Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4fh25ztnx

Sziasztok! A következő esetben kérek tanácsot:
Alapeset: Adobe Illustratorral készítek pl. egy kőrt, bele szöveget. Elmentem a kőrvonalat dfx-be a vágáshoz, sfv-be a szöveget gravírozáshoz. A lézerem először alacsony teljesítménnyel gravírozza a text-et az sfv szerint, majd körbevágja a dxf szerint.
Probléma: ez így működött 5-10 alkalommal, de újabban a szöveg jobbra tolódik 3-4mm-el, és belevág a széle.
Mi lehet a probléma? Nem változott a NANO kártya, szoftver (K40 Whisperer) PC ugyanaz... Semmi nem változott. Mondjuk, lézercsövet cseréltem, de az ebben nem játszik. Amúgy szép a szöveg, a vágás is, de az eltolódás megvan. Az AI-t használtam eddig is a 2 féle (svf, dxf) mentéshez...

morvfer7

ez már egyszer régen volt itt téma..
a probléma forrása az, hogy a null pont eltolódik.

kiküszöbölhető úgy hogy a 0 pontra mindkét elmentett rajzon teszünk egy pontot

doil

Sziasztok :)

Épített már valaki olyan nagy co lézert
ami cipeli a csövet is ?
Nem találok olyan oldalt csak ahol fix a cső :(

frob

sajna még nincs kész, de én így képzeltem el, elég nagy a bejárandó, és szinte biztos nem tudnám megoldani a pontos sugár vezetést, így legalább 1 tengely kiesett...
cserébe csövet és a benne lévő vizet na meg a hozzá vezető egyéb dolgokat mind oda kell rakni, vinni..
de ez kicsi ár cserébe azért hogy jó legyen...

doil

uh szóval akkor a vízhűttést is cipeli ?  CW5000 resem van az elég nagy :(  én 200cm x 180cm re terveztem amit bejár és gondoltam elég ha a lézertápot cipeli

000000000

Ha komolyabb dinamikát is szeretnél a lézer géped hajtása kapcsán, az ebben az esetben fokozottan igénybeveszi, vagy akár tönkre is teheti a lézercsövedet. Ezt nem árt tudni az ilyen konstrukciójú masináknál.

doil

Szia igen tudom :) ez csakis vágásra lesz nem fog szaladgálni a gép :)

et7k0cxft

Sziasztok!
PMMA vágás után a gépasztal lemezein kiülő ragacsos anyagot mivel célszerű takarítani?
Valami olcsó megoldásra / anyagra vevő lennék.
Köszi!

et7k0cxft

Helló! Nem építettem, vettem. Egy kínai Gweike LC1325-öm van. 1300x2500mm gépasztal 100W-os RECI csővel. A portálban van a cső.
Ennek egy régebbi verziója:
http://wklaser.com/co2/LC1325D.html

Ezzel a cikkszámmal elég sok kínai gépet forgalmaznak. Mind ugyanilyen felépítésű.
Mire vagy kíváncsi? Este esetleg tudok képeket küldeni.

TBS-TEAM

A vízhűtőt nem kell felrakni a cső mellé.
A hozzá és elvezető csöveket kell energialáncba rakni és annak a tömegét kell hozzákalkulálni a mozgatott tömeghez a meghajtó motor méretezésénél. [#vigyor0]
József

frob

dehogy, csak az odavezető csövet!
a többi az lent... mondjuk a tápot érdemes mellétenni, azért a nagyfeszt nem húzgálnám az energialáncban...

doil

jaja én sem akarom a nagyfeszt elvezetni 3 méter hosszon :) :)
na szuper akkor a cw5000 nem lesz cipelve :)

doil

ami érdekelne hogy oldották meg a hajtást kétoldalt orsó vagy szíj , pl ez jónak tűnik persze nem műanyagból

TBS-TEAM

Az aluprofilban van a tengely ami átviszi a hajtást a másik oldalra.  [#eplus2]
József

doil

ugy ám :) bár én kétoldalt még csapággyal megtámasztanám :)
viszont ez nem semmi mert egy gép de két x tengely van rajt és külön mozognak :)  persze engem a hajtás érdekel mert ugye nálam cipelve lesz a cső is