Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Azt még tedd hozzá, hogy lövöldözhettek össze vissza a lézerrel fizikailag is [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
József

nábrok

Köszönöm, küldtem üzenetet :)

nábrok

Egyébként a gép nem napi 12 órában folyamatosan dolgozna, hanem ha
valaki beesik az utcáról egy bélyegzőért/névtábláért, akkor megy 5-10 percet kb.
Ezért nem fontos számomra az idő, mert ha most nem 3 hanem 5 perc alatt készül el egy gumi, nem dőlök a kardomba.
Amikor "csúcsra" van járatva a gép, akkor megy napi fél-egy órát összesen. :) Valamikor 3 napig be sem kapcsolom...

PSoft

Így igaz! [#vigyor]

PSoft

Én is. [#wave]

frob

Egyre többször esnek elém ezek a 40W-os dióda lézeres reklámok
valaki puszta véletlen vett e már ilyet, tudja e azt amit írnak?
Milyen a nyalábképe?

kösz!

frob

TBS-TEAM

Oda van írva ami ritka, hogy 5-5,5W lézer teljesítmény [#eplus2]
József

frob

akkor elég rossz a hatásfok.... ha 40W ot vesz fel....
pedig reménykedtem hogy valami csoda történt a piacon :D

000000000

Tudja néhány másdopercig, ekkora a teljesítmény felvétele, amikor a benne lévő diódát a határig hajtják. [#nyes]
Viszont a kimenő VALÓS optikai teljesítménye erre a pár másodpercre a tönkremeneteléig ilyekor 7-9 W.

dtb

Én lebeszélnélek a nagy gép építéséről, ha bélyegzőpárna lenne a "fő" profil. Annak elég lenne egy jóval kisebb mechanika, ami a mozgatott tömeget tekintve egyáltalán nem mindegy. Szó volt ott léptetőkről, és szervókról is, de pénzügyileg talán a legoptimálisabb egy closed loop-os léptető lenne, pl. egy ilyen: Hybrid Step-servo CL57

dtb

Valahol a kinai motyók között láttam már 5W-től nagyobbat is, ott, ha jól emlékszek több dióda dolgozik egyszerre. Ezek általában épp emiatt fix fókuszosak.

TBS-TEAM

NUBM31T 95W 445nm lézer modul. A fokuszálás megoldása kérdéses? [#conf]
József

RJancsi

TBS-TEAM

Jó kis lencse [#eljen]
József