Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

560f5bvpd

Koszonom a segitseget,es meg abban tudnal nekem segiteni,de mas velemenye is erdekelne, h milyen szoftvert hasznaljak a lezer gravirozashoz?

TBS-TEAM

Mivel van UCCNC-d és azzal használod a gépet akkor tudol vele gravirozni is.
Itt egy példa:
UCCNC
József

560f5bvpd

z4590imn9

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég lettem tulajdonosa egy k40 kis lézergravírozónak.
A problémám az lenne, hogy amikor legelső használatnál a gép szépen vágta és gravírozta a(3mm-es rétegelt lemezt) kb 10 percet használhattam majd esténként munka után újabb 10 perces próbálkozások és itt jön a gond 1 hét után még mindig szépen gravíroz, de már nem vágta át a fát pucoltam a tükröket a lencsét pár %-kal jobb lett, de a rétegelt lemezt így is csak az egyharmadáig vágja át.
A lézercsövet vásárlás előtt cserélték ki nálam lett beüzemelve a víz hőmérséklete 15-17c fok volt egy-két kisebb levegőbuborék maradt a csőben.
Ahol bejön a hűtővíz ott volt egy kisebb megtörés a szilikoncsőbe és a víz menyisége talán a fele volt, mint ahogy most van.
Mit tudnátok javasolni?

Tudtok ajánlani valakit, aki foglalkozik javítással vagy van ezeknek kimondott szervize?

SándorP

Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, ki milyen módszert vagy eszközt ajánlana lézer valós optikai teljesítmény mérésére? Tudom hogy vannak fényteljesítmény mérők, de ezek vajon lézerre jók lehetnek?
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
Üdv: Sándor

SándorP

Szia!
Kérlek ne haragudj meg érte, de most ünneprontó leszek.
Megnéztem az általad belinkelt lézert, az jó ha 4W-os lesz. A papír sok minden elbír, és a kickínai gyorsan átver ha nem figyelsz oda. Ha jól tudom 5,5W-os a legnagyobb diódájuk, ettől nagyobb teljesítményt csak több dióda együttes használatával, vagy más technológiával (fiber, co2 stb.)lehet elérni, annak meg már az ára sem két forint. A 10-20-30W-os kék diódás lézer leírások mind hazugság, max. a felvett teljesítményt jelenti, de az sem mindig igaz. A mellékelt leírás szerint 12Vx2A a tápellátás, ez max, 24VA(watt) lehet .Ennek a legjobb esetben is az 1/5 részével lehet számolni az max.4,8W. Ne legyen igazam és használd egészséggel 100 évig, de azért majd kíváncsi lennék a tapasztalatodra fém gravírozás gyanánt..
Köszönöm előre is!
Üdv: Sándor

000000000

Szia!
Én kifejlesztettem egy univerzális lézer valós optikai P mérőt (kék diódára, co2-re, fiberre is jó), ha érdekelnek a részletek, javasolnám, hogy csörrenj rám.

frob

Laser power meter
van ilyen szóval nem kell kitalálni....

ezsolt74

Valószínűleg kuka a cső, vagy túlhajtottad, vagy elégtelen volt a hűtés, vagy gyenge minőségű volt a cső. A 40W-os csövet max 15mA-el szabad hajtani, de az olcsóbb csövek még így se biztos hogy sokáig bírják.

000000000

Na igen, de ez 10,600 nm -re van kalibrálva, tehát felvezetős lézerekhez nem nyerő. Inkább EZ lenne nyerő.

000000000

- Range: 0-10.999W

Ez a mérési tartomány co2 vagy fiber lézer esetén elég kevés.
Nálam ez a tartomány 0 - 1000W.

PSoft

A lentebb linkelt HLP-200-as CO2 lézereknél 200W max. mérésére alkalmas.
Az utána következő linken szereplő mérő 11W max. mérésére képes dióda lézereknél.

Örvendetes, hogy a Te műszered 1kW lézerteljesítményig használható, [#eljen] de...
Én úgy gondolom, hogy a lentebb linkelt mindkettő műszer bőven elégséges a hobbi viszonyok között itt előforduló és használt lézerek teljesítmény mérésére.

4fh25ztnx

Egy gyakorlati tanácsot szeretnék kérni: bélyegző gumilapot mekkora teljesítnénnyel kell gravírozni? 60W CO lézer. % vagy mA, mennyi az ideális, és milyen sebességgel?
Köszi.

PSoft

Többször gravíroztam régen a K40-es géppel bélyegzőgumit, de áttetsző szilikon gumiból is bélyegzőket.

Régen volt, paraméterekre már nem igazán emlékszem, meghasalt paramétereket meg...nem akarok mondani.

Vissza kéne keresni pld. itt a lézeresben a régi bejegyzésekre...

SándorP

Sziasztok!
Köszönöm mindenki segítő tanácsát, elnézést hogy nem pontosítottam. A mérendő lézer kék lézer 450nm-es hullámhosszal, és kb.200W teljesítménnyel(nem elírás!)
Így a Co2 lézerhez használatos műszer kiesett, valamint a 10W-ig mérő is. Továbbra is megköszönöm ha ezek fényében van valakinek bármilyen elfogadható ötlete, ajánlata.
Üdvözlettel: Sándor