Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Szerintem nálam a szervó gyorsulása, meg akb 200mm lelógás a gond.
Olyan hosszon 0.1-0.2mm is lehet a laser fej végénél kb 1mm

et7k0cxft

Ezeket a képeket találtam még. Remélem ötleteléshez jó.

doil

200mm hát ez nem kevés :)

doil

igen jó :) ha jól látom 3m es a szíj

et7k0cxft

Igen. A profil HTD 3M. Szerintem minden kínai szíjhajtásos gépet ezzel építenek.

4fh25ztnx

Köszönöm, OK

doil

Szia ez a rész  nem felesleges ? mi a szerepe ? én arrébtettem volna a tengelyt és kuplungal összekötöttem volna , vagy úgy nem jó ?

doil

Vagy egy hosszabb tengely ami teljesen végigér akkor még kuplung se kell meg a szíj se + a 2 bordáskerék se :)

TBS-TEAM

Volt olyan szíjuk [#eplus2][#eplus2][#eplus2]

Menyivel egyszerübb meghajtó szíjat cserélni igy vagy ha egyben van.

Minnél rövidebb a szíj annál nagyobb egy fogra eső terhelés és hajlások száma/üzemóra. [#rolleyes]

Meg hogyan gondolkozott a tervező [#fejvakaras]
József

doil

:) :) akkor sok szerepe nincs :)

PSoft

Az emberi képzelőerő és kreativitás...határtalan.
Egy faéket is túl lehet gondolni/bonyolítani. [#eplus2]

et7k0cxft

A kínai ipar remekeinél nem mindig kell az ésszerűséget keresni. :)

TBS-TEAM

Más világ más gondolkodásmód.

Mire gondolhatott a költő [#fejvakaras]
miközben tervezte a[#email]
József

PSoft

Mire gondolhatott...miközben tervezte...

Hát arra hogy...
-Na végre megszabadulunk attól a harminctalicskányi "sehovasejó" szíjtól, ami a raktárban rohad már évek óta. [#eplus2]

doil

Sziasztok

még egy kérdés :) a lézercső kilépő oldalon hogy lehet megoldani hogy ne koszosodjon az átteresztő lencse ?
ventillátor ? esetleg egy 5-10 cm es rézcsővel meghosszabítva ?
az a gondom hogy a másik gépen kb hetente pucolni kell ami ugye nem tesz jót a lencsének , láttam már ilyen rézcsöves megoldást csak hátha ti jobbat tudtok :)