor mégse rossz ötletek ezek :)  azért kiváncsi lennék egy nagy nyitott gépnél amikor pl nem vág , hanem gravíroz na akkor hova lesz a füst ??? vágásnál oké alul elszívja de gravírozásnál ??

doil