Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

akkor elég ha csak elfújja a lencse elől, persze édeskevés, de a kínait ez kvára nem érdekli, hamarabb veszel tőle másik tükröt csövet...stb..

r26h87zj

Ott ni!

doil

igen azt láttam énis , de körbejárták a gépet és az oldalába sehol nem jön ki cső

TBS-TEAM

Minnél hoszabb a cső és minnél kisebb a furat átmérő annál kisebb a szennyeződés bejutása a lencséhez.
Az ötlet jó [#nevetes1]

Nagy gyártók pl:(TRUMPF)szűrt levegőt fujnak folyamatosan a lencsékre persze zárt harmonkában minimális tulnyomás alatt nagyon kis nyomáson [#vigyor0]
József

doil

:) igen ez a célom hogy akkora furat legyen csak amin épp kifér a sugár a többit már nehézkesebb megoldani de ha nyerek annyit hogy max 2 havonta kell pucolni az már jó :)

frob

Na igen ezt mondtam lentebb is, annyival kiegészítve, hogy ha már a a cső utazik, akkor az egyik fordítótükör is fix, tehát egy ilyen csővel még az is megvédhető, már mint túlnyomással és a tükörnél fúj ki...

yji2a0wv

Szerintem arra való hogy a két orsó szétkapcsolható és pozicionálható legyen önállóan.Amikor kész meghúzod a rögzítő csavaranyát és eggyüt fut.

yji2a0wv

együtt,nem tudom az előző hogy sikerült....

TBS-TEAM

Minden megoldható [#kacsint]
Amozgó tökröt is lehet levegővel csak akrni kell [#nevetes1]
József

frob

meghajlok nagyságod előtt [#worship]  [#nevetes1]

4fh25ztnx

Szeretnék beszerezni a K40-hez stepper motort tartalékba. A motoron nincs azonosító, rákerestem, a NEMA 17-es motort ajánlották hozzá. Volt, ahol külön motort írtak az x és y tengelyhez. Olyan infót is találtam, ami írja, a 1,8 szögelfordulásű nem jó, csak a 0,9-es. Van, aki már rendelt ilyent, megírná, mely típust szerezzem be? valóban más kell a 2 temgelyhez?

7yuwiauee

Nem mindegyik K40-be raknak egyforma motorokat, az enyémben lévő 2 motorhoz tartozó 2 adatlapot IDE feltöltöttem.
Ezt anno a kínai gyártótól kértem, mert nem lehetett a motorokat a számuk alapján beazonosítani.

7yuwiauee

Hogy pontosítsak, mindegyikbe külön típus van az X és Y tengelyen, de lehet, hogy a gépedben más típusúak vannak, mint az adatlapon.

4fh25ztnx

Köszönöm a segítséged. Végül is Te találtál ilyen kompatibilis motorokat, ahonnan lehetne rendelni? (ebay, aliexprss, stb) Ha nem, majd keresek az adatok alapján, de hátha....

7yuwiauee

Nem vettem végül, mert kiderült hogy semmi bajuk (egy másik, tökéletes K40-ből raktam át a motorokat próbaképp).